Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ευλογιά των πιθήκων: Ο ΕΜΑ έτοιμος να επεκτείνει τη χρήση του εμβολίου «Imvanex»

Ευλογιά των πιθήκων: Ο ΕΜΑ έτοιμος να επεκτείνει τη χρήση του εμβολίου «Imvanex»

Πρόκειται για εμβόλιο που χρησιμοποιείται για την ευλογιά.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) ανακοίνωσε πως προσανατολίζεται στην αξιολόγηση δεδομένων για να επεκτείνει τη χρήση του εμβολίου κατά της ευλογιάς «Imvanex», προκειμένου να αντιμετωπίσει την ευλογιά των πιθήκων.

Το εμβόλιο Imvanex είναι επί του παρόντος εγκεκριμένο στην ΕΕ για την πρόληψη της ευλογιάς σε ενήλικες. Περιέχει μια ζωντανή τροποποιημένη μορφή του ιού της δαμαλίτιδας, που ονομάζεται «vaccinia Ankara», η οποία σχετίζεται με τον ιό της ευλογιάς. Θεωρείται επίσης πιθανό εμβόλιο για την ευλογιά των πιθήκων, λόγω της ομοιότητας μεταξύ του ιού της ευλογιάς των πιθήκων και του ιού της ευλογιάς.

Διαβάστε επίσης: Λήξη συναγερμού από τον ΠΟΥ: Η αναζωπύρωση της ευλογιάς των πιθήκων δεν συνιστά κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Πώς μπορεί να βοηθήσει το Imvanex

Η απόφαση για την έναρξη αυτής της αξιολόγησης δεδομένων βασίζεται σε αποτελέσματα εργαστηριακών μελετών (μη κλινικά δεδομένα), που υποδηλώνουν ότι το εμβόλιο αυτό ενεργοποιεί την παραγωγή αντισωμάτων, τα οποία στοχεύουν τον ιό της ευλογιάς των πιθήκων και μπορεί να βοηθήσουν στην προστασία από τη νόσο.

Στην ανακοίνωσή του, ο ΕΜΑ σημειώνει ότι οι προμήθειες του Imvanex είναι επί του παρόντος πολύ περιορισμένες στην ΕΕ. Το Imvanex διατίθεται στην αγορά ως Jynneos στις ΗΠΑ, όπου είναι εγκεκριμένο για την πρόληψη τόσο της ευλογιάς των πιθήκων, όσο και της ευλογιάς

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024