Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ευλογιά των πιθήκων: Κρούσμα στο Παρίσι ανακοίνωσε η Γαλλία

Ευλογιά των πιθήκων: Κρούσμα στο Παρίσι ανακοίνωσε η Γαλλία

Ο ασθενής δεν έχει ιστορικό ταξιδιού στην Αφρική. Τα συμπτώματά του είναι ήπια και δεν χρειάζεται νοσηλεία.

Ένα πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα της ευλογιάς των πιθήκων εντοπίστηκε χθες Πέμπτη στην περιφέρεια Ιλ-ντε-Φρανς του ευρύτερου Παρισιού, ανακοίνωσε η Γενική Διεύθυνση Υγείας της Γαλλίας.

Πρόκειται για έναν άνδρα ηλικίας 29 ετών χωρίς προηγούμενο ταξιδιού σε χώρα όπου κυκλοφορεί ο ιός, ανέφεραν οι υγειονομικές αρχές.

Έλαβε ιατρική φροντίδα, όμως η κατάστασή του δεν είναι σοβαρή και έχει τεθεί σε απομόνωση κατ’ οίκον.

Η Γαλλία έρχεται έτσι να προστεθεί στη λίστα των ευρωπαϊκών χωρών όπου εμφανίστηκε μυστηριωδώς η ιογενής ασθένεια, μετά τη Βρετανία, την Πορτογαλία, την Ισπανία και την Ιταλία και το Βέλγιο. Κρούσματα επιβεβαιώθηκαν επίσης σε ΗΠΑ, Καναδά και Αυστραλία.

Διαβάστε επίσης:

Η ευλογιά των πιθήκων μεταδίδεται με τη στενή επαφή και συνήθως είναι ήπια, με κύρια συμπτώματα τον πυρετό και χαρακτηριστικό εξάνθημα με εξογκώματα.

Η ασθένεια, η οποία μεταδίδεται με τη στενή επαφή, ενδημεί στην κεντρική και δυτική Αφρική, είναι όμως εξαιρετικά σπάνια σε άλλες χώρες.

Είναι συγγενική με την πολύ φονικότερη ευλογιά, η οποία εξαλείφθηκε από τον πλανήτη τη δεκαετία του 1980, και ενδημεί στην κεντρική και δυτική Αφρική, ενώ σε άλλες ηπείρους είναι εξαιρετικά σπάνια.

Η μετάδοση από σεξουαλική επαφή δείχνει πιθανό ενδεχόμενο, καθώς αρκετά κρούσματα στη Βρετανία αφορούν γκέι άνδρες, αν και μέχρι σήμερα ουδέποτε είχε καταγραφεί η συγκεκριμένη οδός μετάδοσης.

Τα κρούσματα στη Βρετανία αποδίδοναι στο στέλεχος της Δυτικής Αφρικής, το οποίο προκαλεί το θάνατο στο 1% των περιπτώσεων, και είναι λιγότερο επικίνδυνο από το στέλεχος του Κονγκό, του οποίου η θνητότητα φτάνει το 10%.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024