Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Felicità: Το νέο βιβλίο της Σεμίνας Διγενή κυκλοφορεί από την Κάπα Εκδοτική

Felicità: Το νέο βιβλίο της Σεμίνας Διγενή κυκλοφορεί από την Κάπα Εκδοτική

Έχει βραβευθεί με δεκαεννιά βραβεία για το έργο της στην ελληνική τηλεόραση και δημοσιογραφία. Το πρώτο της βιβλίο κυκλοφόρησε το 2018 με τίτλο «Κίτρινο Υποβρύχιο, ακολούθησαν «Οι απείθαρχοι» και «Η αποδελτίωση».

Η δημοσιογράφος και συγγραφέας, Σεμίνα Διγενή, παρουσιάζει το τέταρτο βιβλίο της, τη νουβέλα Felicità, που κυκλοφορεί από την Κάπα Εκδοτική.

Το Felicità, όπου κυριαρχούν η θεατρική δομή, το στοιχείο μυστηρίου και η ανατρεπτική πλοκή, αφηγείται ένα παράτολμο πείραμα, ένα παιχνίδι όπου οι ήρωες, ένας άνδρας και μία γυναίκα, εναλλάσσονται στους ρόλους του θύτη και του θύματος.

Αυτό που φαίνεται να είναι μία απλή συνάντηση ανάμεσα σε μια σκηνοθέτη κι έναν νεαρό διανομέα, κλιμακώνεται σε μία κατάσταση που δημιουργεί διαρκώς ερωτήματα. Μέχρι τις τελευταίες σελίδες ο αναγνώστης δεν μπορεί να φτάσει σε ασφαλή συμπεράσματα για τη σχέση ανάμεσα στα δύο πρόσωπα της νουβέλας.

Κι όταν τελικά η αλήθεια αποκαλύπτεται, ανατρέπει σαρωτικά όσα φαίνονταν να ισχύουν.

Η συγγραφέας για το βιβλίο

«Η ηρωίδα αυτής της νουβέλας, αν υπήρχε στην πραγματικότητα, θα ήθελα να ήταν φίλη μου. Όπως και το αγόρι που την ακούει αποσβολωμένο να του λέει πως θέλει να… ενοικιάσει μια μέρα από τη ζωή του. Όταν δέχεται να της «πουλήσει» 24 ώρες του, επειδή εκείνη θέλει να μάθει κάτι, ένα επικίνδυνο πείραμα ξεκινάει, μαζί μ ένα ερώτημα:

Θα χρησιμοποιήσει  τελικά τη δυστυχία της ως πρώτη ύλη για τη λύτρωση;

Ή μήπως -όπως είχε προειδοποιήσει εδώ κι αιώνες ο Ευριπίδης- ο κίνδυνος θα έρθει ταχύτερα επειδή περιφρονήθηκε;»

Οι πρώτοι αναγνώστες του Felicità

Συστήνοντας το βιβλίο στους αναγνώστες, ο συγγραφέας, ποιητής  και κριτικός θεάτρου Λέανδρος Πολενάκης υπογραμμίζει: «Το έργο της Σεμίνας Διγενή, «Felicità», είναι ένα κείμενο υβριδικό που συνδυάζει το καλά χτισμένο θέατρο, το καλά δουλεμένο κινηματογραφικό σενάριο, αλλά και ένα δυναμικό νευρώδες αφήγημα».

Η ηθοποιός Ελένη Ράντου, σημειώνει πως «Το κείμενο είναι γεμάτο με το πάθος της Σεμίνας, έξω από φόρμες, κανόνες και «πρέπει». Εμένα με καθήλωσε» .

Ο συγγραφέας και κριτικός θεάτρου Ηρακλής Λογοθέτης επισημαίνει: «Όλα αποκαλύπτονται από την ενεργοποίηση  μιας βραδυφλεγούς βόμβας, που δεν θα σκάσει ενώπιον του θεατή, παρά μόνο στο τέλος του έργου».

Και ο συνθέτης Θέμης Καραμουρατίδης αναρωτιέται: «Το Felicità σε κάνει να νιώθεις πως κρυφοδιαβάζεις το σενάριο μιας συναρπαστικής ταινίας του Αντονιόνι ή του Αλμοδόβαρ.  Με καμικάζι τρόπο, γράφει αυτό το έργο, σαν να μην έχει όλη αυτή την τεράστια πορεία  στην δημοσιογραφία . Σαν να αρχίζουν και να τελειώνουν όλα μέσα στο Felicità.
Σεμίνα, μήπως εσύ είσαι η «Γυναίκα» και εμείς το «Πείραμα»»;

Sports in

LIVE: Μπάγερν – Άρσεναλ

Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Μπάγερν - Άρσεναλ για το Τσάμπιονς Λιγκ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024