Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αμβλώσεις: Η Google θα διαγράφει τα δεδομένα γυναικών που επισκέφθηκαν κλινικές

Αμβλώσεις: Η Google θα διαγράφει τα δεδομένα γυναικών που επισκέφθηκαν κλινικές

Οι πολιτείες που απαγορεύουν την άμβλωση θα μπορούν να ερευνούν το ιστορικό αναζήτησης και τις μετακινήσεις σε κλινικές.

Στον απόηχο της δικαστικής απόφασης που άνοιξε το δρόμο για απαγόρευση των αμβλώσεων στις μισές πολιτείες των ΗΠΑ, η Google ανακοίνωσε ότι θα διαγράφει αυτόματα τα δεδομένα τοποθεσίας που μπορούν να αποκαλύψουν ποιες γυναίκες επισκέπτονται κλινικές τερματισμού της κύησης.

Η εταιρεία της δημοφιλέστερης μηχανής αναζήτησης και του λειτουργικού συστήματος Android, το οποίο χρησιμοποιείται στην πλειονότητα των κινητών τηλεφώνων παγκοσμίως, παρουσίασε νέες πολιτικές προστασίας της ιδιωτικότητας σε εταιρικό ιστολόγιο.

Εκτός του ότι θα διαγράφει αυτόματα δεδομένα που ενδέχεται να αποκαλύπτουν επισκέψεις σε κλινικές άμβλωσης, η Google θα διαγράφει επίσης πληροφορίες για κέντρα οικογενειακού προγραμματισμού, κλινικές υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, κέντρα αντιμετώπισης του εθισμού, υπηρεσίες απώλειας βάρους και κλινικές κοσμητικής ιατρικής.

Οι χρήστες είχαν ήδη τη δυνατότητα να διαγράφουν καταχωρήσεις από το ιστορικό τοποθεσίας, τώρα όμως η Google θα το κάνει αυτόματα για την προστασία της ιδιωτικότητας.

Η ανακοίνωση της Google έρχεται λίγες ημέρες αφότου τέσσερις Δημοκρατικοί βουλευτές έστειλαν επιστολή στην  την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών (FTC) με την οποία προειδοποιούσαν ότι οι εισαγγελείς πολιτειών όπου η άμβλωση απαγορεύεται θα μπορούν να ζητούν εντάλματα έρευνας προκειμένου να τους παραδίδονται από τις εταιρείες του Διαδικτύου δεδομένα για οποιονδήποτε έχει επισκεφθεί κλινικές άμβλωσης.

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024