Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Καύσωνας: Χιλιάδες αγελάδες που πέθαναν από θερμοπληξία στις ΗΠΑ πετάχτηκαν στη χωματερή

Καύσωνας: Χιλιάδες αγελάδες που πέθαναν από θερμοπληξία στις ΗΠΑ πετάχτηκαν στη χωματερή

Ο καύσωνας έπληξε το Κάνσας όταν πολλά ζώα δεν είχαν ακόμα απαλλαγεί από το χειμερινό τρίχωμα. Η βιομηχανία εκτροφής πιέζεται τώρα για αλλαγές.

Χιλιάδες αγελάδες πέθαναν στον καύσωνα που έπληξε τον Ιούνιο την πολιτεία του Κάνσας, αποκαλύπτει το Reuters, σύμφωνα με το οποίο τα ζώα ισοπεδώθηκαν με μπουλντόζες και αναμείχθηκαν με σκουπίδια για να θαφτούν σε χωματερή.

Ένας μικρότερος αριθμός βοοειδών θάφτηκε πρόχειρα σε λάκκους χωρίς μόνωση, μια πρακτική που εγκυμονεί τον κίνδυνο μόλυνσης του υδροφόρου ορίζοντα.

Οι αγελάδες που πεθαίνουν από θερμοπληξία δεν μπορούν να διατεθούν για ανθρώπινη κατανάλωση, και συνήθως μετατρέπονται σε ζωοτροφές, λιπάσματα και άλλων προϊόντων.

Διαβάστε επίσης: Κλιματική αλλαγή: Γιατί τα βράδια μας ιδιαίτερα γίνονται όλο και πιο καυτά

Όμως ο αριθμός των νεκρών ζώων του Ιουνίου ήταν τόσο μεγάλος ώστε τα εργοστάσια επεξεργασίας αδυνατούσαν να τα διαχειριστούν και οι πολιτειακές αρχές έδωσαν άδεια για τις ανορθόδοξες πρακτικές απόρριψης.

Το ασυνήθιστο περιστατικό θανάτου και ο προβληματισμός για την απόρριψη των νεκρών ζώων κινητοποίησε προσπάθειες για αλλαγές στην βιομηχανία κρέατος του Κάνσας, τρίτη αμερικανική πολιτεία ως προς τον αριθμό εκτρεφόμενων βοοειδών, επισημαίνει το πρακτορείο.

Το ήδη θερμό Κάνσας βλέπει εξάλλου τη θερμοκρασία να ανεβαίνει λόγω της κλιματικής αλλαγής σε επίπεδα που μπορεί να πλήξουν την κτηνοτροφία.

Ο υπεύθυνος της χωματερής του Σιούαρντ Κάουντι, όπου κατέληξαν περίπου 2.000 ζώα, δήλωσε πως οι αρχές αναζητούν εναλλακτικές λύσεις για να μειώσουν τις δυσάρεστες οσμές και άλλα προβλήματα σε περίπτωση που το φαινόμενο επαναληφθεί.

Τουλάχιστον 2.117 βοοειδή πέθαναν στο νοτιοδυτικό Κάνσας όταν η θερμοκρασία έφτασε τους 38 βαθμούς και η υγρασία ανέβηκε στα ύψη στις 11 Ιουνίου, δείχνουν πολιτειακά έγγραφα που είδε το Reuters.

Ο καύσωνας χτύπησε νωρίς, ενώ ακόμα ορισμένα ζώα δεν είχαν απαλλαγεί από το χειμερινό τρίχωμά τους.

Ισοπεδωμένα κουφάρια

Οι εργάτες της χωματερής πάτησαν τα νεκρά ζώα με μπουλντόζες για να τα ισοπεδώσουν σε ύψος 20 εκατοστών και να τα αναμείξουν με σκουπίδια, μια διαδικασία που διήρκεσε σχεδόν τρεις εβδομάδες, είπε ο υπεύθυνος.

«Όταν τα πατήσεις γίνονται επίπεδα αλλά μετά ξαναφουσκώνουν» είπε ο Μπροκ Τάινερ, διευθυντής του χώρου απόθεσης απορριμμάτων.

Λόγω του μεγάλου αριθμού των ζώων το Κάνσας ήρε προσωρινά την απαίτηση να καλύπτονται καθημερινά τα κουφάρια σε βάθος 15 εκατοστών.

Η χωματερή δέχτηκε νεκρά ζώα από τέσσερις εταιρείες εκτροφής, από τις οποίες η μία, με την ονομασία Cattle Empire, έθαψε τουλάχιστον 617 βοοειδή σε λάκκους χωρίς στεγανοποίηση, ωστόσο είχε λάβει σχετική άδεια επειδή ο υδροφόρος ορίζοντας στη συγκεκριμένη περιοχή βρίσκεται πολύ βαθιά.

Στο μεταξύ, τα βοοειδή που επέζησαν φαίνεται πως δεν έχουν ξεπεράσει το σοκ, καθώς δεν τρώνε κανονικά και δεν παχαίνουν όσο θα έπρεπε, ανέφεραν κτηνίατροι.

Sports in

Συγκλονιστικός Μασούρας: «Για το Ριαθόρ στο 90′, για τη Γιουβέντους, για τη Μέταλιστ, για τη Γουλβς»

Κάτι χρωστούσε στον Ολυμπιακό η τύχη και η μπάλα και του το έδωσε εχθές, σύμφωνα με όσα είπε ο Γιώργος Μασούρας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024