Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Eurobasket 2022: Ο Ιταλός Προπονητής είναι τόσο τρελός όσο φαίνεται - Η γνωστή-άγνωστη ζωή του

Eurobasket 2022: Ο Ιταλός Προπονητής είναι τόσο τρελός όσο φαίνεται – Η γνωστή-άγνωστη ζωή του

Ο Τζανμάρκο Ποτσέκο από χτες έχει γίνει λίγο πιο αγαπητός για δύο λόγους. Για τον αυθορμητισμό του, αλλά και για την αγάπη του στον Γιάννη, παρ΄όλο που, όπως έχει δηλώσει, δεν θέλει να βλέπει βίντεο του για να μην πάθει… κατάθλιψη.

Τελικά οι Ιταλοί όταν παθιάζονται δεν κουνούν μόνο πολύ έντονα τα χέρια τους. Ορμάνε και σε ανυποψίαστους περαστικούς. Φυσικά όταν ο ανυποψίαστος περαστικός είναι ο έλληνας NBAer, Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν μπορείς να μην γίνεις viral.

Ο Τζανμάρκο Ποτσέκο από χτες έχει γίνει λίγο πιο αγαπητός για δύο λόγους. Για τον αυθορμητισμό του, αλλά και για την αγάπη του στον Γιάννη, παρ΄όλο που, όπως έχει δηλώσει, δεν θέλει να βλέπει βίντεο του για να μην πάθει… κατάθλιψη.

Ωστόσο η αλήθεια είναι πως γνωρίζουμε ελάχιστα για τον ιταλό προπονητή, ο οποίος –όπως λένε χρήστες του διαδικτύου και εδώ που τα λέμε δεν έχουν άδικο – έχει καταπληκτική ομοιότητα με τον Έλληνα τραγουδιστή Χρήστο Μενιδιάτη.

Τρελός εντός κι εκτός παρκέ

Διαβάζοντας μερικά πράγματα για την ζωή του στα ιταλικά μέσα, διαπιστώνουμε πάντως αυτό που φαντάζονται όλοι. Πως είναι αρκετά τρελός εντός και εκτός παρκέ.

Τι να σχολιάσει κανείς για τον Τζανμάρκο Ποτσέκο. Τα κόκκινα μαλλιά όταν αγωνιζόταν στο παρκέ, την εκρηκτική προσωπική ζωή του ή το γεγονός πως ενώ κανείς δεν τον ήθελε για προπονητή της Εθνικής Ιταλίας, τελικά όλοι από χτες τον προσκυνούν;

Παρ΄όλο που οι Ιταλοί τον θεωρούν ως έναν από τους καλύτερους πλέι μέικερ που έχει «βγάλει» η χώρα τους, ο ιδιόρρυθμος χαρακτήρας του είχε ως αποτέλεσμα η επαγγελματική του πορεία να είναι πιο πολύπλοκη απ΄ότι θα μπορούσε να είναι.

Εκρηκτικός χαρακτήρας, σπουδαίος πλέι μέικερ

Μεγαλωμένος στην Τεργέστη , το 1991 έκανε το ντεμπούτο του στην ιταλική Α2 σε μία τοπική ομάδα  της πόλη Ουντίνε.

Το 1993 μετακόμισε στην Τοσκάνη για να παίξει μπάσκετ στην Libertas Livorno για μία σεζόν.

Η επόμενη μεταγραφή τον βρίσκει στην ομάδα Pallacanestro Varese μαζί με την οποία κατέκτησε στο ιταλικό Super Cup το 1999.

Μετά από τρία χρόνια άλλαξε και πάλι ομάδα και περιοχή, φορώντας την φανέλα των Fortitudo Bologna, ωστόσο ο ίδιος τσακώθηκε άσχημα με τον προπονητή με αποτέλεσμα να βγει εκτός ομάδας και να δοκιμάσει την τύχη του στην Ισπανία.

Εκτός από την Ισπανία, ο ίδιος δοκιμάστηκε μπασκετικά και στη Ρωσία όπου έμεινε τρεις σεζόν, μέχρι να επιστρέψει ξανά στην Ιταλία.

Παρουσιαστής στην τηλεόραση

Ωστόσο το μπασκετ δεν ήταν η μόνη του ασχολία. Κάπου το 2000 ο ίδιος δήλωνε και παρουσιαστής έχοντας το δικό του πρόγραμμα στο κανάλι Italia 1.

Παρά το γεγονός μάλιστα πως άλλαξε αρκετές ομάδες πριν γίνει προπονητής, δεν είναι σίγουρο αν άλλαξε περισσότερες φορές φανέλα ή τα… μαλλιά του.

Σε βίντεο στο YouTube μπορεί να τον βρει κανείς με όλα τα χρώματα. Από πράσινο, μέχρι έντονο κόκκινο.

Μία από τις σημαντικότερες στιγμές της καριέρας του ήταν η συμμετοχή του το 2004 στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας όπου κέρδισε το ασημένιο μετάλιο με την Εθνική Ομάδα Ιταλίας, κόντρα στην Αργεντινή.

Προσωπική ζωή για… ταινία

Ωστόσο σε μία άλλη Ολυμπιάδα ήρθε στο προσκήνιο για την προσωπική του ζωή.

Συγκεκριμένα ήταν τέσσερα χρόνια πριν, στην Ολυμπιάδα του Σίδνεϋ, όταν ο ίδιος αποφάσισε να χωρίσει με τη γνωστή βολεϊμπολίστρια, Maurizia Cacciatori, λίγες ημέρες πριν ανέβουν τα σκαλιά της εκκλησίας, επειδή ιταλικά περιοδικά είχαν διαρρεύσει τη φήμη πως η ίδια τον είχε απατήσει όσο βρισκόταν στην Αυστραλία.

Φυσικά αυτή η ιστορία ανήκει πια στο παρελθόν, καθώς πέρσι ο προπονητής Ιταλίας παντρεύτηκε την Τάνια, μία «άγνωστη» Ισπανίδα από τη Βαλένθια σε μυστική τελετή στην Ιταλία.

Ο ίδιος κρατά τη προσωπική του ζωή μακριά από τα media, ωστόσο δεν είχε κρύψει σε συνέντευξή του πως θέλει να γίνει πατέρας.

Παρά το γεγονός πως η μπασκετική του εμπειρία είναι αδιαμφισβήτητη, η εκρηκτική προσωπικότητα του ήταν και ο λόγος που οι Ιταλοί είχαν δεύτερες σκέψεις για τη θέση του προπονητή  σε αυτό το Eurobasket.

Θα πάμε στο Eurobasket με την ατομική μύγα;

Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που πίστευαν πως ο Ποτσέκο δεν θα ξεφύγει ποτέ από το παρελθόν του ως  -η «ατομική μύγα» που τρελάθηκε στο παρκέ- και από εκείνον τον χαρακτήρα που έχει γίνει γνωστός και αναγνωρίσιμος (ακόμα και στην τηλεόραση), αλλά και στην κοσμική κοινότητα της Ιταλίας.

«Υπάρχουν πράγματα που δεν θα έκανα ξανά. Αλλά στη ζωή μου δεν υπάρχει τίποτα ανάξιο και τίποτα που να μην μπορώ να πω. Ημουν αρκετά χρόνια τρελός και όχι λίγο, αλλά πολύ. Ξέρω ότι δεν ήταν εύκολο να με ελέγξει ο κάθε προπονητής. Τώρα προσπαθώ να ηρεμώ τον εαυτό μου, να μην είμαι τόσο εκφραστικός στις αντιδράσεις μου. Πρέπει κάποια στιγμή να σκοτώσω τον Μίστερ Χάιντ μέσα μου και να ωριμάσω», είχε αναφέρει ο ίδιος σε συνέντευξή του τον Σεπτέβριο στην Corriere.it. (διαβάστε την εδώ).

Βέβαια το γεγονός πως προσπαθεί να μην είναι τόσο εκρηκτικός, δεν σημαίνει πως δεν νιώθει 20 χρονών όταν η ομάδα του κερδίζει σε αυτό το Eurobasket.

Αυτό του είπε μάλιστα πρόσφατα και ο γιατρός του όταν επέμεινε να παίζει ασταμάτητα padel στον ελεύθερο του χρόνο με αποτέλεσμα να τραυματιστεί.

Ας πανηγυρίσουμε σαν κι αυτόν αύριο

Σε κάθε περίπτωση, όσο εμείς μιλάμε για Ποτσέκο και η ομάδα του,  θα προετοιμάζονται πυρετωδώς για το ματς της Ιταλίας κόντρα στη Γαλλία την Τετάρτη.

Ελπίζουμε βέβαια να έχουμε προλάβει ήδη να πανηγυρίσουμε τόσο έξαλλα όσο αυτός, αύριο, όπου η δική μας Εθνική Ομάδα αντιμετωπίζει την οικοδέσποινα Γερμανία.

Πάμε γερά Ομάδα!

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024