Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ιταλία: Ξεκινά εμβολιαστική εκστρατεία κατά της ευλογιάς των πιθήκων

Ιταλία: Ξεκινά εμβολιαστική εκστρατεία κατά της ευλογιάς των πιθήκων

600 άτομα δήλωσαν οτι θέλουν να εμβολιαστούν

Η Ιταλία ξεκίνησε σήμερα την εμβολιαστική εκστρατεία κατά της ευλογιάς των πιθήκων, καθώς οι αριθμοί των κρουσμάτων έχουν αυξηθεί σε μια περίοδο κατά την οποία οι υγειονομικές αρχές αναφέρουν ελλείψεις εμβολίων σε όλο τον κόσμο.

Η Ιταλία έχει καταγράψει 545 κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας. Η εμβολιαστική της εκστρατεία ξεκίνησε ένα μήνα αργότερα από άλλες χώρες που έχουν καταγράψει αυξανόμενους αριθμούς περιστατικών, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, της Βρετανίας και της Ισπανίας.

200 άτομα θα εμβολιαστούν από σήμερα

Οι πρώτες δόσεις θα χορηγηθούν στο νοσοκομείο Spallanzani της Ρώμης, σύμφωνα με ανακοίνωση του νοσοκομείου. Σύμφωνα με το νοσοκομείο, έχουν ήδη οριστεί τα 200 άτομα που θα εμβολιαστούν από σήμερα και ύστερα ενώ έχουν κατατεθεί 600 αιτήματα για ραντεβού. Την Πέμπτη, θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί και στο Μιλάνο.

Τον Ιούλιο, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κήρυξε την ευλογιά των πιθήκων κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την δημόσια υγεία σε παγκόσμια κλίμακα, το ανώτατο επίπεδο συναγερμού. Μετά την κίνηση του ΠΟΥ, οι ΗΠΑ –όπου καταγράφονται τα περισσότερα κρούσματα παγκοσμίως– επίσης κήρυξαν την ευλογιά των πιθήκων κατάστασης έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία στις 4 Αυγούστου.

Το υπουργείο Υγείας της Ιταλίας ανέφερε ότι οι ομοφυλόφιλοι και αμφιφυλόφιλοι άνδρες καθώς και οι διεμφυλικοί που είχαν πρόσφατα σεξουαλική επαφή με πολλούς συντρόφους ή είχαν πρόσφατα σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα θα μπορούν να λάβουν το εμβόλιο. Παράλληλα, θα μπορεί να εμβολιαστεί το προσωπικό των νοσοκομείων που έρχεται σε επαφή με κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων.

Το πρώτο κρούσμα στην Ιταλία καταγράφηκε στις 20 Μαΐου του 2022. Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή σχεδιασμός για μαζικό εμβολιασμό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Έτοιμος (και) για το Διηπειρωτικό ο Ολυμπιακός!

Αν η Κ19 των «ερυθρολεύκων» κατακτήσει του Τσάμπιονς Λιγκ Νέων θα παίξει στον τελικό του Ιντερκοντινεντάλ κόντρα στη Φλαμένγκο για το Παγκόσμιο Στέμμα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024