Όπως όλοι μας, έτσι και οι αεροσυνοδοί είναι και αυτοί άνθρωποι και όπως είναι λογικό πολλές φορές κάποιος επιβάτης τούς κεντρίζει το ενδιαφέρον.

Μάλιστα συχνά δεν το κρατάνε για τον εαυτό τους αλλά το μοιράζονται με κάποια άλλη συνάδελφο στην πτήση. Κάπου πρέπει να το πουν κι εκείνες…

Δεν μπορούν βέβαια να το πουν ευθέως, με κίνδυνο να ακουστούν, οπότε έχουν αναπτύξει κάποιους συγκεκριμένους κώδικες επικοινωνίας.

Δηλαδή έχει έναν έμμεσο τρόπο για να συνεννοούνται χωρίς όμως να γίνουν αντιληπτές. Μπορούν να δίνουν σινιάλο για έναν γοητευτικό επιβάτη ή και να συζητούν μεταξύ τους για τους σέξι επιβάτες του αεροπλάνου χωρίς να τις καταλαβαίνει κανείς.

Πώς γίνεται αυτό; Ο τρόπος είναι πολύ απλός!

Πώς επικοινωνούν μεταξύ τους οι αεροσυνοδοί

Για παράδειγμα, αν τους αρέσει ο επιβάτης στη θέση «5D» η μία αεροσυνοδός θα το επισημάνει στην άλλη, λέγοντάς της ότι «θα ήθελα να πάω για 5 μέρες στη Δανία».

Πέντε μέρες στη Δανία; 5D. Αν κάνετε το συνειρμό θα καταλάβετε ποιος είναι ο κώδικας που χρησιμοποιούν οι αεροσυνοδοί. Αυτή την ιδιαίτερη αποκάλυψη έκανε μια πρώην αεροσυνοδός σε τηλεοπτική εκπομπή στην Αυστραλία.

Πιο συγκεκριμένα η αεροσυνοδός δήλωσε τα εξής: «Προφανώς, όταν είμαστε μέσα στην καμπίνα και ετοιμάζουμε τα ποτά, δεν μπορούμε να πούμε η μία στην άλλη ‘Ω, Θεέ μου, κοίτα αυτόν’. Θα πρέπει σίγουρα να είμαστε πιο διακριτικές. Επίσης, επειδή όλοι γνωρίζουν τον αριθμό της θέσης τους στην πτήση δεν μπορούμε να αναφέρουμε ακριβώς τον αριθμό της σειράς και το γράμμα της θέσης. Απλώς λέμε μεταξύ μας ‘Θα ήθελα να πάω 7 μέρες στην Αμερική’. Σε μια τέτοια περίπτωση εγώ θα κοιτούσα και θα έλεγα ‘Ναι και εγώ θα πήγαινα 7 μέρες στην Αμερική!’» εννοώντας, όπως όλοι καταλάβαμε, τον κύριο στη θέση 7Α.

Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα ταξιδεύετε, αν τυχόν σας κοιτάξει κάποια αεροσυνοδός λίγο παραπάνω, έχετε το νου σου μήπως ακούσετε που θα ήθελε να πάει διακοπές. Πού ξέρετε; Μπορεί τυχαία ο αριθμός των ημερών να συμπίπτει με τη θέση σας!

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr