Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Γαλλία: Ειδικοί προειδοποιούν πως έχει εκδηλωθεί νέο κύμα της πανδημίας του κοροναϊού

Γαλλία: Ειδικοί προειδοποιούν πως έχει εκδηλωθεί νέο κύμα της πανδημίας του κοροναϊού

Το νέο κύμα της πανδημίας του νέου κοροναϊού που έχει ξεσπάσει στη Γαλλία, σύμφωνα με τους ειδικούς, αποδίδεται στις υποπαραλλαγές BA.4 και BA.5 της Ομικρον.

Οι υγειονομικές αρχές της Γαλλίας ανακοίνωσαν χθες Τετάρτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 127.642 κρούσματα του SARS-CoV-2, την παραμονή της εθνικής εορτής (φωτογραφία, επάνω, από AP).

Νέο κύμα της πανδημίας

Ειδικοί προειδοποιούν πως έχει εκδηλωθεί νέο κύμα της πανδημίας του νέου κοροναϊού στη μητροπολιτική Γαλλία, που αποδίδεται στις υποπαραλλαγές BA.4 και BA.5 της Ομικρον.

Δείτε ακόμα – Κοροναϊός: «Ανησυχητική πίεση στα νοσοκομεία», «βλέπει» η ΠΟΕΔΗΝ – Συνιστά προσοχή και μέτρα

Στα νοσοκομεία νοσηλεύονταν χθες 19.580 ασθενείς με την COVID-19, εκ των οποίων οι 1.184 βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ).

Τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν άλλοι 104 ασθενείς εξαιτίας επιπλοκών της λοίμωξης. Ο επίσημος απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας στη Γαλλία ξεπέρασε τους 150.000 νεκρούς την 8η Ιουλίου. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων έχει ξεπεράσει τα 31,7 εκατομμύρια.

Δεύτερη αναμνηστική δόση

Οι αρχές συνιστούν να κάνουν δεύτερη αναμνηστική δόση των εμβολίων κατά της COVID-19 οι πολίτες ηλικίας άνω των 60 ετών που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου. Συνιστούν επίσης τη χρήση μάσκας στα μέσα συγκοινωνιών.

Σύμφωνα με τη γαλλική υπηρεσία δημόσιας υγείας, το 79% του πληθυσμού της χώρας έχει εμβολιαστεί πλήρως κατά της COVID-19 και το 59,4 έχει κάνει τουλάχιστον μία αναμνηστική δόση.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024