Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ευλογιά των πιθήκων: Τα δύο φάρμακα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τον ιό

Ευλογιά των πιθήκων: Τα δύο φάρμακα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τον ιό

Ο EMA έχει αξιολογήσει δύο φαρμακευτικά προϊόντα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ευλογιά των πιθήκων.

Η ευλογιά των πιθήκων έχει θέσει σε κατάσταση συναγερμού την ιατρική κοινότητα που αναζητά λύσεις για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.

Ειδικότερα η Task Force Έκτακτης Ανάγκης (ETF) του EMA συζητά πιθανές θεραπείες και εμβόλια που είναι διαθέσιμα και επίσης θα εξετάσει και θα συστήσει την ανάγκη για πρόσθετη κλινική έρευνα για την ευλογιά των πιθήκων.

Μετά τα κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων που αναφέρθηκαν σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες, ο Eυρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) βρίσκεται σε στενή επαφή με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC), το οποίο παρακολουθεί την επιδημιολογική κατάσταση στην Ευρώπη όσον αφορά την ευλογιά των πιθήκων, καθώς και με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Τα δύο φάρμακα που έχουν αξιολογηθεί

Ο EMA έχει αξιολογήσει δύο φαρμακευτικά προϊόντα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ευλογιά των πιθήκων, τα οποία έχουν εγκριθεί μέσω της κεντρικής διαδικασίας στην ΕΕ:

-Το φάρμακο Tecovirimat SIGA είναι εγκεκριμένο για τη θεραπεία της ευλογιάς, της ευλογιάς των πιθήκων και της ευλογιάς των αγελάδων.

-Το Imvanex είναι ένα εμβόλιο εγκεκριμένο για την προστασία από την ευλογιά, για το οποίο υπάρχουν δεδομένα για την πρόληψη της ευλογιάς των πιθήκων στα ζώα. Έχουν συλλεχθεί δεδομένα στο παρελθόν που δείχνουν ότι τα εμβόλια κατά της ευλογιάς μπορούν επίσης να αποτρέψουν την ευλογιά των πιθήκων στους ανθρώπους.

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024