Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Με φωνάζει μπαμπά» - 27χρονος μαζεύει χρήματα για να υιοθετήσει το αγόρι που βρήκε στα σκουπίδια

«Με φωνάζει μπαμπά» – 27χρονος μαζεύει χρήματα για να υιοθετήσει το αγόρι που βρήκε στα σκουπίδια

Ο Τζίμι Αμισιάλ περπατούσε στην Gonaives της Αϊτής, πηγαίνοντας σε ένα πρωτοχρονιάτικο πάρτι, το 2018, όταν εντόπισε ένα μεγάλο πλήθος και το πλησίασε.

«Όταν έφτασα στο σημείο όπου ο κόσμος ήταν μαζεμένος είδα ένα μωρό», δήλωσε ο Αμισιάλ, 22 ετών τότε και επισκεπτόμενος την πατρίδα του σε διακοπές από το σχολείο του στο Τέξας. «Ήταν μέσα σε έναν σωρό σκουπιδιών και έκλαιγε και δεν υπήρχε ούτε μια ψυχή που να ήθελε να κάνει κάτι γι’ αυτό».

Ενώ οι ντόπιοι φοβόντουσαν να αγγίξουν το βρέφος μήπως ήταν είτε καταραμένο είτε κακό, ο Αμισιάλ είπε ότι το σήκωσε νευρικά.

«Δεν φορούσε καθόλου ρούχα. Είχε μυρμήγκια παντού πάνω του, επειδή ήταν εκεί για μερικές ώρες. Όταν τον πήρα στα χέρια μου σταμάτησε αμέσως να κλαίει».

Ένας δεσμός δημιουργήθηκε αυτόματα και τέσσερα χρόνια αργότερα, ο Αμισιάλ προσπαθεί να επισημοποιήσει την πατρότητα του υιοθετώντας επίσημα το αγόρι που δεν έχει αφήσει από δίπλα του από εκείνη τη νύχτα.

«Όταν ξύπνησα εκείνη τη μέρα δεν γνώριζα ότι η ζωή μου θα άλλαζε για πάντα», δήλωσε ο Αμισιάλ στο CNN.

Το βράδυ που βρήκε το αγόρι ο Αμισιάλ το πήγε στο σπίτι της μητέρας του, Elicie Jean, η οποία σοκαρίστηκε που ο γιος της είχε πάει σε ένα πάρτι και επέστρεψε με ένα βρέφος 3 μηνών.

«Καθώς τον καθαρίζαμε παρατηρήσαμε ότι είχε μερικά τσιμπήματα και μια αλλεργική αντίδραση, οπότε χρησιμοποιήσαμε κάποια λοσιόν για να σταματήσει ο πόνος», δήλωσε ο Αμισιάλ, ο οποίος κάλεσε την αστυνομία για να αναφέρει τι είχε βρει και κράτησε το μωρό κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ η αστυνομία ερευνούσε την υπόθεση.

Την επόμενη μέρα ένας δικαστής εμφανίστηκε στο σπίτι της μητέρας του για να τον ρωτήσει αν ήθελε την προσωρινή κηδεμονία του παιδιού, καθώς κανείς δεν είχε εμφανιστεί για να το διεκδικήσει.

«Αφού μου έκανε αυτή την ερώτηση, πέρασα πολλές άγρυπνες νύχτες αλλά η μητέρα μου μου υπενθύμιζε ότι τα πράγματα συμβαίνουν για κάποιο λόγο. Πάντα ήθελα να γίνω μέρος σε κάτι σπουδαίο και για μένα αυτή ήταν η στιγμή» είπε.

Δεκάδες χιλιάδες ευρώ συγκεντρώθηκαν για την υιοθεσία

Μετά τις διακοπές του ο Αμισιάλ επέστρεψε στο Τέξας, όπως απαιτούσε το πρόγραμμα της φοιτητικής του βίζας, αλλά άφησε το παιδί στη φροντίδα της μητέρας του, ενώ συνέχισε να τους στηρίζει οικονομικά.

Ένα χρόνο αργότερα, το 2019, ο Αμισιάλ αποφάσισε να ξεκινήσει τη διαδικασία για την επίσημη υιοθεσία του παιδιού που είχε ονομάσει Emilio Angel Jeremiah, αλλά γρήγορα συνάντησε εμπόδια, καθώς η διαδικασία αποδείχθηκε δαπανηρή.

«Δεν ήταν τόσο εύκολο. Στην Αϊτή είναι δύσκολο να κάνεις οτιδήποτε έχει σχέση με το κράτος. Όταν ξεκίνησα τη διαδικασία φαινόταν μια χαρά, αλλά στη συνέχεια μου ζήτησαν πολλά χρήματα, τα οποία φυσικά δεν είχα».

Η Esther Chery, η δικηγόρος του στην Αϊτή, δήλωσε στο CNN ότι συνεργάζεται μαζί του για τη διαδικασία υιοθεσίας από το 2019.

«Αυτό που ξέρω σίγουρα είναι ότι η υιοθεσία είναι πολύ ακριβή», δήλωσε η Chery.

Η All God’s Children International, ένα πρακτορείο υιοθεσίας, εκτιμά ότι η υιοθεσία ενός παιδιού από την Αϊτή κοστίζει πάνω από 40.000 δολάρια, χωρίς να περιλαμβάνονται τα αεροπορικά εισιτήρια, η διαμονή και άλλα έξοδα που σχετίζονται με το ταξίδι, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της.

Έτσι, το 2020 ο Aμισιάλ αποφάσισε να κάνει ένα διάλειμμα από τις σπουδές του στην επικοινωνία, για να επικεντρωθεί στην εργασία, ώστε να μπορέσει να μαζέψει χρήματα για να υιοθετήσει τον Emilio και να στηρίξει την οικογένειά του στην Αϊτή. Εργάζεται με μερική απασχόληση ως κηπουρός και διανομέας, ενώ στις 27 Ιουλίου δημιούργησε έναν διαδικτυακό έρανο για να συγκεντρώσει χρήματα για τα έξοδα υιοθεσίας.

Ο Aμισιάλ έθεσε ως στόχο τα 60.000 δολάρια και σύντομα συγκέντρωσε πάνω από 79.000 δολάρια.

«Αγάπη και φως στο ταξίδι σας ως γονέας», ανέφερε ένας δωρητής 20 δολαρίων, προσθέτοντας ένα emoji καρδιάς.

Παρόλο που ο Aμισιάλ ξεπέρασε τον στόχο του σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τα επιπλέον χρήματα για να χρηματοδοτήσει την εκπαίδευση του Emilio και να υποστηρίξει τοπικά ορφανοτροφεία στην Αϊτή. Ονειρεύεται επίσης να ξεκινήσει τη δική του μη κερδοσκοπική οργάνωση για να βοηθήσει τα ορφανά και τις άπορες οικογένειες στην πατρίδα του.

«Είναι τόσο χαρούμενο παιδί»

Ο Aμισιάλ δήλωσε ότι χρησιμοποιεί το FaceTime για να επικοινωνεί με τον Emilio αρκετές φορές την εβδομάδα και προσπαθεί να τον επισκέπτεται όσο πιο συχνά γίνεται, αλλά οι επισφαλείς συνθήκες στην Αϊτή τον τελευταίο χρόνο το έχουν καταστήσει δύσκολο.

Περιγράφοντας τον Emilio είπε ότι ο 4χρονος σήμερα είναι τόσο διασκεδαστικός και ότι έχει προσωπικότητα.

«Του αρέσει να βλέπει Tom and Jerry, να παίζει κιθάρα και να τραγουδάει. Είναι τόσο χαρούμενο παιδί και αγαπάει τα σπορ. Παίζει ποδόσφαιρο και μπάσκετ.

»Η μαμά μου και εγώ είχαμε μια αυτόματη σύνδεση μαζί του. Με αποκαλεί μπαμπά. Παρόλο που είμαι προσωρινός κηδεμόνας του, εξακολουθώ να θεωρώ τον εαυτό μου μπαμπά του».

Ο Aμισιάλ πάντοτε πρόσφερε στα ορφανά της χώρα του. Είπε στο CNN ότι μεγάλωσε ως εθελοντής στα τοπικά ορφανοτροφεία της Αϊτής.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου έμαθε αγγλικά και συμμετείχε εθελοντικά σε αποστολές, έκανε αρκετές γνωριμίες μέσω της εθελοντικής του εργασίας και αυτό τον βοήθησε να γίνει δεκτός στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Τέξας. Στην εφηβεία του ο Αμισιάλ έφτιαχνε βραχιόλια από ανακυκλωμένες σακούλες Doritos και τα πουλούσε για να συγκεντρώσει χρήματα για την εκπαίδευσή του και να βοηθήσει τα παιδιά στα ορφανοτροφεία να γιορτάσουν τα γενέθλιά τους.

Σήμερα είναι τώρα 27 ετών και αποφασισμένος να ολοκληρώσει τη διαδικασία υιοθεσίας του Emilio. Στη συνέχεια σχεδιάζει να επιστρέψει στο σχολείο και να ολοκληρώσει τις σπουδές του.
«Θέλω να είναι ευτυχισμένος. Θέλω να του μάθω πώς να αγαπάει και θέλω να ξέρει ότι παρόλο που έμεινε μόνος, δεν είναι μόνος».

Sports in

Φοβερό βίντεο: Η γκολάρα του Μπακούλα από την κερκίδα!

Η καταπληκτική γκολάρα του Μπακούλα σε ένα απολαυστικό βίντεο από την κερκίδα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024