Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΝΑΤΟ: «Ο Ερντογάν πήρε τα σημαντικά ζητήματα που ήθελε», λέει ο Χατζηβασιλείου

ΝΑΤΟ: «Ο Ερντογάν πήρε τα σημαντικά ζητήματα που ήθελε», λέει ο Χατζηβασιλείου

«Η Τουρκία έβαλε νερό στο κρασί της και με διάφορα θεατρικά κόλπα ο κ. Ερντογάν επιχειρεί να προβάλει ως προσωπικό θρίαμβο την έξοδο από το αδιέξοδο που ο ίδιος δημιούργησε», τόνισε ο κ.Χατζηβασιλείου

Ρόλο σωτήρα,«από το αδιέξοδο που ο ίδιος δημιούργησε», διεκδικεί ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν,  μετά το ναι στην ένταξη Φινλανδίας και Σουηδίας ΝΑΤΟ, όπως τόνισε, ο βουλευτής της ΝΔ και διεθνολόγος, Τάσος Χατζηβασιλείου.

Πρόσθεσε ότι ο Ερντογάν εξασφάλισε τα σημαντικά ζητήματα που ήθελε, ενώ ερμηνεύοντας τις κινήσεις Ερντογάν στην διπλωματική σκακιέρα, υπογράμμισε ότι αυτές έγιναν για να συναντηθεί με τον Τζο Μπάιντεν.

«Πήρε όσα ήθελε»

Αναλυτικότερα, μιλώντας στην ΕΡΤ, για τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ που διεξάγεται στη Μαδρίτη, ο κ. Χατζηβασιλείου επισήμανε ότι «ο κοινός μας στόχος πέτυχε και το ΝΑΤΟ θα έχει πλέον δύο πολύτιμους νέα μέλη, τη Σουηδία και την Φιλανδία».

Ο κ. Χατζηβασιλείου δήλωσε ότι ο Ερντογάν εξασφάλισε τα σημαντικά ζητήματα που ήθελε: την στήριξη των δύο χωρών σε ότι έχει να κάνει με την τρομοκρατία (σ.σ. για Κούρδους και Γκιουλενιστές), πήρε τη συμφωνία για ανταλλαγή πληροφοριών και πήρε και την εξέταση χαλάρωσης στους αμυντικούς περιορισμούς που έχουν οι δύο χώρες. Και αυτό δεν είναι κάτι καινούργιο».

«Εκανε φασαρία για να τον «δει» ο Μπάιντεν»

Σε ότι αφορά τις κινήσεις Ερντογάν στην διπλωματική σκακιέρα ο ελληνας διεθνολόγος, ερμήνευσε ότι αυτές έγιναν για να συναντηθεί με τον Τζο Μπάιντεν: «Η Τουρκία έκανε τη φασαρία για να μπει στο οπτικό πεδίο του Αμερικανού προέδρου. Ο δεύτερος στόχος είναι η υπόσχεση ότι θα εισηγηθεί στο Κογκρέσο την έγκριση τoυ ζητήματος των F-16, από το οποίο ακόμα βρίσκεται μακριά».

«Η Τουρκία έβαλε νερό στο κρασί της»

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Ερντογάν διάβασε σωστά το μήνυμα της Συνόδου της Ευρωπαϊκής Ένωσης που κάλεσε την Τουρκία να πάψει να είναι ταραξίας.

«Η Τουρκία έβαλε νερό στο κρασί της και με διάφορα θεατρικά κόλπα ο κ. Ερντογάν επιχειρεί να προβάλει ως προσωπικό θρίαμβο την έξοδο από το αδιέξοδο που ο ίδιος δημιούργησε καθαρά για λόγους προσωπικής προβολής», τόνισε σχετικά με την εμφάνισή του Τούρκου προέδρου στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ.

Sports in

Έτοιμος για θρυλικό μπρέικ ο Ολυμπιακός στη Βαρκελώνη

Με στόχο να σπάσει την έδρα της Μπαρτσελόνα με το… καλημέρα ο Ολυμπιακός στο πρώτο παιχνίδι της σειράς με τους Καταλανούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024