Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
iPhone 14: Τα σημαντικότερα πράγματα που μάθαμε για το απόλυτο smartphone

iPhone 14: Τα σημαντικότερα πράγματα που μάθαμε για το απόλυτο smartphone

Τα πιο εντυπωσιακά χαρακτηριστικά, η τιμή του στην Ελλάδα και η απάντηση στο ερώτημα: «Αξίζει να αγοράσω το iPhone 14;»

Η ανακοίνωση των νέων iPhone 14 και iPhone 14 Pro είναι γεγονός, προκαλώντας ανάμεικτα συναισθήματα στους γκατζετάκηδες. Αρκετοί ήταν εκείνοι που περίμεναν ακόμη περισσότερα από την Apple, που έχει θέσει πολύ ψηλά τον πήχη για τον εαυτό της, για να δουν τελικά απλώς μια βελτιωμένη εκδοχή των προηγούμενων μοντέλων. Όμως δεν έλειψαν και τα εντυπωσιακά νέα χαρακτηριστικά που αποδεικνύουν ότι ο τεχνολογικός κολοσσός δεν έχει χάσει τη δυναμική του.

Τα πιο καινοτόμα χαρακτηριστικά του iPhone 14

Αν και διατηρεί τον ίδιο κεντρικό επεξεργαστή με το iPhone 13 (A15 Bionic), το νέο smartphone με το μηλαράκι έρχεται επίσης με πολλές σημαντικές βελτιώσεις. Θα το συναντήσουμε με διαγώνιο οθόνης 6,1” και 6,7” – όχι όμως και σε έκδοση mini, η οποία όπως μάθαμε πρόκειται να καταργηθεί, ενώ το ίδιο θα συμβεί και στη θύρα τύπου USB-C.

Βελτιώσεις συναντάμε και ως προς τις επιδόσεις του και την ακρίβεια της κάμεράς του. Μεταξύ άλλων, σύμφωνα με την Apple θα προσφέρει 49% καλύτερη απόδοση σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, ενώ η κάμερα selfie θα έχει για πρώτη φορά δυνατότητα αυτόματης εστίασης για πεντακάθαρα πορτραίτα. Όμως οι μεγαλύτερες καινοτομίες βρίσκονται αλλού – δυστυχώς και κυριολεκτικά, αφού για το πρώτο διάστημα τουλάχιστον δεν θα είναι διαθέσιμες στην Ελλάδα.

Στην αμερικανική αγορά, το iPhone 14 θα κυκλοφορήσει χωρίς υποδοχή για υλική συμβατική κάρτα SIM. Αντ’ αυτής, θα χρησιμοποιεί άυλη, ψηφιακή eSIM, γεγονός που θα του επιτρέπει να «φιλοξενεί» πολλαπλές συνδέσεις, ενώ ταυτόχρονα σε περίπτωση κλοπής ή απώλειας, ο χρήστης θα μπορεί να μεταφέρει τη SIM του με ευκολία στη νέα του συσκευή.

Επιπλέον, στις ΗΠΑ και τον Καναδά, οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα, όταν βρίσκονται εκτός δικτύου κινητής τηλεφωνίας ή WiFi, να συνδέονται με δορυφόρο, προκειμένου να αποστέλλουν SMS ή και φωνητικά μηνύματα έκτακτης ανάγκης. Η δυνατότητα αυτή προκύπτει από ένα εντελώς νέο σύστημα που δημιούργησε η Apple, και το οποίο στηρίζεται σε αλγόριθμο αυξημένης συμπίεσης του όγκου των μηνυμάτων, αλλά και σε ένα κύκλωμα επικοινωνίας μεταξύ δορυφόρων και επίγειων σταθμών. Σύμφωνα πάντα με την εταιρεία, σε συνθήκες καθαρού ουρανού, το iPhone 14 θα μπορεί να ζητά επειγόντως βοήθεια μέσα σε 15 μόλις δευτερόλεπτα, όπου και αν βρίσκεται, με ένα μήνυμα SOS στο οικείο κέντρο της Apple. Η υπηρεσία θα παρέχεται δωρεάν για τα δυο πρώτα χρόνια.

Μπορέσαμε να βρούμε το iPhone 13 Pro Max 5G 6GB 1TB Graphite στα 1.899,98€, δηλαδή περίπου 400€ φθηνότερα από την τιμή που ανακοινώθηκε για το iPhone 14 Pro Max με τον μεγαλύτερο αποθηκευτικό χώρο.

Η τιμή του iPhone 14 στην Ελλάδα

Το κόστος του νέου iPhone θα είναι τσουχτερό στο πρώτο διάστημα της κυκλοφορίας του, με την απλούστερη εκδοχή των 6,1” να πωλείται έναντι 1.069€ και εκείνη των 6,7” να ξεκινά από τα 1.239€. Το iPhone 14 Pro, εξοπλισμένο με τον ακόμη ισχυρότερο, ολοκαίνουργιο επεξεργαστή A16 Bionic, θα ξεκινά από τα διόλου ευκαταφρόνητα 1.399€, με τη ναυαρχίδα iPhone 14 Pro Max να φτάνει στις εκδοχές με τη μεγαλύτερη προεγκατεστημένη μνήμη τα 2.279€ ξεκινώντας από τα 1.549€.

Αξίζει να αγοράσω το iPhone 14;

Αν και η απάντηση δεν θα είναι η ίδια για όλους, και είναι βέβαιο ότι η νέα εκδοχή του εμβληματικού κινητού θα αποζημιώνει τον χρήστη με τη βελτίωση διάφορων λεπτομερειών, όπως όλα δείχνουν οι διαφορές του από τα προηγούμενα μοντέλα δεν είναι τόσο ριζικές όσο είχαμε συνηθίσει.

Και η κυριότερη απόκλισή τους – εκείνη που αφορά στην τιμή – ίσως στρέψει αρκετούς σε ένα iPhone 13 Pro Max ή ακόμη και σε ένα (σταθερά εξαιρετικό) iPhone 11. Μοντέλα, με άλλα λόγια, που συναντάμε σε πολύ χαμηλότερες τιμές, ειδικά σε ηλεκτρονικά marketplaces όπως το SHOPFLIX.gr, όπου βρίσκουμε και αρκετά iPhone σε προσφορά.

Άλλο ένα μεγάλο πλεονέκτημα των παλιότερων μοντέλων; Μπορούμε να τα έχουμε στα χέρια μας μόλις λίγες ημέρες μετά την παραγγελία, στην ακριβή ημερομηνία που θα δούμε στο SHOPFLIX.gr, σε όποιο μέρος της Ελλάδας και αν βρισκόμαστε, αντί να αντιμετωπίσουμε τις αναμονές που συνοδεύουν κάθε καινούργιο smartphone της Apple.

Βρείτε το iPhone που σας ταιριάζει.

Sports in

«Να’ τοι, να’ τοι οι πρωταθλητές»: Στην Ελλάδα τα «χρυσά μωρά» του Ολυμπιακού (pics)

Η αποστολή του Ολυμπιακού έφτασε πριν από λίγο στο «Ελ. Βενιζέλος» μετά την κατάκτηση του Youth League στο Final-4 της Ελβετίας.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024