Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Εφετείο: Σε χαρτονομίσματα των 5,10,20 ευρώ ήταν το μεγάλο χρηματικό ποσό που βρέθηκε στο αυτοκίνητο του 34χρονου

Εφετείο: Σε χαρτονομίσματα των 5,10,20 ευρώ ήταν το μεγάλο χρηματικό ποσό που βρέθηκε στο αυτοκίνητο του 34χρονου

Λεπτομέρειες για το τετ-α-τετ των αστυνομικών με τον 34χρονο

Την υπόθεση με τον 34χρονο που εισέβαλε στο πάρκινγκ του Εφετείου φορτωμένος με ναρκωτικά και περισσότερα από ένα εκατομμύριο ευρώ σε μετρητά προσπαθούν να διαλευκάνουν οι αρχές. Το γεγονός ότι η κατάσταση των χαρτονομισματων των 5, 10 και 20 ευρώ ήταν τσαλακωμένα και σε ρολό, οδηγούν τους αστυνομικούς στο συμπέρασμα ότι προέρχονται από διακίνηση ναρκωτικών.

Ο ίδιος που όταν βρέθηκε τετ-α-τετ με τους αστυνομικούς τους είπε ότι «έχω κάνει πολλά και ήρθα για να παραδοθώ» δεν έχει δώσει ακόμα σαφείς εξηγήσεις στην αστυνομία, ενώ έχει μεταφερθεί σε ψυχιατρική κλινική. Αυτό που έχει σημασία για τους αστυνομικους, είναι η προέλευση των χρημάτων, του «θησαυρού» που κουβαλούσε σε σακ βουαγιάζ και είχε καταχωνιάσει και στο σπίτι του στην Ηλιούπολη ο 34χρονος, καθώς και αν είναι μέλος κυκλώματος ναρκωτικών, που ρίχνει κόκα, κάνναβη και παραισθησιογόνα χάπια στα σαλόνια της Αθήνας και της Μυκόνου.

Το protothema.gr δημοσιεύει τις καταθέσεις του ειδικού φρουρού του Εφετείου και του συναδέλφου του από τη Δίωξη Ναρκωτικών που αναφέρονται λεπτομερώς στα όσα διημείφθησαν με τον 34χρονο, αλλά και τη δήλωση του δικηγόρου του 34χρονου

Η κατάθεση του φρουρού του Εφετείου

«Είμαι ειδικός φρουρός και εργάζομαι στο ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα. Εκτελούσα διατεταγμένη υπηρεσία σκοπού στον χώρο στάθμευσης του εφετείου Αθηνών επί της οδού Λουκάρεως στην Αθήνα κατά το ωράριο 07:00-15:00. Την 8:40 ώρα, εισήλθε στο χώρο στάθμευσης του Εφετείου το αυτοκίνητο μάρκας Nissan χρώματος λευκού, χωρίς να σταματήσει στο σήμα που του έκανα για τον τυπικό έλεγχο πριν την είσοδο του. Αφού εισήλθε, στάθμευσε κανονικά και κατέβηκε από το αυτοκίνητο ένας άντρας μελαχρινός, μετρίου αναστήματος, ο οποίος με πλησίασε και μου είπε πως ήθελε να πάει στη φυλακή.

Αμέσως τον ρώτησα για ποιο λόγο θέλει να μπει στη φυλακή και μου απάντησε πως δεν είναι καλά και θέλει να πάει φυλακή, όταν τον ρώτησα η γυναίκα του που είναι, μου είπε πως δεν έχει κάποια σχέση και ότι έχει ναρκωτικά μαζί του. Σε ερώτησή μου, αποκρίθηκε ότι ονομάζεται Γοργολιτσας Βασίλειος και διαμένει στην Ηλιούπολη. Καθόλη την επικοινωνία μας ήταν ήρεμος και κατευθυνθήκαμε προς το όχημα του, το οποίο είχε εντός αρκετά πράγματα. Στον έλεγχο που έκανα στο όχημα με συνδρομή της ομάδας ΔΙ.ΑΣ, διαπιστώσαμε ότι υπήρχε ένα αρκετά μεγάλο χρηματικό ποσό σε χαρτονομίσματα καθώς και ποσότητες ναρκωτικών ουσιών. Άμεσα ενημέρωσα τον επόπτη της υπηρεσίας και κατέφθασε στο σημείο πλήρωμα της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών που επελήφθησαν για τα περαιτέρω. Τίποτα άλλο δεν έχω να προσθέσω».

Η κατάθεση του αστυνομικού της Δίωξης Ναρκωτικών

Ο αστυνομικός της Δίωξης Ναρκωτικών στην κατάθεση του αναφέρει τα εξής «Είμαι αστυφύλακας και υπηρετώ στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών στο Τμήμα Γενικών Υποθέσεων. Η Υπηρεσία μου, ενημερώθηκε τις πρωινές ώρες σήμερα από οικείο κέντρο ότι στον κλειστό χώρο στάθμευσης του Εφετείου Αθηνών επί της οδού Λουκάρεως 14 στην Αθήνα εισήλθε άτομο, εποχούμενο σε Ι.Χ. αυτοκίνητο και συνέχεια δήλωσε στον εκεί σκοπό, ότι επιθυμεί να συλληφθεί καθώς κατείχε ποσότητα ναρκωτικών. Πράγματι διαπιστώθηκε ότι εντός του αυτοκινήτου υπήρχαν ναρκωτικές ουσίες και μεγάλο χρηματικό ποσό. Κατόπιν τούτου, κλιμάκιο της υπηρεσίας μου μετέβη στο σημείο που διαπίστωσε τα ανωτέρω ενώ πριν την άφιξη μας είχαν αφίχθεί και έτερες αστυνομικές δυνάμεις ενώ έλαβε χώρα και έλεγχος αυτοκινήτου και των περιεχομένων του από συνεργείο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών μηχανισμών.

Οδηγός του οχήματος διαπιστώθηκε ότι ήταν ο Γοργολίτσας Βασίλειος κάτοικος Ηλιούπολης, άεργος, ενώ το αυτοκίνητο που οδηγούσε μάρκας Nissan χρώματος λευκού ήταν ιδιοκτησίας της γυναίκας του. Στο αυτοκίνητο πράγματι υπήρχαν διάφορα σάκ βουαγιάζ και σακούλες που περιείχαν κυρίως διάσπαρτα χαρτονομίσματα, διαφόρων ονομαστικών αξιών του ευρώ και ποσότητες ναρκωτικών. Ο Γοργολίτσας Βασίλειος οδηγήθηκε εν συνέχεια στην υπηρεσία μας, όπως και το όχημα το οποίο φωτογραφήθηκε και εξερευνήθηκε από αρμόδια συνεργεία της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών.

Δεν ήθελε να ερευνήσουμε το κινητό του

Σε προφορικές ερωτήσεις μας ο Γοργολίτσας, ανέφερε συνεχώς ότι προσήλθε αυτοβούλως να παραδοθεί, καθώς αποφάσισε ότι πλέον δεν είχε νόημα να ασχολείται με αυτή τη δραστηριότητα. Ανέφερε ότι δεν είχε κάποιο συνεργάτη στην διακίνηση των ναρκωτικών, ωστόσο απέφευγε να κατονομάσει τόσο τον προμηθευτή ή τους προμηθευτές ναρκωτικών ουσιών, καθώς και περαιτέρω λεπτομέρειες για το σκέλος της διακίνησης ναρκωτικών από τον ίδιο. Επίσης κι εμείς δεν προλαβαίναμε και ούτε είχαμε πρόθεση να προβούμε σε κάποια σχετική ενέργεια, μας έλεγε συνεχώς ότι κάποιες από τις διάφορες συσκευές κινητής τηλεφωνίας που κατείχε, δεν ήθελε να τις ερευνήσουμε.

Το όχημα με το οποίο κινούνταν, ήταν φαινομενικά ιδιοκτησίας της πρώην συμβίας του, αλλά ουσιαστικά ανήκει στον ίδιο και το χρησιμοποιούσε αποκλειστικά αυτός. Με την συμβία του ζούσε στην οικία στην Ηλιούπολη μέχρι και προ ενός μηνός, οπότε και η τελευταία έφυγε μαζί με τα δύο ανήλικα τέκνα τους και μετοίκησε σε άλλη περιοχή της Αττικής. Επιπροσθέτως, δήλωσε ότι στην οικία του στην Ηλιούπολη έχει επιπλέον χρηματικό ποσό, καθώς και ένα πιστόλι ρεπλίκα, ενώ η συμβία του δε γνώριζε τίποτα για τις παράνομες δραστηριότητες του. Στην έρευνα που διενεργήθηκε στο αυτοκίνητο, βρέθηκαν κατασχέθηκαν (σ.σ αναφέρεται στις ακριβείς ποσότητες των ναρκωτικών). Ως προς το μεγάλο κατασχεθέν χρηματικό ποσό, σημειώνεται ότι λόγω της ιδιαιτερότητας των χαρτονομισμάτων, ήτοι υπερβολικά μεγάλος αριθμός χαρτονομισμάτων μικρής αξίας 5,10,20 ευρώ, αλλά κυρίως της κατάστασης τους, διπλωμένα, τσαλακωμένα, σκισμένα ή σε μορφή ρολού, η καταμέτρηση του ήταν εξαιρετικά δυσχερής. Το δε, προσδοκώμενο όφελος από την πώληση των κατασχεθεισών ουσιών με βάση τον πίνακα τιμών ναρκωτικών ανέρχεται στο ποσό των 35.000 €».

Τι λέει ο δικηγόρος του

Ο δικηγόρος του παίκτη reality κ. Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης τονίζει στο protothema.gr: «Ο εντολέας μου βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και αμέσως δόθηκε εντολή να εισαχθεί στο ψυχιατρείο, όπου και κρατείται εκεί και όχι στη ΓΑΔΑ. Τα χρήματα τα οποία βρέθηκαν δεν σχετίζονται με εμπόριο ναρκωτικών και θα δοθούν τα απαραίτητα δικαιολογητικά στον κ. ανακριτή».

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024