Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γαλλία: Γυναίκα ζητάει από τον Μακρόν να παρέμβει για να μπορέσει να παντρευτεί τον… νεκρό σύντροφό της

Γαλλία: Γυναίκα ζητάει από τον Μακρόν να παρέμβει για να μπορέσει να παντρευτεί τον… νεκρό σύντροφό της

Και όμως σύμφωνα με νομικούς κύκλους η πιθανότητα της γυναίκας να δικαιωθεί και να της επιτραπεί ο γάμος είναι μεγάλες.

Η Λετίσια μένει στο 3ο διαμέρισμα της Μσσαλίας. Μέχρι την παραμονή του Χριστουγέννων του 2021 ήταν αρραβωνιασμένη και συζούμε με τον σύντροφό της Μαξίμε.

Το ζευγάρι έμοιαζε περισσότερο από ποτέ ερωτευμένο και τα 10 χρόνια που είχαν σχέση ήθελαν να τα επισημοποιήσουν με ένα γάμο και για το λόγο αυτόν είχαν αρραβωνιαστεί και θα παντρευόντουσαν μετά τις γιορτές.

Όμως κάτι τέτοιο δεν ήταν γραφτό να συμβεί. Ένας οδηγός υπό την επήρεια αλκοόλ σκότωσε τον Μαξίμε όταν προσπάθησε να διασχίσει τον δρόμο. Ο πόνος για τη Λετίσια είναι τεράστιος. Η ίδια νιώθει πως θα ανακουφιστεί εάν ολοκληρώσει εκείνο που άφησε με τον Μαξίμε στη μέση.

Να παντρευτούν δηλαδή κανονικά, με παπά και με κουμπάρο. «Είμαι η γυναίκα αυτού του άντρα. Και είναι τιμή μου να τον παντρευτώ. Δεν πρόλαβα τότε, θα το κάνω τώρα» είπε αφοπλιστικά η Λετίσια.

Η ίδια μάλιστα απευθύνθηκε και σε δικηγόρο. Την ανέλαβε ο Ενρί Μπουσαρά ο οποίος συνέταξε μια επίσημη επιστολή την οποία απέστειλε στον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν.

Στην επιστολή αυτή του ζητάει να δώσει την άδεια ώστε να μπορέσει να παντρευτεί έστω και μετά θάνατον με τον σύντροφό της. «Μόνο μια τέτοια περίπτωση, έχω συναντήσει στην καριέρα μου, κατά τη διάρκεια των σπουδών μου στη Νομική. Με συγκίνησε πολύ αυτή η ιστορία. Πήγα να την δω και μου έδειχνε τα έγγραφά του συζύγου της. Είναι αποφασισμένη. Όσο περισσότερο άκουγα γι′ αυτόν, τόσο περισσότερο την πίστευα», είπε ο Ενρί Μπουσαρά.

Μπορεί και να πετύχει

Ο δικηγόρος πιστεύει ότι το αίτημα της Λετίσια έχει πολλές πιθανότητες να γίνει αποδεκτό, γιατί πληροί όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις: «Πρώτα, η σοβαρή αιτία, δηλαδή το ίδιο το δυστύχημα και οι ψυχολογικές του συνέπειες. Στη συνέχεια, πρέπει να μπορεί να αποδείξει τη συναίνεση των μελλοντικών συζύγων, κάτι που είναι αναμφισβήτητο: είχε γίνει η αγορά του κοστουμιού του και είχαν κάνει κράτηση του δωματίου τους για τον γάμο, είχαν τυπώσει και τις προσκλήσεις».

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της, εάν τελικά η Λετίσια παντρευτεί, θα μπορέσει να διεκδικήσει και αποζημίωση για τον θάνατο του άνδρα της, αφού «όπως ορίζεται στον Αστικό Κώδικα, ο μεταθανάτιος γάμος δεν συνεπάγεται την καταβολή φόρου κληρονομιάς, αλλά μπορεί να επιφέρει για τη Λαετίσια, αποζημίωση στο πλαίσιο των συνεπειών, ποινικών ή αστικών, του τροχαίου δυστυχήματος.» λέει ο κ. Μπουσαρά.

Sports in

Εξελίξεις με Ιωαννίδη – Τι γίνεται με Σεβίλλη και Γουέστ Χαμ

Νέο δημοσίευμα για τον Φώτη Ιωαννίδη, το οποίο αναφέρεται στη Σεβίλλη, τη Γουέστ Χαμ και τον μεγάλο ανταγωνισμό για τον επιθετικό του Παναθηναϊκού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024