Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
5 συναρπαστικά ελληνικά μυθιστορήματα που πρέπει να μπουν στη βαλίτσα σου

5 συναρπαστικά ελληνικά μυθιστορήματα που πρέπει να μπουν στη βαλίτσα σου

Αστυνομικά μυθιστορήματα γεμάτα σασπένς με την υπογραφή ελλήνων συγγραφέων

Το αγαπημένο μας είδος βιβλίου για τις διακοπές διαχρονικά παραμένει το ίδιο. Όμως σχεδόν κάθε χρόνο κάνουμε το ίδιο λάθος, όταν επιλέγουμε το αστυνομικό μυθιστόρημα που θα μας συνοδεύσει στην παραλία. Αγνοούμε τους ελληνικούς τίτλους.

Όπως και να το κάνουμε, καλή η γκρίζα παγωμένη ατμόσφαιρα των σκανδιναβικών νουάρ, αλλά είναι πάντα ευκολότερο να βυθιστείς στην πλοκή όταν τη βρίσκεις οικεία. Και όπως θα διαπιστώσεις ξεφυλλίζοντας τα πέντε ελληνικά αστυνομικά μυθιστορήματα που μας τράβηξαν την προσοχή, οι έλληνες λογοτέχνες δεν υστερούν σε τίποτα σε σχέση με τους ξένους συναδέλφους τους.

Για να πάρεις μια καλή γεύση της εγχώριας εκδοχής του αγαπημένου είδους, εντοπίσαμε τα βιβλία που προτείνουμε στην ατέλειωτη λίστα του SHOPFLIX.gr σε βιβλία κάθε κατηγορίας στις πιο συμφέρουσες τιμές. Στην πλατφόρμα θα βρεις και όλα τα υπόλοιπα απαραίτητα για τις διακοπές σου, σε πολλές περιπτώσεις και με έκπτωση που αγγίζει το 80%, κάνοντας ακόμη περισσότερο χώρο στο budget σου για ποιοτική λογοτεχνία.

Και ακόμη κι αν φεύγεις άμεσα, θα προλάβεις να τα παραλάβεις εγκαίρως, χάρη στις άμεσες παραδόσεις του SHOPFLIX.gr. Αν το επιλέξεις, μάλιστα, όλη η παραγγελία σου θα φτάσει στην πόρτα σου ταυτόχρονα, μέσα από τη νέα υπηρεσία «SHOPFLIX ΜΕ ΤΗ ΜΙΑ», για να μην σε φάει η αναμονή.

Τα Βατράχια, Δημήτρης Σίμος

Η ελληνική επαρχία γίνεται το φόντο δυο σκοτεινών ιστοριών, που δύσκολα θα μαντέψεις τον τρόπο που συνδέονται μεταξύ τους, μέχρι ο συγγραφέας να αποφασίσει να σου τον αποκαλύψει δίνοντας το κοινό τους τέλος. Το μεγάλο ταλέντο του Σίμου, φαίνεται μεταξύ άλλων και στην ικανότητά του να αποτυπώνει αληθοφανείς καταστάσεις και χαρακτήρες, που δεν μοιάζουν ξένοι προς την εγχώρια πραγματικότητα – αλλά και στη γρήγορη, σφιχτή γραφή που αποφεύγει τις σάλτσες.

Στο οπισθόφυλλο διαβάζουμε:

Χαλκίδα 2010 To ποτάμι φουσκώνει. Τα βατράχια ετοιμάζονται για το τραγούδι τους. Μια δεκατετράχρονη μαθήτρια ανασύρεται νεκρή από τα παγωμένα νερά του Ευβοϊκού. Η υπόθεση επαναφέρει τον αστυνόμο Χρήστο Καπετάνο στη δράση, κάνοντας τη σύλληψη του δολοφόνου να φαντάζει ως η μόνη ευκαιρία για τη λύτρωση. Χρόνια θαμμένα μυστικά και απόκρυφες ιστορίες μιας μικρής κοινωνίας παραμένουν στο σκοτάδι μέχρι την ώρα της αποκάλυψης.

Αλιβέρι 1984 Δημήτρης και Αμαρυλλίς. Δυο αδέρφια χωρίς δεσμό αίματος να τους συνδέει. Ένας κήπος γεμάτος λάσπη. Η μετάβαση μιας οικογένειας από την ευημερία στη φτώχια. Πώς ένα ένοχο μυστικό θα χωρίσει αλλά και θα ενώσει τις ψυχές τους;Δύο σκοτεινές ιστορίες, ένα αναπάντεχο τέλος.Το βραβευμένο μυθιστόρημα του Δημήτρη Σίμου Τα Βατράχια είναι το πρώτο βιβλίο της σειράς Σκοτεινά Νερά με ήρωα τον αστυνόμο Καπετάνο.

Αγόρασέ το από 5,44€.

Ο Σκακιστής, Ηλίας Μωραΐτης

Ένας serial killer τρομοκρατεί την Αθήνα – ή μάλλον τις πιο ευάλωτες κατοίκους της. Το σκοτεινό μυθιστόρημα του Μωραΐτη κρύβει μια ανατροπή σε κάθε στροφή, χωρίς ποτέ να κουράζει και κρατώντας πάντα το σασπένς και τη δράση στα ύψη.

Στο οπισθόφυλλο διαβάζουμε:

Δύο νεκρές ιερόδουλες μέσα σε έναν μήνα. Δύο πανομοιότυποι φόνοι σε μια σκοτεινή γωνιά της Αθήνας. Η παρτίδα μόλις ξεκίνησε. Ο Σκακιστής χαμογελά. Παίζει δεύτερος, αλλά αυτό δεν είναι πρόβλημα για εκείνον. Ξέρει καλά άλλωστε τα μυστικά αυτού του παιχνιδιού. Ενός παιχνιδιού που αντιγράφει τη ζωή τόσο καλά, όσο κανένα άλλο. Ενός παιχνιδιού στρατηγικής που εξυμνεί την αξία της θυσίας στον βωμό της τελικής νίκης. Ναι, το ξέρει πολύ καλά αυτό το μυστικό ο Σκακιστής και είναι έτοιμος να θυσιάσει τα πάντα προκειμένου να κερδίσει αυτήν την παρτίδα.

Φιλόδοξοι δημοσιογράφοι, ικανοί και αφοσιωμένοι αστυνομικοί, ισχυροί πολιτικοί, μυστηριώδη και αδίστακτα πρόσωπα, έχουν στηθεί από το αόρατο χέρι του στη σκακιέρα με μόνο όπλο στη φαρέτρα τους την ψευδαίσθηση της ελεύθερης βούλησης. Μοιραίοι ήρωες σ’ ένα ριψοκίνδυνο παιχνίδι, όπου ο ρόλος του θύτη και του θύματος είναι αδύνατο να διαφανεί. Σε μια παρτίδα όπου ο θάνατος παραμονεύει σε κάθε κίνηση.Εσύ, μπορείς να βρεις ποιος είναι ο Σκακιστής;

Αγόρασέ το από 11,20€.

Σκοτεινό Πέπλο, Γιώργος Δάμτσιος

Στο πρώτο βιβλίο της σειράς Ευγενείς Άγριοι, ο Γιώργος Δάμτσιος είχε ήδη εντυπωσιάσει τους αναγνώστες με την ικανότητά του να δημιουργεί ατμοσφαιρικές ιστορίες. Συνωμοσίες, αγωνία και αμέτρητα ερωτήματα συνθέτουν ένα ιδιαίτερο αστυνομικό θρίλερ, όπου το πραγματικό μυστήριο που καλείται να λύσει ο κεντρικός ήρωας, είναι εκείνο της δικής του, προσωπικής ιστορίας.

Στο οπισθόφυλλο διαβάζουμε:

Θύμα ή θύτης; Κυνηγός ή κυνηγημένος; Σωτήρας ή τρομοκράτης;Μια τρομοκρατική επίθεση στην καρδιά της Θεσσαλονίκης αφήνει τον Λούκα αιμόφυρτο και αναίσθητο. Λίγες ώρες αργότερα ένας άντρας τον επισκέπτεται στο νοσοκομείο όπου διακομίστηκε και του λέει ότι πρέπει να φύγουν από εκεί το συντομότερο γιατί κινδυνεύουν θανάσιμα. Ο Λούκα δεν ξέρει το λόγο. Δεν ξέρει το παραμικρό. Ένα από τα χτυπήματα του έχει προκαλέσει αμνησία. Αποφασίζει να πιστέψει τον άγνωστο… και το ανελέητο κυνηγητό ξεκινά. Δεν ξέρει καν αν είναι θύτης ή θύμα. Αν μάχεται για το κοινό καλό. Αν είναι δολοφόνος. Αν είναι τρομοκράτης. Και η μυστηριώδης, σαγηνευτική γυναίκα που θα βρεθεί στο πλευρό του; Είναι φίλος ή εχθρός; Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι ζωές εκατοντάδων ανυποψίαστων ανθρώπων διατρέχουν θανάσιμο κίνδυνο. Όμως τα πάντα στο μυαλό του έχουν καλυφθεί από ένα σκοτεινό πέπλο…

Αγόρασέ το από 6,93€.

Το Φόρεμα στο Υπόγειο, Ελένη Φυσέκη

Δεν θα κρύψουμε ότι χαιρόμαστε πάντα όταν βλέπουμε τις γυναίκες στα αγαπημένα μας αστυνομικά μυθιστορήματα να παίρνουν πρωτοβουλία, αντί να είναι τα θύματα ή να ακολουθούν πιστά κάποιον άνδρα πρωταγωνιστή. Η ηρωίδα της Ελένης Φυσέκη πηγαίνει τα πράγματα ένα βήμα παραπέρα, καθώς δεν είναι παρά μια καθημερινή γυναίκα, που με το πείσμα και την επιμονή της αποκτά τα απαραίτητα εργαλεία για να διαλευκάνει τον θάνατο που της διέλυσε τη ζωή.

Στο οπισθόφυλλο διαβάζουμε:

Πόσο εύκολο είναι να πέσεις από ένα μπαλκόνι κατά λάθος; Ακόμη κι όταν όλοι γύρω της επέμεναν πως ο θάνατος του άντρα της ήταν απλώς μια άτυχη στιγμή, η Όλγα δεν τους έδωσε σημασία. Εκείνη γνώριζε πως ο Γιώργος δε θα μπορούσε ποτέ να είναι τόσο απρόσεχτος. Η αναζήτηση της αλήθειας θα γίνει η κυρίαρχη εμμονή στη ζωή της. Ακόμη κι όταν η ερεύνα θα της αποκαλύψει τη σκοτεινή πλευρά των ΜΜΕ και του θεάματος, όπου τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται, ακόμη κι όταν έρθει αντιμέτωπη με τον εαυτό της και τα θέλω της, η Όλγα δε θα λυγίσει. Θα συνεχίσει να αναζητά τις απαντήσεις. Όσο κι αν της κοστίσουν… Το Φόρεμα στο Υπόγειο είναι το δεύτερο αστυνομικό μυθιστόρημα της Ελένης Φυσέκη μετά Το Φάλτσο Μικρόφωνο: Μια αφήγηση για φίλους, φίρμες, φήμες κι έναν φόνο (Εκδόσεις «Πικραμένος», 2017).

Αγόρασέ το από 12,12€.

Παλιά, Πολύ Παλιά, Πέτρος Μάρκαρης

Εδώ δεν θα αναζητήσεις τη δολοφόνο: θα ξέρεις ποια είναι, αλλά και γιατί σκοτώνει, ήδη από τις πρώτες σελίδες και θα αναζητάς απλώς το κρησφύγετό της, μέσα στις μαγικές συνοικίες της Κωνσταντινούπολης. Αυτό όχι απλώς δεν είναι κακό, αλλά είναι το εισιτήριό σου για να απολαύσεις ένα ταξίδι στα χρώματα και τα αρώματα της Πόλης, μέσα από τα μάτια ενός συγγραφέα που τη γνωρίζει καλά – και η γραφή του οποίου δεν χρειάζεται συστάσεις.

Στο οπισθόφυλλο διαβάζουμε:

Ένας άλλος τίτλος του μυθιστορήματος του Πέτρου Μάρκαρη θα μπορούσε να είναι «Ο αστυνόμος Χαρίτος στην Πόλη». Ο Χαρίτος και η Αδριανή αποφασίζουν να εγκαταλείψουν για λίγο την Αθήνα και να πάνε εκδρομή στην Κωνσταντινούπολη. Θαυμάζουν τα αξιοθέατα και την πολίτικη κουζίνα αλλά, όπως συμβαίνει σχεδόν πάντα με τον αστυνόμο Χαρίτο, η χαρά του δε διαρκεί πολύ. Μια γυναίκα από τον Πόντο, που ζει στη Δράμα, επιστρέφει μετά από χρόνια στα πάτρια εδάφη και αρχίζει να σκοτώνει. Ο Χαρίτος πρέπει να προλάβει τον επόμενο φόνο της, αλλά και να καταφέρει να συνεργαστεί με έναν Τούρκο αστυνομικό, τον Μουράτ, με τον οποίο τους «συνδέει» μια αμοιβαία καχυποψία. Η Κωνσταντινούπολη του Πέτρου Μάρκαρη μέσα από τα μάτια του αστυνόμου Χαρίτου. Ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα γεμάτο πικρία, σαρκασμό, και νοσταλγία. Και για πρώτη φορά ο Χαρίτος μακριά από την Αθήνα.

Αγόρασέ το από 16,22€.

Sports in

Ο Κέιν δεν έχει αντίπαλο στη μάχη για το «Χρυσό Παπούτσι»

Ο Χάρι Κέϊν είναι στην κορυφή της λίστας των κορυφαίων σκόρερ στα γήπεδα της Ευρώπης – Τέταρτος ο Βαγγέλης Παυλίδης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024