Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Φίλιππος Νικολάου: «Στα 12 μου βγήκα στο πεζοδρόμιο για να φέρνω χρήματα στο σπίτι»

Φίλιππος Νικολάου: «Στα 12 μου βγήκα στο πεζοδρόμιο για να φέρνω χρήματα στο σπίτι»

O σπουδαίος τραγουδιστής σε μια κατάθεση ψυχής για τα δύσκολα παιδικά του χρόνια

Σε μια εκ βαθέων εξομολόγηση προχώρησε ο Φίλιππος Νικολάου μιλώντας στην κάμερα της εκπομπής «MEGA Καλημέρα».

Ο σπουδαίος τραγουδιστής και στιχουργός μίλησε για τα δύσκολα παιδικά του χρόνια, τις δουλειές που έκανε μόλις στα 12 του χρόνια, τη γνωριμία του με το Νουρέγιεφ, αλλά και το λόγο που δεν έκανε φίλους από το χώρο του τραγουδιού.

«Οι γονείς μου έκλαιγαν όταν τους είπα ότι δουλεύω, δεν ήθελαν να δουλεύω 12 χρονών για να φέρνω χρήματα στο σπίτι. Γεννήθηκα σε πολύ φτωχή γειτονιά και πολύ φτωχή οικογένεια, δεν επαρκούσαν τα εισοδήματα από τον πατέρα moy και έπρεπε να βοηθήσω. Βγήκα στο πεζοδρόμιο πολύ νωρίς, όταν τέλειωσα το δημοτικό. Κουβαλούσα βαλίτσες στο λιμάνι για επιβάτες και μου έδιναν πουρμπουάρ», περιέγραψε.

«Ήταν δύσκολος ο δρόμος του τραγουδιού, υπήρχαν καλλιτέχνες που κρατούσαν τα πόστα και τα σκήπτρα. Δεν μπορούσες να υπερβείς έναν Καζαντζίδη. Εγώ, κάθισα και έγραψα τα τραγούδια μου», σημείωσε επίσης.

Αναφερόμενος σε μια όμορφη ιστορία, για το πώς γράφτηκε το τραγούδι «Μια καρδιά» θυμήθηκε ότι «Ένα καλοκαίρι στη Θεσσαλονίκη, κάναμε μπάνιο στην παραλία, και βλέπω δυο μικρά παιδιά, ένα αγόρι και ένα κορίτσι, κάτω των 10 ετών. Το αγοράκι προσέφερε ένα τενεκεδάκι στο κορίτσι με ένα βότσαλο, και εκείνη δεν το έπαιρνε. Όταν το πήρα στα χέρια μου, το βότσαλο είχε το σχήμα καρδιάς, και έγραψα το “Μια καρδιά”».

«Έχω συμβάλει στην πρώτη δουλειά της Άννας Βίσση», είπε ο ίδιος, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε και στο πώς έγινε η γνωριμία του με το διάσημο χορευτή Ρούντολφ Νουρέγιεφ.

«Στο μαγαζί που τραγουδούσα ήρθε ο Νουρέγιεφ, χόρεψε, έκανε μια κίνηση χαρακτηριστική, και γίναμε και φίλοι», υπογράμμισε.

«Δεν έκανα φίλους στο χώρο του τραγουδιού, υπάρχει ένας προστατευόμενος ατομισμός των τραγουδιστών που θέλουν να τον διατηρούν. Αυτό ήταν πολύ ανταγωνιστικό και δεν ήταν εύκολο να κάνεις φιλίες», εξήγησε ο ίδιος.

Μιλώντας, τέλος, για την προσωπική του ζωή, ο Φίλιππος Νικολάου ξεκαθάρισε ότι «Ήταν συνειδητή επιλογή να μην παντρευτώ. Με τη δουλειά αυτή δεν μπορείς να είσαι απόλυτα σωστός».

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024