Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Amazon: Βροχή οι πειθαρχικές επιπλήξεις στους υπαλλήλους των αποθηκών

Amazon: Βροχή οι πειθαρχικές επιπλήξεις στους υπαλλήλους των αποθηκών

H εταιρεία μετρά τις επιδόσεις των εργαζομένων με την παραμικρή λεπτομέρεια και επιπλήττει όσους δεν περνούν τον πήχη των απαιτήσεων.

Ο Τζέραλντ Μπράισον, αποθηκάριος της Amazon στη Νέα Υόρκη, είχε μετρήσει χιλιάδες αντικείμενα στη διάρκεια ενός τριημέρου, μέχρι που ο υπεύθυνος βάρδιας του έδειξε το «υποστηρικτικό ενημερωτικό σημείωμα».

Ο Μπράισον είχε κάνει τρία λάθη εκείνο το τριήμερο, όπως όταν μέτρησε 19 προϊόντα σε έναν κάδο που περιείχε στην πραγματικότητα 20. Αν έκανε το ίδιο λάθος ακόμα πέντε φορές το ίδιο έτος, έλεγε το σημείωμα, θα απολυόταν από την αποθήκη του Στάτεν Άιλαντ, μια από τις μεγαλύτερες της Amazon στις HΠΑ.

Εσωτερικά έγγραφα που εξέτασε το Reuters αποκαλύπτουν πώς η εταιρεία μετρά τις επιδόσεις των υπαλλήλων της με την παραμικρή λεπτομέρεια και επιπλήττει όσους δεν περνούν τον πήχη των απαιτήσεων –ακόμα και για λίγες ώρες.

Το δωδεκάμηνο που έληξε τον Απρίλιο του 2020, η Amazon εξέδωσε περισσότερα από 13.000 πειθαρχικά σημειώματα στην αποθήκη του Στάτεν Άιλαντ, στην οποία εργάζονταν εκείνη την περίοδο περίπου 5.300 υπάλληλοι.

Στην πίεση

Η κατάσταση είναι παρόμοια και σε άλλες εγκαταστάσεις: στο Ρόμπινσβιλ του Νιου Τζέρσιμ περισσότερα από 15.000 σημειώματα επιδόθηκαν σε 4.200 υπαλλήλους το δωδεκάμηνο που έληξε το Απρίλιο του 2020, ενώ στο Νορθ Χέιβεν του Κονέκτικατ, όπου εργάζονταν 4.800 άτομα, επιδόθηκαν στο ίδιο διάστημα περισσότερα από 5.000 σημειώματα.

Η απόλυση του Τζέραλντ Μπράισον κρίθηκε εκδικητική (Reuters)

Τα έγγραφα και οι μαρτυρίες υπαλλήλων δείχνουν «την τεράστια πίεση που δέχονται οι εργαζόμενοι για να ολοκληρώνουν εργασίες με την ακρίβεια και ταχύτητα που απαιτεί η εταιρεία» αναφέρει το πρακτορείο.

Άλλα παραδείγματα:

  • Απουσία από την εργασία για έξι λεπτά τον Ιούνιο του 2018. Το σημείωμα παραδόθηκε πριν αό τη λήξη της ίδιας βάρδιας.
  • Κάλυψη του 95% του στόχου παραγωγικότητας αντί του 100% τον Οκτώβριο του 2017, παρά το γεγονός ότι οι επιδόσεις του υπαλλήλου υπερέβαιναν το μέσο όρο τις προηγούμενες εβδομάδες.
  • Υπέρβαση του χρόνου για διάλειμμα κατά 4 λεπτά τον Μάρτιο του 2017.

πιεστικό περιβάλλον, είπαν ορισμένοι εργαζόμενοι, είναι ένας λόγος που το προσωπικό της Amazon σε όλες τις ΗΠΑ πιέζει για δημιουργία συνδικαλιστικού σωματείου, όπως έγινε για πρώτη φορά στην αποθήκη του Μπράισον.

Ακόμα 100 εγκαταστάσεις της εταιρείας προσπαθούν να πετύχουν το ίδιο, σύμφωνα με την Amazon Labor Union, ανεξάρτητο σωματείο που συστάθηκε το 2021.

Η Amazon, το μεγαλύτερο δίκτυο λιανικής πώλησης στις ΗΠΑ, παρέδωσε ορισμένα από τα επίμαχα έγγραφα έπειτα από διαμαρτυρία του Εθνικό Συμβούλιο Εργασιακών Σχέσεων σχετικά με την απόλυση του Μπράισον τον Απρίλιο του 2020. Άλλα έγγραφα είχαν κατατεθεί σε ομοσπονδιακό δικαστήριο έπειτα από αγωγή του Συμβουλίου κατά της Amazon για τις «σκανδαλώδεις εργασιακές πρακτικές της».

Η εταιρεία υποστηρίζει ότι απέλυσε τον Μπράισον επειδή διαπληκτίστηκε με άλλο εργαζόμενο, ωστόσο τοπικό δικαστήριο ακύρωσε την απόλυση κρίνοντάς την εκδικητική, μετά τα παράπονα του Μπράισον για τις εργασιακές συνθήκες.

Σε ανακοίνωσή της, η Amazon ισχυρίζεται ότι οι στόχοι που θέτει «είναι δίκαιοι και βασίζονται σε αυτό που τελικά επιτυγχάνει η πλειονότητα των μελών της ομάδας». Διευκρινίζει επίσης ότι επαινεί τους εργαζομένους της πιο συχνά από ό,τι τους επιπλήττει.

Sports in

«Τρέλα»: Οι πανηγυρισμοί των Ερυθρόλευκων για την ιστορική πρόκριση (pics+vids)

Οι Ερυθρόλευκοι προκρίθηκαν στον τελικό του UEFA Youth League, με τους παίκτες της πειραϊκής ομάδας να πανηγυρίζουν με την ψυχή τους την θρυλική πρόκριση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024