Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το βράδυ του 1995 που ο Χιου Γκραντ συνελήφθη με εργαζόμενη στο σεξ

Το βράδυ του 1995 που ο Χιου Γκραντ συνελήφθη με εργαζόμενη στο σεξ

Κοιτάζοντας αμήχανα στο φακό της κάμερας με τους ώμους του σκυμμένους, ο βρετανός ηθοποιός έδειχνε τουλάχιστον καταρρακωμένος. Μόνο που αυτή τη φορά δεν πόζαρε για κάποιον διάσημο φωτογράφο.

Για την ακρίβεια, ο Γκραντ βρισκόταν σε ένα αστυνομικό τμήμα του Λος Άντζελες, σε στάση προσοχής για την απαραίτητη φωτογραφία, αφού μόλις είχε συλληφθεί για σεξ στο αυτοκίνητό του με τη Ντιβάιν Μπράουν.

Ο νεαρός τότε Βρετανός ηθοποιός, ο οποίος σήμερα είναι 62 ετών, είχε μόλις γίνει διάσημος παίζοντας τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία «Τέσσερις γάμοι και μια κηδεία» και είχε πέσει θεαματικά σε δυσμένεια, χάρη σε μια στιγμή «παραφροσύνης», όπως την περιέγραψε στη συνέχεια και αντιμετώπιζε το ενδεχόμενο έξι μηνών φυλάκισης για συμμετοχή σε «άσεμνη συμπεριφορά» σε δημόσιο χώρο με μία γυναίκα εργαζόμενη στο σεξ.

Ο Γκραντ επρόκειτο να βρεθεί στο Χόλιγουντ για την προώθηση της τελευταίας του ταινίας «Nine Months», όταν αποφάσισε, όπως έγραψε τοπική εφημερίδα, «να κάνει μια βόλτα στην άγρια πλευρά», κάνοντας βόλτα στο διαβόητο Sunset Strip του Λος Άντζελες τη νύχτα. Εκεί γνώρισε τη Ντιβάιν Μπράουν (πραγματικό όνομα Εστέλλα Μαρί Τόμσον), μια ντόπια, εργαζόμενη στο σεξ, την οποία πλήρωσε 60 δολάρια (37 λίρες) για να του κάνει στοματικό σεξ σε έναν κοντινό δρόμο.

Photo: YouTube

Photo: YouTube

Μετά τη σύλληψή τους, και οι δύο αφέθηκαν ελεύθεροι για να εκδικαστούν οι υποθέσεις τους αργότερα. Ο Γκραντ, μακροχρόνιος σύντροφος της Βρετανίδας ηθοποιού και μοντέλου Λιζ Χάρλεϊ, έσπευσε να δηλώσει μεταμέλεια: «Χθες το βράδυ έκανα κάτι εντελώς τρελό», είπε.«Έχω πληγώσει ανθρώπους που αγαπώ και έχω φέρει σε δύσκολη θέση ανθρώπους με τους οποίους συνεργάζομαι. Και για τα δύο λυπάμαι περισσότερο από όσο μπορώ να εκφράσω».

Photo: YouTube

Όμως ήταν η Ντιβάιν Μπράουν που ο Τύπος ήθελε πραγματικά να προσεγγίσει, με την απροκάλυπτη ιστορία της να είναι ίσως το πιο συναρπαστικό ανάγνωσμα. Γράφοντας στην Guardian, ένας δημοσιογράφος της βρετανικής ταμπλόιντ εξήγησε πώς αυτός και οι συνάδελφοί του προσπάθησαν να φτάσουν πρώτοι στην Μπράουν. Ωστόσο, η εφημερίδα News of the World ήταν αυτή που τσίμπησε το λαβράκι, πληρώνοντας την Μπράουν 100.000 δολάρια για την ιστορία της.

Αυτό που «εκμαίευσαν» από την Μπράουν ήταν ένας λεπτομερής απολογισμός και μια ατάκα της που ισχυρίζεται ότι της είπε ο Γκραντ: «Πάντα ήθελα να κοιμηθώ με μια μαύρη γυναίκα. Αυτή είναι η φαντασίωσή μου».

Οι αποκαλύψεις των σκανδαλοθηρικών εφημερίδων ήρθαν λίγες ημέρες πριν από την καταδίκη του Γκραντ. Ο ηθοποιός, ο οποίος δεν παρέστη στο δικαστήριο, διατάχθηκε να πληρώσει πρόστιμο 1.000 δολαρίων και να συμμετάσχει σε πρόγραμμα εκπαίδευσης για το AIDS. Αφού απέφυγε την ποινή φυλάκισης, η αποκατάσταση της καριέρας του ξεκίνησε με μια συνέντευξη στην πρωινή εκπομπή Tonight Show του NBC με παρουσιαστή τον Τζέι Λένο. Ο Βρετανός ηθοποιός τραύλισε και ταλαντεύτηκε προτού ζητήσει από τους τηλεθεατές συγχώρεση, λέγοντας: «Έκανα κάτι αποτρόπαιο, και η Λιζ Χάρλεϊ ήταν καταπληκτική, αντίθετα με ό,τι διάβασα σήμερα στην εφημερίδα, ήταν πολύ υποστηρικτική, και θα προσπαθήσουμε να τα βρούμε».

Photo: YouTube

Την ίδια στιγμή η Χάρλεϊ εξακολουθούσε να αρνείται να σχολιάσει. Όταν μίλησε, δύο μήνες μετά τη σύλληψη του Γραντ, είπε ότι «ένιωσε σαν να την πυροβόλησαν» όταν άκουσε ότι ο Χιου έκανε σεξ με μια εργαζόμενη στο σεξ. Την ίδια ημέρα που έσπασε τη σιωπή της, η Guardian δημοσίευσε μια αποκλειστική συνέντευξη του Χιου Γκραντ, ο οποίος μιλούσε στον Ντέρεκ Μάλκολμ, κριτικό κινηματογράφου της εφημερίδας.

Καθώς το ζευγάρι προσπαθούσε να επιδιορθώσει τη σχέση του ιδιωτικά και δημόσια, η Ντιβάιν Μπράουν κατά την ακρόασή της δήλωνε ότι δεν αμφισβητεί την κατηγορία της «ασέλγειας σε δημόσιο χώρο». Έχοντας παραβιάσει την αναστολή της για προηγούμενες κατηγορίες για πορνεία, της επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 180 ημερών.

Καθώς η Μπράουν είχε την ευκαιρία να μην εκτίσει την ποινή της για τέσσερις μήνες, είχε χρόνο να ταξιδέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο για να προωθήσει το Fantasy Channel – έναν σταθμό για ενήλικο περιεχόμενο που ξεκίνησε δορυφορικά την ίδια χρονιά. Μιλώντας στην Guardian, είπε ότι ήλπιζε να συναντήσει τον Χιου Γκραντ όσο βρισκόταν στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024