Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Έλον Μασκ για Twitter – Η εξαγορά δεν μπορεί αν γίνει αν δεν μου δώσετε εγγυήσεις

Έλον Μασκ για Twitter – Η εξαγορά δεν μπορεί αν γίνει αν δεν μου δώσετε εγγυήσεις

Το νέο του μήνυμα.

Ο ιδιοκτήτης της Tesla Έλον Μασκ ανακοίνωσε σήμερα ότι η εξαγορά του Twitter δεν θα υλοποιηθεί αν δεν υπάρξει εγγύηση ότι λιγότερο από το 5% των λογαριασμών της πλατφόρμας είναι πλαστοί.

«Ο εκτελεστικός διευθυντής του Twitter αρνήθηκε χθες να δώσει αποδεικτικά στοιχεία ότι λιγότερο από το 5% των λογαριασμών είναι πλαστοί», έγραψε στο Twitter ο Έλον Μασκ, που έχει 94 εκατομμύρια followers.

«Μέχρι να το κάνει αυτό, η συναλλαγή δεν μπορεί να προχωρήσει», πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται πως ο Μασκ είχε ανακοινώσει με ένα tweet ότι η συμφωνία για εξαγορά του Twitter «παγώνει» τουλάχιστον προσωρινά, μέχρι να εξακριβωθεί αν οι ψεύτικοι λογαριασμοί αντιπροσωπεύουν πράγματι λιγότερο από το 5% των χρηστών του μέσου κοινωνικής δικτύωσης.

Κατρακυλά η μετοχή

Στον απόηχο αυτής της δήλωσης, η μετοχή του Twitter στην προ-αγορά της Wall Street αμέσως κατρακύλησε στο 20%, ενώ αντίθετα η μετοχή της Tesla ενισχύθηκε κατά σχεδόν 5%.

Μάλιστα, ανάμεσα στους επενδυτές περιλαμβάνονται επιφανή ονόματα της αγοράς, όπως ο συνιδρυτής της Oracle Λάρι Έλισον, τα μεγάλα fund διαχείρισης κεφαλαίων της Fidelity, της Sequoia Capital και της Brookfield, όπως και το κορυφαίο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Binance.

Deal με 21 δισ. δολαρια

Υπενθυμίζεται ότι ο Μάσκ έχει αναλάβει να καλύψει ο ίδιος ή μέσω επενδυτών περίπου 21 δισ. δολάρια από το συνολικό τίμημα των 44 δισ. δολαρίων που έχει προσφέρει για την εξαγορά της δημοφιλούς πλατφόρμας social media.

Αποχώρηση στελεχών

Την ίδια στιγμή δύο υψηλόβαθμα στελέχη του Twitter που επιβλέπουν τις διευθύνσεις πελατών και εσόδων της εταιρίας θα αποχωρήσουν από την Twitter Inc, όπως ενημέρωσε τους εργαζόμενους, ο εκτελεστικός διευθυντής Παράγκ Αγκραουάλ.

Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες αλλαγές στην εταιρία από τότε, που ο Ίλον Μασκ ανακοίνωσε ότι θα την εξαγοράσει έναντι τιμήματος 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων (42,37 δισεκατομμυρίων ευρώ).

Όπως ανέφερε ο Αγκραουάλ στο ίδιο σημείωμα, το οποίο διάβασε το Reuters, η εταιρία θα παύσει το μεγαλύτερο μέρος της διαδικασίας προσλήψεων, αλλά και θα αξιολογήσει τις προσφερόμενες θέσεις εργασίας, προκειμένου να αποφασίσει αν κάποιες «θα πρέπει να αποσυρθούν.»

Ο ίδιος, απέδωσε την απόφαση αυτή, μερικώς, στην αδυναμία του Twitter να επιτύχει τους στόχους αύξησης του αριθμού των χρηστών και των εσόδων του, προκειμένου να διατηρηθεί η εμπιστοσύνη για την επίτευξη των στόχων επιθετικής ανάπτυξης, όπως αυτοί είχαν τεθεί το 2020.

«Πρέπει να συνεχίσουμε να είμαστε προσεχτικοί με τις ομάδες μας, τις προσλήψεις, αλλά και τα κόστη,» έγραψε χαρακτηριστικά ο Αγκραουάλ.

Η εταιρία έχει θέσει ως στόχο ετήσια έσοδα 7,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων (7,22 δισεκατομμυρίων δολαρίων) αλλά και 315 εκατομμύρια ημερήσιων χρηστών από τα τέλη του 2023.

Ωστόσο, η Twitter Inc εγκατέλειψε τους παραπάνω στόχους στην πιο πρόσφατη αναφορά για τα κέρδη της

Ο Κέιβον Μπέικπουρ που ηγήθηκε της διεύθυνσης πελατών του Twitter και ο Μπρους Φαλκ, που επέβλεπε τον τομέα των εσόδων, ανέφεραν χθες σε αναρτήσεις τους, ότι οι αποχωρήσεις τους, δεν αποτελούν δικές τους αποφάσεις.

Νέα κατεύθυνση

«Ο Παράγκ μου ζήτησε να φύγω, αφού με ενημέρωσε ότι επιθυμεί να δώσει μία διαφορετική κατεύθυνση στην ομάδα,» ανέφερε στην ανάρτησή του ο Μπέικπουρ, προσθέτοντας ότι βρίσκεται ακόμη σε άδεια πατρότητας από την Twitter.

«Θα ξεκαθαρίσω ότι και εγώ απολύθηκα από τον Παράγκ,« δήλωσε ο Φαλκ, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος εμφανίστηκε αργότερα, να αποσύρει την ανάρτησή του. Ο Φαλκ, ευχαρίστησε την ομάδα του με μία σειρά αναρτήσεων, ενώ ενημέρωσε σχετικά τις προσωπικές του πληροφορίες, όπου και αναφέρεται ως «άνεργος.»

«Η επίτευξη των αποτελεσμάτων ήταν δυνατή από τη σκληρή δουλειά σας. Τα έσοδα τριμήνου δεν λένε ψέματα. Ψάξτε το στην Google,» παρατήρησε ο ίδιος.

Ο Τζέι Σάλιβαν που ήταν υπεύθυνος του τμήματος πελατών κατά την αποχώρηση του Μπέικπουρ θα γίνει μόνιμος υπεύθυνος της αναφερόμενης διεύθυνσης. Ο ίδιος, θα επιβλέπει την ομάδα εσόδων μέχρι να τοποθετηθεί ένας νέος υπεύθυνος, όπως ανέφερε ο Αγκράουαλ στο ίδιο εσωτερικό σημείωμα.

Παρά το γεγονός ότι δεν προγραμματίζονται απολύσεις, ο Αγκραουάλ ανέφερε ότι η Twitter Inc θα μειώσει τις δαπάνες που έχει για συνεργασίες μέσω συμβολαίων, για τα ταξίδια, αλλά και για την εμπορική προώθηση υπηρεσιών, όπως επίσης και το αποτύπωμα της σε ακίνητη περιουσία.

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024