Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Όταν παρουσιαστές έφαγαν ανθρώπινο κρέας ζωντανά σε τηλεοπτική εκπομπή

Όταν παρουσιαστές έφαγαν ανθρώπινο κρέας ζωντανά σε τηλεοπτική εκπομπή

Κανιβαλισμός σε ζωντανή μετάδοση

Ο Ντένις Στορμ και ο Βαλέριο Ζένο ήταν δύο παρουσιαστές στην Ολλανδική τηλεόραση, χωρίς… κάποια ιδιαίτερη τηλεοπτική επιτυχία. Ωστόσο είναι οι δυο πασίγνωστοι στην Ολλανδία, αλλά και… σε ολόκληρο τον πλανήτη, κατά πάσα πιθανότητα.

Ο λόγος είναι ότι πρόκειται για τους πρώτους ανθρώπους παγκοσμίως -και τελευταίους λογικά-, οι οποίοι έφαγαν ανθρώπινο κρέας ζωντανά στην τηλεόραση.

Το σοκαριστικό αυτό σκηνικό συνέβη το 2011 και προκάλεσε σεισμό σε ολόκληρη την Ολλανδία, ενώ απασχόλησε ακόμα και τα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά πρακτορεία του πλανήτη, όπως για παράδειγμα το Reuters.

Σύμφωνα, λοιπόν, με όσα ισχυρίστηκαν οι δυο παρουσιαστές ο ένας δοκίμασε από τη σάρκα του άλλου.

Φυσικά, όλα συνέβησαν για χάριν κάποιας τηλεοπτικής εκπομπής, το κόνσεπτ της οποίας ήταν οι δυο παρουσιαστές να απαντάνε σε απλές (ή όχι και τόσο) ερωτήσεις και να κάνουν πειράματα μπροστά στις κάμερες.

Επρόκειτο για ερωτήσεις του τύπου «μπορείς να ξυριστείς χρησιμοποιώντας κέτσαπ αντί για αφρό», ή «μπορείς να οδηγήσεις με κλειστά μάτια», πατώντας στα βήματα μιας αντίστοιχης εκπομπής που προβάλλεται για πολλά χρόνια στις ΗΠΑ.

«Τι γεύση έχει η ανθρώπινη σάρκα;»

Όμως σε μία από τις εκπομπές του τέθηκε το ερώτημα τι γεύση έχει η ανθρώπινη σάρκα. Και ενώ κανείς δεν περίμενε ότι θα ασχολούνταν σοβαρά με αυτό το ερώτημα οι δύο παρουσιαστές… άφησαν τους πάντες άφωνους.

Έκοψαν σάρκα από τα σώματά τους και τη δοκίμασαν οι ίδιοι ζωντανά στην εκπομπή τους…

Ο Στορμ έκοψε κομμάτι από τον αριστερό του γλουτό, και ο Ζένο κομμάτι από την κοιλιά του. Στη συνέχεια ένας σεφ τα μαγείρεψε και τα έφαγαν.

Για να λυθούν οι απορίες που δημιουργήθηκαν οι δύο παρουσιαστές σε δηλώσεις τους είπαν πως το ανθρώπινο σώμα δεν έχει καμία ιδιαίτερη γεύση.

Στο αν άξιζε ο κανιβαλισμός, απάντησαν πως έτσι απέκτησαν φήμη, έμειναν στην ιστορία και έχουν μια ωραία ιστορία να διηγούνται για το πως απέκτησαν τις ουλές τους…

Αλήθεια ή καλοστημένο ψέμα;

Σε κάθε περίπτωση, παρά το γεγονός ότι η Στορμ και ο Ζένο έχουν καταγράψει στις κάμερες τα… κατορθώματά τους, πολλοί είναι εκείνοι που ακόμα και σήμερα πιστεύουν ότι το όλο θέμα ήταν μια καλοστημένη φάρσα.

Υπάρχουν μερικές ενδείξεις ότι οι δύο παρουσιαστές έλεγαν ψέματα.

Ενδεικτικά είναι τα όσα είχε δηλώσει τότε ο Ολλανδός κριτικός τηλεόρασης Jean-Pierre Geelen, ο οποίος ισχυρίζεται ότι πιστεύει πως οι σκηνές της χειρουργικής επέμβασης δεν ήταν ιατρικά συνεπείς.

Ωστόσο, αν όντως χειρουργούνταν για τον λόγο που ήθελαν, είναι λογικό η επέμβαση να μην ήταν μια συνηθισμένη διαδικασία.

Παράλληλα, πολλοί τηλεθεατές δεν έχουν πειστεί ότι υπάρχουν άνθρωποι που θα έπεφταν τόσο χαμηλά μόνο και μόνο για λόγους τηλεθέασης…

Μέχρι και σήμερα, 11 χρόνια μετά, κανείς δεν ξέρει τι πραγματικά συνέβη.

Sports in

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024