Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πόλεμος στην Ουκρανία: Ειδική μονάδα των ΛΟΑΤΚΙ έφτιαξε ο στρατός

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ειδική μονάδα των ΛΟΑΤΚΙ έφτιαξε ο στρατός

Μέλη της LGBTQ κοινότητας της Ουκρανίας έχουν δηλώσει συμμετοχή στον πόλεμο

Καθώς οι εθελοντές μαχητές Oleksandr Zhuhan και Antonina Romanova ετοιμάζονται για να επιστρέψουν στην ενεργό δράση, σκέφτονται το σήμα με τον μονόκερο που δίνει στη στολή τους ένα σπάνιο διακριτικό – σύμβολο της ιδιότητάς τους ως ζευγάρι LGBTQ. Μέλη της LGBTQ κοινότητας της Ουκρανίας έχουν δηλώσει συμμετοχή στον πόλεμο και έχουν ράψει στις επωμίδες τους την εικόνα του μυθικού ζώου, ακριβώς κάτω από τη σημαία της Ουκρανίας.

Η πρακτική αυτή έχει τις ρίζες της στις συγκρούσεις του 2014, όταν η Ρωσία εισέβαλε και προσάρτησε την χερσόνησο της Κριμαίας. Όπως διηγείται στο Reuters, o ηθοποιός, σκηνοθέτης και δάσκαλος θεάτρου Zhuhan, τότε λέγονταν πως «δεν υπάρχουν ομοφυλόφιλοι στον στρατό. Έτσι, αυτοί (σ.σ. η κοινότητα των λεσβιών, των ομοφυλόφιλων, των αμφιφυλόφιλων, των τρανσέξουαλ) επέλεξαν τον μονόκερο επειδή είναι σαν ένα φανταστικό «ανύπαρκτο» πλάσμα ως σήμα τους», διηγείται.

Ο Zhuhan και η Romanova χαρακτηρίζουν τον εαυτό τους ως non-binary άτομα και μετακόμισαν στην πρωτεύουσα από την Κριμαία μετά την εκτόπισή τους το 2014. Γνωρίστηκαν όταν δούλευαν μαζί σε μια θεατρική παράσταση.

Κανένας από τους δύο δεν εκπαιδεύτηκε στη χρήση όπλων, αλλά, αφού πέρασαν μερικές μέρες κρυμμένοι στο μπάνιο τους στην αρχή του πολέμου, αποφάσισαν ότι έπρεπε να κάνουν περισσότερα. «Απλώς θυμάμαι ότι από ένα σημείο και μετά έγινε φανερό ότι είχαμε μόνο τρεις επιλογές: είτε να κρυφτούμε σε ένα καταφύγιο βομβών, είτε να φύγουμε και να δραπετεύσουμε ή να ενταχθούμε στην Εδαφική Άμυνα (εθελοντές). Επιλέξαμε την τρίτη επιλογή», είπε η Romanova.

«Επειδή αυτό που κάνει η Ρωσία είναι ότι δεν παίρνει απλώς τα εδάφη μας και σκοτώνει τους ανθρώπους μας. Θέλουν να καταστρέψουν τον πολιτισμό μας και… δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να συμβεί αυτό», είπε ο Zhuhan φανερά συγκινημένος δεδομένης και της ευθύνης που αισθάνονται για τον ουκρανικό πολιτισμό λόγω του επαγγέλματός τους.

Kανένα bullying

Αναφορικά για το πώς τους αντιμετωπίζουν οι υπόλοιποι εθελοντές μαχητές, αν υφίστανται κάποιο είδους bullying για την ταυτότητά τους, απαντούν πως «όχι, δεν υπάρχει καμία επιθετικότητα, κανένας εκφοβισμός».

«Ήταν λίγο ασυνήθιστο για τους άλλους. Όμως, με τον καιρό, οι άνθρωποι άρχισαν να με αποκαλούν Αντονίνα, μερικοί χρησιμοποιούσαν ακόμη και την αντωνυμία μου εκείνη (her)», είπε η Romanova.

Ωστόσο, ένας φόβος παραμένει. Όπως εκμυστηρεύεται στο Reuters o Zhuhan, «αυτό για το οποίο ανησυχώ είναι ότι σε περίπτωση που σκοτωθώ κατά τη διάρκεια αυτού του πολέμου, δεν θα επιτρέψουν στην Αντονίνα να με θάψει σύμφωνα με την επιθυμία μου».

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024