Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μάγδα Φύσσα: Η μάνα- σύμβολο που υψώνει τη γροθιά της κατά του φασισμού – Όλα θα ήταν δυσκολότερα χωρίς εσένα

Μάγδα Φύσσα: Η μάνα- σύμβολο που υψώνει τη γροθιά της κατά του φασισμού – Όλα θα ήταν δυσκολότερα χωρίς εσένα

Είναι η μάνα που αγωνίζεται εντός και εκτός δικαστηρίων και παράλληλα η μάνα στήριγμα για όλες τις υπόλοιπες μανάδες και παιδιά.

Ήταν 7 Οκτωβρίου του 2020. Τετάρτη. Η ιστορική απόφαση του δικαστηρίου είχε μόλις ανακοινωθεί. Η Χρυσή Αυγή κρίνεται εγκληματική οργάνωση και 15 από τους 17 κατηγορουμένους για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα έχουν κριθεί ένοχοι.

Η Μάγδα Φύσσα υψώνει τις γροθιές της στον ουρανό. «Παύλο μου νικήσαμε. Δικαιωθήκαμε. Τα κατάφερες γιέ μου», φώναζε.

Η γυναίκα που έγινε η «μάνα» όλων μας και που στο πρόσωπό της αποτυπώθηκε όσο τίποτα η ιστορική νίκη της Δημοκρατίας, πανηγύρισε μαζί με χιλιάδες κόσμου την ιστορική απόφαση του Εφετείου.

Η Μάγδα Φύσσα περίμενε 7 χρόνια να ακούσει όσα ειπώθηκαν εκείνη την Τετάρτη στην αίθουσα του δικαστηρίου.

Θα μπορούσε να πει κανείς πως η μεγάλη ημέρα της δικαίωσης ήταν και η μόνη ημέρα που περίμενε όλον αυτόν τον καιρό η Μάγδα Φύσσα.

Όμως δεν ήταν.

Κι αυτό αποδεικνύεται από την δήλωση που έκανε εκείνη την ημέρα.«Έχουμε δρόμο για να κερδίσουμε τον φασισμό», είπε μπροστά στις κάμερες.

Έχουν περάσει δύο χρόνια από τότε και η Μάγδα Φύσσα δεν έχει σταματήσει λεπτό να αγωνίζεται κατά του φασισμού.

«Ναι βάλαμε την Χρυσή Αυγή στην φυλακή αλλά υπάρχει φασισμός εκεί έξω. Μην ξεχνάμε τους 500.000 που τους ψηφίσανε. Εκεί έξω είναι και είναι διάφορες οι μορφές φασισμού» ανέφερε πέρσι η ίδια στην ΕΡΤ δηλώνοντας την αποφασιστικότητά της να μείνει μπροστά στον αντιφασιστικό αγώνα.

Ο αγώνας της μέχρι και σήμερα ασταμάτητος, κουραστικός, ουσιώδης. Η ίδια δίνει με την κάθε ευκαιρία «το παρών» σε πορείες, αντιφασιστικές συγκεντρώσεις, συναυλίες, εκδηλώσεις μνήμης, αλλά και σε δικαστικές αίθουσες.

Ίσως είναι από τις ελάχιστες περιπτώσεις που ένας άνθρωπος έχει γίνει σύμβολο, έχει κερδίσει τον απόλυτο σεβασμό, έχει εμπνεύσει χιλιάδες νέους, αλλά συνεχίζει να αγωνίζεται ασταμάτητα και με την ίδια προσήλωση.

Η Μάγδα Φύσσα δεν είναι μόνο μία αγωνίστρια ενάντια στον φασισμό, είναι μία μάνα σύμβολο για κάθε παιδί που έχει βρεθεί στο περιθώριο και κάθε γονέα που έχει ζήσει την αδικία, την τραγωδία και παλεύει για κοινωνική δικαιοσύνη και αλλαγή του κατεστημένου.

Είναι η μάνα που έχει πάρει αγκαλιά τη μητέρα της Τοπαλούδη, έχει βρεθεί στην δίκη για τον Ζακ Κωστόπουλο, έχει «προσφέρει» τον ώμο της στη μητέρα της άτυχης Γαρυφαλλιάς που βρήκε τραγικό θάνατο από τον τότε σύντροφό της.

Είναι η μάνα που αγωνίζεται εντός και εκτός δικαστηρίων και παράλληλα η μάνα στήριγμα για όλες τις υπόλοιπες μανάδες και παιδιά.

Η μάνα που θα θαυμάσεις την μία ημέρα για τις πράξεις της και την άλλη θα της μιλήσεις στον δρόμο ή θα την χαιρετήσεις σε μία συναυλία.

Είναι η μάνα που έχασε ότι πιο πολύτιμο είχε στη ζωή της, αλλά εδώ και εννιά χρόνια αγωνίζεται για να γίνει η δική μας ζωή πολυτιμότερη.

Μάγδα Φύσσα, η σημερινή ημέρα είναι δύσκολη. Η κάθε ημέρα είναι δύσκολη όταν ΔΕΝ έχουμε τελειώσει με τον φασισμό, τις γυναικοκτονίες, τα στερεότυπα, τον ρατσισμό.

Αλλά χωρίς εσένα όλα θα ήταν δυσκολότερα. Όλα θα ήταν χειρότερα. Κι αυτό το έχουμε αναγνωρίσει όλοι. Ακόμη κι όσοι τόσο άδικα και μαρτυρικά σε παρατηρούν από τον ουρανό. Όπως ο Παύλος σου.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024