Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Smart Home: Ποιο είναι το IQ του σπιτιού σου και πώς θα το ανεβάσεις

Smart Home: Ποιο είναι το IQ του σπιτιού σου και πώς θα το ανεβάσεις

Μερικές μικρές κινήσεις αρκούν για να απολαμβάνεις την πιο hi-tech οικιακή εμπειρία

Πιθανότατα έχεις ακούσει ήδη τον όρο – και μάλιστα κάμποσες φορές – όμως δεν αποκλείεται να μην έχεις ξεκάθαρη εικόνα του τι ακριβώς είναι ένα «έξυπνο σπίτι».

Σε μια ιδανική κατάσταση, αφορά τη σύνδεση όλων των ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών μεταξύ τους και με το internet, ώστε να μπορείς να τις ελέγχεις με ένα άγγιγμα ακόμη και απομακρυσμένα. Και όσο δύσκολο και ακριβό και αν ακούγεται να πετύχεις πράγματι κάτι τέτοιο, πολλά ενδιάμεσα στάδια είναι απολύτως εφικτά, με μια μικρή επένδυση την οποία θα αποσβέσεις σχεδόν αμέσως.

Πέρα από την αντικατάσταση παλιών συσκευών με άλλες, νεότερης τεχνολογίας, ικανές να επικοινωνούν με ένα app στο smartphone σου, πράγμα που μπορείς να αρχίσεις να επιδιώκεις σταδιακά, μικρές παρεμβάσεις στον χώρο θα αυξήσουν άμεσα την ευφυΐα του σπιτιού σου.

Αν δεν ξέρεις από πού να ξεκινήσεις, οι προτάσεις μας μπορεί να βοηθήσουν – και καθώς επιλέξαμε όλα τα αναγκαία από τη μεγάλη γκάμα του SHOPFLIX.gr σε προϊόντα Smart Home, η μετάβαση θα γίνει οικονομικά και εύκολα, ενώ θα είσαι σίγουρος ότι ό,τι και αν παραγγείλεις θα φτάσει στην πόρτα σου στην ακριβή ημερομηνία παράδοσης, χάρη στην αποκλειστική συνεργασία της πλατφόρμας με την Courier Center.

Access Point Tp-Link Deco X20 V1 Whole Home Mesh Wi-Fi 6 System Ax1800 (3 Pack)

Αν μέχρι τώρα χρησιμοποιούσες το δίκτυο του σπιτιού σου μόνο για να σερφάρεις και να βλέπεις ταινίες, ενδέχεται να μην σε απασχολούσε το γεγονός ότι πέρα από το σαλόνι σου, το σήμα του internet έπεφτε στη μια γραμμούλα. Όμως ένα έξυπνο πλυντήριο που αποσυνδέεται διαρκώς, παύει να είναι και τόσο έξυπνο.

Λύσεις υπάρχουν, ωστόσο, και μάλιστα ιδιαίτερα αποτελεσματικές. Ένα Wi-Fi Mesh, όπως το Access Point της Tp-Link, θα ανεβάσει το σήμα στο τέρμα σε κάθε χώρο του σπιτιού, όσο μεγάλο και αν είναι, ενώ είναι εύκολο στην εγκατάσταση και τη ρύθμιση. Με συχνότητα Dual Band (2.4 & 5GHz), Wi-Fi 6 και μέγιστη ταχύτητα WLAN 1800Mbps θα αυξήσει αυτομάτως τις δυνατότητες του σπιτιού σου. Εκτός από έξυπνο, όμως, θα το κάνει και πιο όμορφο: πέρα από τον όμορφο σχεδιασμό των access points, θα εξαφανίσει τα ενοχλητικά καλώδια των extensions που ενδεχομένως αναγκαζόσουν να χρησιμοποιείς.

Αγόρασέ το από 327,16€.

Tp-Link Tapo P100 Μικρή Έξυπνη Wi-Fi Πρίζα

Πώς μπορεί να γίνει smart ακόμη και η τοστιέρα ή ο συμβατικός ανεμιστήρας σου; Με την προσθήκη μιας έξυπνης πρίζας, την οποία θα μπορείς να χειρίζεσαι από απόσταση, ολοκληρώνοντας διάφορες εργασίες… ως δια μαγείας.

Η Tapo P100 της Tp-Link μπορεί να ενεργοποιηθεί και να απενεργοποιηθεί με ένα άγγιγμα μέσω της εφαρμογής Tapo, αλλά και να προγραμματιστεί μέσω χρονοδιακόπτη ή με σταθερό εβδομαδιαίο πρόγραμμα. Επιπλέον, σου επιτρέπει να την ελέγξεις φωνητικά, μέσω του Amazon Alexa ή του Βοηθού Google και διαθέτει λειτουργία Away, που θα σου φανεί πολύτιμη στη διάρκεια των διακοπών. Επιλέγοντάς τη, η Tapo P100 θα ενεργοποιήσει και θα απενεργοποιήσει αυτόματα τις συνδεδεμένες συσκευές σε διαφορετικούς χρόνους, δίνοντας στους περαστικούς – καλόβουλους και μη – την εικόνα ότι κάποιος βρίσκεται στο σπίτι. Θα εκτιμήσεις το μικρό της μέγεθος, που δεν μπλοκάρει γειτονικές υποδοχές, τις πολλαπλές εγγυήσεις ασφαλείας που προσφέρει, αλλά και την εύκολη ρύθμιση και χρήση, που δεν προϋποθέτει την ύπαρξη hub.

Αγόρασέ τη από 14,88€.

Smart Wi-Fi Light Bulb Tp-Link Tapo L530E E27 8.7W Dimable Multicolor

Άλλη μια λειτουργία του σπιτιού σου που μπορεί να ακονίσει το «μυαλό» της με ελάχιστα χρήματα; Ο φωτισμός. Ένας smart λαμπτήρας – και ιδανικά περισσότεροι – μπορεί να δημιουργήσει ανά πάσα στιγμή ακριβώς την ατμόσφαιρα που θέλεις, αλλά και να σε βοηθήσει να εξοικονομήσεις ενέργεια. Δίνοντάς σου τη δυνατότητα, για παράδειγμα, αν θέλεις να αφήνεις ένα φως αναμμένο για ασφάλεια ή για το κατοικίδιό σου, να προγραμματίσεις συγκεκριμένη ώρα για την ενεργοποίησή του.

Ο Tapo L530E της Tp-Link, είναι ιδανική λύση, αφού πέρα από τα παραπάνω, σου επιτρέπει και να επιλέγεις κάθε φορά από μια τεράστια γκάμα χρωμάτων και θερμοκρασίας του λευκού, να ρυθμίζεις τη φωτεινότητα (που φτάνει μέχρι τα 800lumen) και να τον συνδέεις με το Amazon Alexa.

Αγόρασέ το από 17,24€.

TP-Link Tapo L920-5 Smart Wi-Fi Light Strip Multicolor 5m

Για ακόμη πιο ιδιαίτερο φωτισμό, ικανό να ζωντανέψει κάθε σπιτικό πάρτι, αλλά και να δώσει νέο ορισμό στην έννοια του home cinema, αυτό που χρειάζεσαι είναι μια έξυπνη ταινία LED. Η Tapo L920-5 της Tp-Link διαθέτει πενήντα ξεχωριστές χρωματικές ζώνες, δίνει δυνατότητα αποθήκευσης αγαπημένων φωτισμών και προσαρμόζεται παντού, αφού αρκεί να κόψεις την ταινία στο μήκος που θέλεις και να τη στερεώσεις σε οποιαδήποτε επιφάνεια με το αυτοκόλλητο 3Μ.

Επιπλέον, διαθέτει επίστρωση PU για μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και εύκολη συντήρηση, ενώ προσφέρει πολλαπλές επιλογές σύνδεσης, φωνητικό έλεγχο και δεν απαιτεί κόμβο ή επιπλέον εξοπλισμό για την εγκατάστασή του. Και, όπως φαντάζεσαι, σου δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσεις χρονοδιαγράμματα και προγράμματα και διαθέτει λειτουργία Away για να κρατήσει μακριά τους ανεπιθύμητους σε παρατεταμένα διαστήματα απουσίας.

Αγόρασέ τη από 44,90€.

Κάμερα Παρακολούθησης TP-LINK Tapo C310 IP C310 V1 Αδιάβροχη

Ένα έξυπνο σπίτι οφείλει να αναλάβει και την… αυτοπροστασία του, δε νομίζεις; Με την Tapo C310 θα τα καταφέρει μια χαρά, και θα σε κρατά πάντα ενήμερο για ό,τι χρειάζεται να ξέρεις.

Η έξυπνη κάμερα της Tp-Link καταγράφει κάθε εικόνα σε βίντεο εξαιρετικά υψηλής ευκρίνειας, διαθέτει προηγμένη νυχτερινή όραση καλύπτοντας οπτική απόσταση έως και 30 μέτρων ακόμη και σε απόλυτο σκοτάδι και, αν παρατηρήσει κάτι ασυνήθιστο, ενεργοποιεί τον ενσωματωμένο συναγερμό της με ήχο και φως. Αν ανιχνεύσει κίνηση, η κάμερα σου στέλνει αυτομάτως ειδοποίηση στη σχετική εφαρμογή, και επιτρέπει την επικοινωνία μέσω ενσωματωμένου μικροφώνου και ηχείου για να έχεις τον πλήρη έλεγχο της κατάστασης. Τέλος, είναι εύκολη στην εγκατάσταση και δίνει τη δυνατότητα αποθήκευσης έως και 128GB βίντεο 3MP σε κάρτα microSD.

Αγόρασέ τη από 58,24€.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024