Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Δικαστής αρνείται να αναβάλει τη δίκη του Στιβ Μπάνον παρά τον «ελιγμό της ύστατης στιγμής»

ΗΠΑ: Δικαστής αρνείται να αναβάλει τη δίκη του Στιβ Μπάνον παρά τον «ελιγμό της ύστατης στιγμής»

Παρά τη στροφή των 180 μοιρών που έκανε ο Στιβ Μπάνον, άλλοτε στενός συνεργάτης του Ντόναλντ Τραμπ, δικαστής απέρριψε το αίτημα των συνηγόρων του να καθυστερήσει η έναρξη της δίκης του για «παρακώλυση έρευνας του Κογκρέσου».

Δικαστής απέρριψε χθες Δευτέρα το ενδεχόμενο να καθυστερήσει η έναρξη της δίκης του Στιβ Μπάνον – άλλοτε στενού συνεργάτη του Ντόναλντ Τραμπ -, που διώκεται για «παρακώλυση έρευνας του Κογκρέσου» [στη φωτογραφία αρχείου από το AP, επάνω, Τραμπ (αριστερά) και Μπάνον].

Διώκεται ποινικά

Η απόφαση λαμβάνεται παρά την όψιμη προσφορά του να συνεργαστεί, καταθέτοντας ενώπιον της ειδικής εξεταστικής επιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων, η οποία προσπαθεί να ρίξει φως ιδίως στις ευθύνες του πρώην προέδρου για την επίθεση εναντίον του ομοσπονδιακού Καπιτωλίου την 6η Ιανουαρίου 2021.

Δείτε ακόμα – Τραμπ: Ισως να διωχθεί ποινικά για την επίθεση στο Καπιτώλιο, λέει η αντιπρόεδρος της εξεταστικής

«Δεν βλέπω κανέναν λόγο να καθυστερήσει αυτή η υπόθεση περαιτέρω», είπε ο δικαστής Καρλ Νίκολς, σύμφωνα με δημοσιεύματα σε αρκετά αμερικανικά ΜΜΕ.

Ο κ. Μπάνον, άλλοτε κορυφαίος σύμβουλος του ρεπουμπλικάνου πρώην προέδρου, διώκεται ποινικά διότι αρνήθηκε επί μήνες να συνεργαστεί με την ειδική εξεταστική επιτροπή. Η δίωξη σε βάρος του 68χρονου ασκήθηκε τον Νοέμβριο του 2021 και η δίκη του έχει οριστεί να αρχίσει τη 18η Ιουλίου.

Στροφή 180 μοιρών

Συνήγοροί του ζητούσαν να καθυστερήσει η έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας ως τον Οκτώβριο, ώστε να μην συμπέσει με τις δημόσιες ακροάσεις της ειδικής εξεταστικής επιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων, αίτημα όμως το οποίο απέρριψε ο δικαστής.

Το Σαββατοκύριακο, ο Στιβ Μπάνον έκανε εντέλει στροφή 180 μοιρών, αποδεχόμενος να συνεργαστεί στην έρευνα, κάτι που εισαγγελέας εξέλαβε ως «ελιγμό της ύστατης στιγμής για να αποφύγει» τη δίκη του.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Σε κίνδυνο οι ισπανικοί σύλλογοι και η Φούρια Ρόχα λόγω της κυβερνητικής κηδεμονίας στην ομοσπονδία

Στελέχη της UEFA θεωρούν πως η κυβερνητική κηδεμονία στην ισπανική ομοσπονδία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη στιγμή που δεν υπήρξε η ίδια ανοχή και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024