Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
iPhone: Για πρώτη φορά ξεπέρασε το Android σε μερίδιο χρηστών στις ΗΠΑ

iPhone: Για πρώτη φορά ξεπέρασε το Android σε μερίδιο χρηστών στις ΗΠΑ

Περισσότεροι από τους μισούς Αμερικανούς προτιμούν συσκευές της Apple.

Στα υψηλότερα επίπεδα όλων των εποχών ανήλθε το μερίδιο αγοράς του iPhone στις ΗΠΑ το περασμένο τρίμηνο, αποκτώντας για πρώτη φορά μερίδιο περισσότερο από το 50%. Η Apple κυριαρχεί επίσης στις παγκόσμιες πωλήσεις ultra premium smartphone , αντιπροσωπεύοντας το 78% των πωλήσεων κινητών άνω των 1.000 δολαρίων παγκοσμίως.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Counterpoint Research, για την μέτρηση του συνολικού μεριδίου αγοράς iPhone στις ΗΠΑ, εξετάζονται όχι μόνο οι νέες πωλήσεις, αλλά και ο συνολικός αριθμός ενεργών χρηστών smartphone – αυτό που είναι γνωστός ως «ενεργή εγκατεστημένη βάση».

Διαβάστε επίσης: Tι θα παρουσιάσει η Apple στις 7 Σεπτεμβρίου; – Οι φήμες και οι εκτιμήσεις αναλυτών

Όπως επισημαίνουν οι Financial Times, που χαρακτηρίζουν την εξέλιξη αυτή ορόσημο, το μερίδιο της Apple ξεπέρασε πλέον αυτό των συσκευών Android, και αντιπροσωπεύει περισσότερα από τα μισά smartphone που χρησιμοποιούνται στις ΗΠΑ, δίνοντας στην κατασκευάστρια εταιρεία iPhone ένα πλεονέκτημα έναντι του αντιπάλου της.

Η ενεργή βάση

Η FT γράφουν ότι ενώ οι αποστολές νέων τηλεφώνων μπορεί να παρουσιάζουν έντονες διακυμάνσεις από τρίμηνο σε τρίμηνο, με βάση τους χρόνους κυκλοφορίας των smartphone, η ενεργή εγκατεστημένη βάση είναι ένα πιο ουσιαστικό μέτρο δημοτικότητας.

Η ενεργή εγκατεστημένη βάση λαμβάνει υπόψη και τα εκατομμύρια των ανθρώπων που εισήχθησαν στο οικοσύστημα της Apple μέσω της αγοράς μεταχειρισμένων τηλεφώνων, καθώς και εκείνους που χρησιμοποιούν iPhone που αγοράστηκαν πριν από χρόνια.

Ο αναλυτής του CSS Insight, Ben Woods, συμφωνεί, λέγοντας ότι ενώ οι τριμηνιαίες πωλήσεις μπορεί να δίνουν τίτλους σε πρωτοσέλιδα, η Apple απλώς «αρπάζει αθόρυβα περισσότερο μερίδιο κάθε χρόνο».

Και υποστηρίζει ότι η εγκατεστημένη βάση – κάτι που η Apple ανέκαθεν τόνιζε και περιέγραφε ως «μηχανή» της για την εταιρεία – είναι ολοένα και πιο σημαντική καθώς ο κατασκευαστής iPhone αυξάνει συνεχώς τα έσοδα που αποκομίζει από τους υπάρχοντες κατόχους iPhone.

«Όποιος αγοράζει ένα iPhone, είτε είναι μεταχειρισμένο, τρίτο ή τέταρτο, πιθανότατα θα δώσει στην Apple κάποια χρήματα αγοράζοντας εφαρμογές, πληρώνοντας για iCloud, χρησιμοποιώντας Apple Music ή συναλλαγές μέσω Apple Pay. Και αυτό είναι ένα μοντέλο που κανείς άλλος, πραγματικά, δεν μπόρεσε να αντιγράψει».

Το iPhone κυριαρχεί στις παγκόσμιες premium πωλήσεις

Μια ξεχωριστή έκθεση Counterpoint αναφέρει ότι η Apple συνεχίζει επίσης να κυριαρχεί στην παγκόσμια αγορά για premium smartphones.

Η αγορά premium αφορά σε συσκευές που κατώτατη τιμή χονδρικής τα 400 δολάρια. Εδώ, η Apple καταλαμβάνει το 57% της παγκόσμιας αγοράς. Στο κομμάτι των εξαιρετικά premium συσκευών των άνω των 1000 δολαρίων η Apple κατέχει μερίδιο 78% .

Ο Varun Mishra της Counterpoint είπε ότι αυτό το ανώτερο κομμάτι της αγοράς δεν ήταν απλώς κερδοφόρο, αλλά και σχετικά ανέγγιχτο από την οικονομική ύφεση.

«Αυτή η τάση στην αγορά ultra-premium είναι πανταχού παρούσα σε όλες τις περιοχές, παρά τις πληθωριστικές πιέσεις. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι εύποροι καταναλωτές δεν επηρεάζονται από τους τρέχοντες οικονομικούς ανέμους».

Πηγή: OT.gr

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024