Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
YouTube και Meta υπόσχονται καλύτερη αντιμετώπιση του online εξτρεμισμού

YouTube και Meta υπόσχονται καλύτερη αντιμετώπιση του online εξτρεμισμού

Οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης κατηγορήθηκαν ότι έπαιξαν ρόλο στην εισβολή υποστηρικτών του Τραμπ στο Καπιτώλιο.

Γίγαντες του Διαδικτύου όπως το YouTube της Google και το Facebook της Meta δεσμεύτηκαν να λάβουν νέα μέτρα για την απομάκρυνση του βίαιου περιεχομένου από τις πλατφόρμες τους, δέσμευση που κατατέθηκε σε συνάντηση του Λευκού Οίκου για τη ρητορική μίσους στο Διαδίκτυο.

Εκπρόσωπος του YouTube δήλωσε ότι η υπηρεσία βίντεο θα επεκτείνει την πολιτική της για τον βίαιο εξτρεμισμό ώστε να καλύπτει και τις αναρτήσεις που ωραιοποιούν βίαιες ενέργειες, ακόμα και αν οι χρήστες που ανεβάζουν τα βίντεο δεν συνδέονται με τρομοκρατικές οργανώσεις.

Διαβάστε επίσης: Τα αποτελέσματα αναζήτησης στο TikTok βρίθουν από fake news

Το YouTube ήδη απαγορεύει τις αναρτήσεις που υποκινούν σε βία, σύμφωνα όμως με το Reuters υπήρξαν περιπτώσεις που η πολιτική αυτή δεν εφαρμόστηκε σε παραστρατιωτικές ομάδες που εμπλέκονταν στην πρωτοφανή εισβολή στο αμερικανικό Καπιτώλιο τον Ιανουάριο του 2021.

Τον φετινό Μάιο, η πρωτοβουλία Tech Transparency Project εντόπισε στο YouTube 435 βίντεο που στήριζαν παραστρατιωτικές ομάδες, ανάμεσά τους 85 βίντεο που αναρτήθηκαν μετά τα γεγονότα στο Καπιτώλιο. Ορισμένα προσφέρουν εκπαίδευση για δραστηριότητες όπως οι ενέδρες.

Στη συνάντηση που οργάνωσε ο Λευκός Οίκος, στην οποία συμμετείχαν ειδικοί, επιζώντες επιθέσεων και τοπικοί ηγέτες όλων των κομμάτων, ο εκπρόσωπος του YouTube Τζακ Μάλον δήλωσε ακόμα ότι η εταιρεία θα λανσάρει καμπάνια ψηφιακού αλφαβητισμού, προκειμένου να ενημερώσει τους νέους χρήστες για το πώς μπορούν να εντοπίζουν τις τακτικές χειρισμού που χρησιμοποιούνται για παραπληροφόρηση.

Η Meta Platforms, ιδιοκτήτρια του Facebook και του Instagram, ανακοίνωσε ότι θα συνεργαστεί με ερευνητές του Κέντρου για την Τρομοκρατία, τον Εξτρεμισμό και την Αντιτρομοκρατία του Ινστιτούτου Διεθνών Μελετών στο Μίντλμπουρι του Βερμόντ.

Πέρυσι, υπενθυμίζει το Reuters, το Κογκρέσο κάλεσε σε απολογία τους επικεφαλής της Meta, της Google και της Twitter σχετικά με τις ευθύνες τους στην επίθεση στο Καπιτώλιο.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024