Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μακελειό στο Τέξας: Γιατί ξέσπασε τόσο έντονα ο προπονητής των Golden State Warriors, Στιβ Κερ;

Μακελειό στο Τέξας: Γιατί ξέσπασε τόσο έντονα ο προπονητής των Golden State Warriors, Στιβ Κερ;

Το ξέσπασμα για το μακελειό στο δημοτικό σχολείο, του προπονητή του NBA ήταν καθηλωτικό.

Ο προπονητής της ομάδας του NBA, Golden State Warriors, Στιβ Κερ (και τρεις φορές πρωταθλητής ως παίκτης, με τους Chicago Bulls του Μαικλ Τζόρνταν) μόλις έγινε γνωστό το μακελειό στο δημοτικό σχολείο του Τέξας με τραγικό απολογισμό 19 παιδάκια νεκρά και 2 δασκάλες, ήταν συγκλονιστικός.

Αμέσως ξύπνησαν μνήμες τραγικές για εκείνος καθώς όταν ήταν μικρός 2 ένοπλοι είχαν δολοφονήσει εν ψυχρώ τον πατέρα του. «14 παιδιά δολοφονήθηκαν 400 μίλια από εδώ, μαζί με έναν δάσκαλο. Τις τελευταίες δέκα ημέρες έχουμε δει να σκοτώνονται αφροαμερικανοί σε σούπερ μάρκετ, άνθρωποι ασιατικής καταγωγής σε εκκλησία και τώρα, παιδιά να δολοφονούνται σε σχολείο», είπε με φωνή που έτρεμε από την ένταση στη συνέντευξη τύπου μετά τον αγώνα της ομάδας του με τους Dallas Mavericks.

«Πότε θα κάνουμε κάτι; Έχω κουραστεί να κάνω δηλώσεις και να δίνω συλλυπητήρια σε συντετριμμένες οικογένειες. Συγγνώμη, αλλά έχω κουραστεί να κρατάμε ενός λεπτού σιγή. Αρκετά. Μας κρατούν ομήρους 50 γερουσιαστές που δεν ψηφίζουν έναν νόμο για την οπλοκατοχή. Είναι αξιολύπητο» είπε και ξέσπασε ακόμη εντονότερα.

Η προσωπική του τραγωδία

Πολλοί αναρωτήθηκαν γιατί ο Κερ είχε ένα τόσο έντονο συναισθηματικό ξέσπασμα για κάτι που έγινε σχεδόν 800 χιλιόμετρα μακριά. Η απάντηση βρίσκεται στην απέχθεια που έχει για τα όπλα καθώς σε μικρή ηλικία έχασε τον πατέρα του που ήταν καθηγητής πανεπιστημίου ύστερα από επίθεση δυο ενόπλων εναντίον του.

Ο πατέρας του Μάλκομ ήταν καθηγητής στο UCLA. Το 1982 το πανεπιστήμιο της Βηρυτού του πρότεινε να αναλάβει την προεδρία του. Ο Μάλκομ που στο μεταξύ είχε αποκτήσει 4 παιδιά, ανάμεσα τους και τον Στιβ, δεν το σκέφτηκε πολύ.

Λάτρευε την Βηρυτό αφού είχε γεννηθεί εκεί πριν πάει με τους γονείς του στις ΗΠΑ λόγω του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου και αποδέχτηκε αμέσως την πρόταση. Όλη η οικογένεια μετακόμισε στην πρωτεύουσα του Λιβάνου. Όλη εκτός από τον Στιβ ο οποίος τότε έκανε τα πρώτα του λαμπρά βήματα στο μπάσκετ στο πανεπιστήμιο της Αριζόνα

Ο Μάλκομ Κερ ακόμη και όταν δίδασκε στις ΗΠΑ είχε βάλει σκοπό της ζωής του να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ χριστιανών, μουσουλμάνων και Εβραίων. Τότε όμως η Βηρυτός σπαράσσονταν από τον εμφύλιο πόλεμο.

Ένας αμερικανός πολίτης ήταν εκείνη την περίοδο κόκκινο πανί και υποψήφιος στόχος. Τον Ιανουάριο του 1984 συνέβη το γεγονός που σημάδεψε τον Στιβ. Δυο ένοπλοι άνδρες που παρίσταναν τους φοιτητές πυροβόλησαν και σκότωσαν τον πατέρα του, Μάλκομ, έξω από το γραφείο του στο πανεπιστήμιο.

Ήταν μόλις 52 ετών. Ο Στιβ δεν πήγε στον Λίβανο για την κηδεία του πατέρα του. Η απώλεια του όμως του τσάκισε την ψυχή και από τότε οτιδήποτε έχει σχέση με όπλα του προκαλεί αηδία και απέχθεια.

Sports in

Έτοιμος για θρυλικό μπρέικ ο Ολυμπιακός στη Βαρκελώνη

Με στόχο να σπάσει την έδρα της Μπαρτσελόνα με το… καλημέρα ο Ολυμπιακός στο πρώτο παιχνίδι της σειράς με τους Καταλανούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024