Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
iPhone: H Apple πασχίζει να κρατήσει σταθερή την παραγωγή

iPhone: H Apple πασχίζει να κρατήσει σταθερή την παραγωγή

Η συνολική αγορά smartphone αναμένεται να συρρικνωθεί μέχρι και 2%

Οριακά σταθερή σχεδιάζει να διατηρήσει την παραγωγή iPhone στη διάρκεια του 2022 η Apple, καθώς τα δεδομένα σε επίπεδο ζήτησης δυσκολεύουν στη σκιά του ουκρανικού, των διαταραχών στην εφοδιαστική αλυσίδα, και του πληθωρισμού που έχει εκτοξευτεί σε υψηλά πολλών δεκαετιών.

Η εταιρεία ζητά από τους προμηθευτές να συναρμολογήσουν περίπου 220 εκατομμύρια iPhone, περίπου τα ίδια με πέρυσι, σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στην εταιρεία, τις οποίες επικαλείται το Bloomberg.

Συνολικά για φέτος προβλέπεται μια ζήτηση της τάξης των 240.000 συσκευών, η οποία ενθαρρύνεται από την αναμενόμενη σημαντική αναβάθμιση του iPhone το φθινόπωρο. Ωστόσο, το δύσκολο ξεκίνημα της χρονιάς υποβαθμίζει τις εκτιμήσεις σε όλο το εύρος της κινητής τηλεφωνίας.

Συρρίκνωση της αγοράς smartphone

Η Strategy Analytics εκτιμά ότι η συνολική αγορά smartphone θα συρρικνωθεί μέχρι και 2% το 2022, ενώ η TrendForce έχει υποβαθμίσει δύο φορές την ετήσια πρόβλεψη παραγωγής τις τελευταίες εβδομάδες. Οι αναλυτές της IDC και της Bloomberg Intelligence κάνουν λόγο για περίπου 240 εκατομμύρια iPhone για φέτος.

Διαβάστε επίσης: iPhone 14: Διέρρευσαν στο Twitter στοιχεία των νέων κινητών

Η Apple έχει ήδη προειδοποιήσει ότι τα προβλήματα εφοδιασμού θα επηρεάσουν τις πωλήσεις κατά 4-8 δισ. δολάρια το τρέχον τρίμηνο, κυρίως λόγω των επακόλουθων προβλημάτων στη γραμμή παραγωγής στην Κίνα, από τα lockdown.

Επιπλέον, όλη η βιομηχανία της τεχνολογίας προετοιμάζεται για επιβράδυνση των καταναλωτικών δαπανών καθώς οι αυξανόμενες τιμές των καυσίμων και των υλικών αυξάνουν το κόστος των καθημερινών βασικών ειδών ανατρέποντας τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς.

Δύσκολο το ξεκίνημα του 2022

Η συνολική αγορά των smartphone ξεκίνησε μια δύσκολη χρονιά, με τις αποστολές να μειώνονται κατά 11% το πρώτο τρίμηνο, τη μεγαλύτερη πτώση από την έναρξη της πανδημίας. Η Xiaomi – η τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής smartphone στον κόσμο μετά την Apple και τη Samsung- κατέγραψε για πρώτη φορά τριμηνιαία μείωση εσόδων.

Η Apple ποντάρει στην ισχυρή πελατειακή της βάση και νιώθει ισχυρή ανταγωνιστικά τώρα που «έφυγε από τη μέση» η Huawei η οποία από Νο. 1 κατασκευαστής τηλεφώνων σημειώνει σερί μείωσης εσόδων έξι τρίμηνα.

Αν και τα κινεζικά lockdown πρόκειται να επηρεάσουν σημαντικά την Apple αυτό το τρίμηνο, η εταιρεία αναμένει να διαχειριστεί την αναταραχή, ανέφερε μία από τις πηγές που επικαλείται το Bloomberg, καθώς η Foxconn Technology Group, ο κύριος κατασκευαστής iPhone της Apple, κατάφερε να διατηρήσει τις περισσότερες εγκαταστάσεις της σε λειτουργία.

Η ζήτηση για smartphone συνήθως υποχωρεί το δεύτερο τρίμηνο, πράγμα που μπορεί να σημαίνει ότι ο αντίκτυπος των περιορισμών δεν θα είναι τόσο σοβαρός. Οι προμηθευτές θα προσπαθήσουν να καλύψουν τυχόν έλλειμμα στην παραγωγή το επόμενο διάστημα μέσα στον χρόνο, με προσλήψεις προσωπικού, υπό την προϋπόθεση της πλήρους άρσης των lockdown στην Κίνα.

Σύμφωνα με την Λίντα Λούι, στέλεχος της Strategy Analytics, η αγορά το 2022 θα χαρακτηριστεί από ένα δύσκολο πρώτο εξάμηνο, και βελτίωση το δεύτερο.

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024