Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Έλον Μασκ: Αλλάζει στρατόπεδο - Θα ψηφίσει τους Ρεπουμπλικάνους

Έλον Μασκ: Αλλάζει στρατόπεδο – Θα ψηφίσει τους Ρεπουμπλικάνους

Τι δήλωσε ο Έλον Μασκ.

Ο εκτελεστικός διευθυντής της Tesla Inc Έλον Μασκ ανακοίνωσε χθες ότι παρά το γεγονός ότι ψήφισε τους Δημοκρατικούς στο παρελθόν, ο ίδιος τώρα θα ψηφίσει για τους Ρεπουμπλικάνους.

«Στο παρελθόν ψήφιζα τους Δημοκρατικούς καθώς ήταν (κυρίως) το πιο ευγενές πολιτικό κόμμα. Αλλά, έγιναν το πολιτικό κόμμα της διαίρεσης και του μίσους. Έτσι, δεν μπορώ πλέον να τους υποστηρίζω και θα ψηφίσω τους Ρεπουμπλικάνους,» ανέφερε ο Μασκ σε μία ανάρτησή του στο Twitter.

«Τώρα, παρακολουθώ να εξελίσσεται η εκστρατεία που κάνουν με τα βρόμικα κόλπα τους εναντίον μου,» έγραψε ο Μασκ, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, που έχει συμφωνήσει να εξαγοράσει την Twitter Inc.

Θα επαναφέρει τον Τραμπ στο Twitter

Ο 50χρονος δισεκατομμυριούχος δήλωσε πρόσφατα ότι θα αντιστρέψει την απαγόρευση του Twitter κατά του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ρεπουμπλικάνου Ντόναλντ Τραμπ, όταν θα ολοκληρώσει την εξαγορά της αναφερόμενης πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης. Ο ίδιος έχει δηλώσει ότι το Twitter έχει επηρεαστεί από την άκρα αριστερά, καθώς η έδρα του βρίσκεται στην Καλιφόρνια, μία πολιτεία των ΗΠΑ, η οποία είναι γνωστή για τις προοδευτικές πολιτικές της.

Η τιμή των μετοχών της Tesla μειώθηκε χθες κατά 6,8%, μετά την ανακοίνωση του Μασκ ότι υποστηρίζει τους Ρεπουμπλικάνους, ενώ η εταιρία απομακρύνθηκε από τη σύνθεση ενός δείκτη βιωσιμότητας, ο οποίος παρακολουθείται στενά.

Αναρτήσεις στο Twitter που κορόιδευαν τον Έλον ως «τον φτωχό Έλον,» καταγράφηκαν ως τάσεις σχολιασμού των χρηστών, προκαλώντας τη μητέρα του Μασκ, τη Μάγιε Μασκ, να πάρει θέση μέσω του λογαριασμού της, για να υπερασπιστεί  τον γιο της.

«Φτωχέ Έλον. Κανένας προοδευτικός δεν θα αγοράζει πια τα αυτοκίνητά σου, όταν υπάρχουν τόσες πολλές πιο πλούσιες επιλογές,» ανέφερε χαρακτηριστικά μία ανάρτηση.

Εξοργισμένη η μητέρα του Μασκ

Η μητέρα του Μασκ επέκρινε μερικές από τις αναρτήσεις ως «ελεεινά σχόλια» αφήνοντας να εννοηθεί ότι πρόκειται για τρολ ή για σχόλια που έγιναν από ψεύτικους λογαριασμούς χρηστών.

Ο Μασκ είναι ένας ενεργός επικριτής της κυβέρνησης Μπάιντεν και των Δημοκρατικών για τις προτάσεις τους να φορολογήσουν τους δισεκατομμυριούχους και να δώσουν περισσότερα φορολογικά κίνητρα για την αγορά ηλεκτρικών οχημάτων που κατασκευάζονται από εργάτες που είναι μέλη αμερικανικών εργασιακών σωματείων.

Την προηγούμενη χρονιά, η εταιρία που καταγράφει την Καλιφόρνια ως τη μεγαλύτερη αγορά της στις ΗΠΑ, μετακίνησε την έδρα της από την Καλιφόρνια στο Τέξας, το οποίο είναι πολιτικά πιο συντηρητικό.

Ο Μασκ μετακίνησε την προσωπική κατοικία του από την Καλιφόρνια στο Τέξας, όπου δεν επιβάλλεται πολιτειακός φόρος εισοδήματος.

Ο ίδιος, πώλησε μετοχές της Tesla, οικονομικής αξίας περίπου 25 δισεκατομμυρίων δολαρίων από την προηγούμενη χρονιά, προκειμένου να πληρώσει φόρους και να χρηματοδοτήσει την εξαγορά του Twitter που πρότεινε ο ίδιος.

Οικονομικοί αναλυτές δήλωσαν ότι οι πωλήσεις μετοχών τον βοήθησαν να αποκτήσει οικονομική ρευστότητα από τον ανταγωνισμό για τις μετοχές της Tesla, αλλά και να διαφοροποιήσει τον πλούτο του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Ο Ζέλσον στο πλάνο του Μεντιλίμπαρ

Ο έμπειρος εξτρέμ είναι παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά με μια κίνηση και ο Μεντιλίμπαρ ποντάρει πολλά πάνω του

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024