Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πώς θα διαλέξεις το laptop που σου ταιριάζει

Πώς θα διαλέξεις το laptop που σου ταιριάζει

Χρήσιμα tips και προτάσεις για κάθε σου ανάγκη

Όπως ένας εργένης που ζει και εργάζεται στο κέντρο της Αθήνας δεν έχει λόγο να επιλέξει ένα ογκώδες SUV για τις καθημερινές του μετακινήσεις, έτσι και κατά την επιλογή του νέου σου laptop, στόχος σου δεν είναι (απαραίτητα) να βρεις το πιο ισχυρό της αγοράς, αλλά εκείνο που θα ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες σου.

Ξεκινώντας από τα βασικά

Σε (πολύ) γενικές γραμμές, όσο πιο βαριά είναι η χρήση που θέλεις να κάνεις στον υπολογιστή σου, τόσο πιο δυνατός θα πρέπει να είναι και ο επεξεργαστής του, για να μπορεί να σηκώνει τα προγράμματα με ταχύτητα και χωρίς κολλήματα. Στο κομμάτι της ταχύτητας σημαντικό ρόλο παίζει και η μνήμη RAM, αλλά και ο δίσκος SSD, που εξασφαλίζει τον απαραίτητο χώρο για την αποθήκευση των αρχείων σου. Τέλος, αν είσαι gamer, ξέρεις καλά ότι πέρα από όλα αυτά χρειάζεσαι και μια ανεξάρτητη κάρτα γραφικών, που θα σου προσφέρει κορυφαία οπτική απόδοση και θα σε βοηθά να δίνεις τον καλύτερό σου εαυτό.

Θέλεις πιο συγκεκριμένες προτάσεις; Ψάξαμε στην ατέλειωτη λίστα με laptops του shopflix.gr και επιλέξαμε ορισμένα από τα καλύτερα για κάθε σου ανάγκη, λαμβάνοντας υπόψη μας τόσο τα χαρακτηριστικά τους, όσο και τη σχέση ποιότητας-τιμής. Δηλώνουμε σίγουροι για τις επιλογές μας, όμως συστήνουμε ανεπιφύλακτα να κάνεις μια βόλτα και μόνος σου στην τεράστια ποικιλία της πλατφόρμας σε φορητούς υπολογιστές. Ίσως ανακαλύψεις κάτι που προσαρμόζεται ακόμη καλύτερα στις προτιμήσεις σου.

Για ‘σένα που ψάχνεις έναν καθημερινό σύντροφο

Τι θέλεις: Ένα laptop που να σου επιτρέπει άνετο σερφάρισμα χωρίς κολλήματα, εξοπλισμένο με μια μπαταρία με αντοχές. Ίσως ενίοτε παίζεις και κάποιο απλό παιχνίδι online, πάντως σε γενικές γραμμές οι πιο σκληρές απαιτήσεις σου είναι το streaming ταινιών και μουσικής.

Πού θα το βρεις: Στο Dell Inspiron 3502 (N5030/4GB/128GB/W10 S), μια ιδανική  επιλογή για απλή καθημερινή χρήση. Ελαφρύ και κομψό, θα μπορεί να έρθει μαζί σου οπουδήποτε, ενώ η ανθεκτική μπαταρία του μπορεί να σε βγάλει ακόμη και πέντε ώρες χωρίς να χρειαστεί φόρτιση. Η ευκρινής οθόνη του είναι ό,τι χρειάζεσαι για να παρακολουθείς τις αγαπημένες σου σειρές στο κρεβάτι – και δεν θα σε κρατήσει ποτέ στην αναμονή, αφού ο δίσκος SSD εξασφαλίζει ταχύτατη ενεργοποίηση και απενεργοποίηση.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Μοντέλο επεξεργαστή: Intel® Pentium® Silver N5030

Διαγώνιος Οθόνης: 15,6”

Μνήμη RAM: 4 GB

Σκληρός δίσκος: 128 GB SSD

Μοντέλο Κάρτας: Intel® UHD Graphics

Αγόράσε το.

Για ‘σένα που έχεις και δουλειές

Τι θέλεις: Μπορεί να μην είσαι gamer, όμως χρειάζεσαι ένα laptop που αντέχει στα δύσκολα και είναι σε θέση να λειτουργήσει άνετα ως σταθμός εργασίας, καλύπτοντας παράλληλα και τις ανάγκες ψυχαγωγίας σου.

Πού θα το βρεις: Ανάλογα με το είδος των προγραμμάτων που θέλεις να τρέξεις, το γούστο αλλά και το budget σου, μπορείς να βρεις ένα πλήθος κατάλληλων επιλογών. Οι παρακάτω τυχαίνει να είναι οι δυο αγαπημένες μας

HP 250 G8 15.6″ 1920×1080 Core i3 256 GB

Τόσο οικονομικός όσο και ισχυρός, ο φορητός υπολογιστής της HP είναι η τέλεια λύση για τον επαγγελματία που εργάζεται συχνά καθ’ οδόν. Ελαφρύς και εύκολος στη μεταφορά, μετατρέπει κάθε μέρος σε γραφείο και έχει σχεδιαστεί ειδικά για να ανταποκρίνεται σε επαγγελματικές ανάγκες. Ξέρει, όμως, και από διασκέδαση: η μεγάλη αναλογία οθόνης, αλλά και το στενό της πλαίσιο, θα κάνει το αγαπημένο σου περιεχόμενο ακόμη πιο απολαυστικό. Επίσης, συμβαίνει να διατίθεται με έκπτωση 150€.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Σειρά επεξεργαστή: Intel® Core i3

Διαγώνιος Οθόνης: 15,6”

Μνήμη RAM: 8 GB

Σκληρός δίσκος: 256 GB SSD

Μοντέλο Κάρτας: Intel® UHD Graphics

Αγόράσε το.

Apple MacBook Air 13.3 M1/8GB/256GB/Retina Display 2020 GR

Αν δεν έχεις υποκύψει ακόμη στη γοητεία των MacBook Air, μάλλον πραγματικά δεν ξέρεις τι χάνεις. Εξαιρετικά ελαφρύ και λεπτεπίλεπτο, με 3,5 φορές ταχύτερο επεξεργαστή, 5 φορές ταχύτερη κάρτα γραφικών και προηγμένη Neural Engine για 9 φορές ταχύτερο machine learning, δεν υπάρχει ανάγκη σου, επαγγελματική ή ψυχαγωγίας, που να μην καλύπτεται από τις δυνατότητές του MacBook Air 13.3 M1. Ταυτόχρονα, η μπαταρία του μπορεί να αντέξει έως και 18 ώρες αναπαραγωγής μουσικής χωρίς φόρτιση, είναι απολύτως αθόρυβο και εγγυάται επιδόσεις που ξεπερνούν κατά πολύ τις προσδοκίες σου.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Σειρά επεξεργαστή: Apple M1 chip

Διαγώνιος Οθόνης: 13,3”

Μνήμη RAM: 8 GB

Σκληρός δίσκος: 256 GB SSD

Μοντέλο Κάρτας: M1 chip 7-core GPU

Αγόράσε το.

Για ‘σένα που παίζεις για την πρωτιά

Τι θέλεις: Για να δίνεις πάντα τον καλύτερό σου εαυτό, χρειάζεσαι την αφρόκρεμα των επεξεργαστών, που θα σε υποστηρίζει ακόμη και στο βαρύτερο game. Έχεις ανάγκη, όμως, και από την κατάλληλη κάρτα γραφικών, που θα αποδίδει άψογα ακόμη και τα πιο έντονα οπτικά παιχνίδια.

Πού θα το βρεις: Και πάλι, οι επιλογές είναι πολλές, και αξίζει να τις μελετήσεις διεξοδικά πριν αποφασίσεις, αφού πρόκειται για μια επένδυση που θα σε συνοδεύει για καιρό. Τα δυο laptop που ξεχωρίσαμε, πάντως, πιστεύουμε πως θα σου φανούν κάτι παραπάνω από ικανοποιητικά.

Asus TUF Gaming A17 FA706II-H709T Ryzen 7-4800H/16GB/512GB/GeForce RTX 3050/FHD/W10

Ετοιμάσου για μια αγνώριστη εμπειρία gaming χάρη στα κορυφαία τεχνικά χαρακτηριστικά του Asus FA706II-H709T. Ο 8πύρηνος επεξεργαστής του φτάνει τα 4.2GHz σε Turbo Boost, ενώ η εξελιγμένη ανεξάρτητη κάρτα γραφικών NVIDIA GeForce GTX 1650 4GB σε συνδυασμό με το Ray Tracing που προσομοιώνει τη φυσική συμπεριφορά του φωτός, προσφέρει απόδοση κινηματογραφικής ποιότητας σε πραγματικό χρόνο. Θα εκτιμήσεις πολύ και την ταχύτατη μνήμη RAM DDR4 16GB, τους δυο σκληρούς δίσκους (512GB SSD & 1TB HDD) που εξασφαλίζουν ασύλληπτες ταχύτητες και ατέλειωτο αποθηκευτικό χώρο αλλά και τη μεγάλη, κρυστάλλινη οθόνη με τεχνολογία anti-glare και ρυθμό ανανέωσης 120Hz.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Επεξεργαστής: AMD Ryzen 7-4800H

Διαγώνιος Οθόνης: 17,3”

Μνήμη RAM: 16 GB

Χωρητικότητα δίσκων: 1512 GB SSD

Μοντέλο Κάρτας: GeForce GTX 1650 Ti

Αγόράσε το.

MSI Pulse GL66 11UEK i7-11800H/16GB/1TB/ GeForce RTX 3060/FHD/W10

8-πύρηνος επεξεργαστής Intel® Core™ i7-11800H που φτάνει στα 4.6 GHz, με 24 MB Intel® Smart Cache, ώστε οι πληροφορίες να μοιράζονται ταυτόχρονα στους πυρήνες χωρίς καθυστέρηση. Μνήμη RAM 16 GB για ατέλειωτο multitasking. Ανεξάρτητη κάρτα γραφικών NVIDIA GeForce RTX 3060 6GB. Ταχύτατη μνήμη RAM DDR4 16GB, εφοδιασμένη με 4GB RAM για καλύτερες αποδόσεις και οθόνη Full HD για κορυφαία φωτεινότητα και ολοζώντανα χρώματα. Τι άλλο να ζητήσεις από το gaming laptop σου;

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Επεξεργαστής: Intel® Core i7

Διαγώνιος Οθόνης: 15,6”

Μνήμη RAM: 16 GB

Χωρητικότητα δίσκου: 1ΤΒ SSD

Μοντέλο Κάρτας: Nvidia GeForce RTX 3060

Αγόράσε το.

Το διάλεξες; Τώρα προστάτεψέ το.

Όποια και αν είναι η τελική σου επιλογή, σίγουρα της αξίζει να κυκλοφορεί με ασφάλεια, σε όποιο μέρος και αν επιλέξεις να σε συνοδέψει. Στην τεράστια συλλογή του shopflix.gr σε τσάντες laptop, θα βρεις εκείνη που σου ταιριάζει, σε απίθανη ποικιλία από μεγέθη, χρώματα, τύπους και υλικά.

Εμείς επιλέξαμε το Dell Gaming Lite Backpack 17″, με τον λιτό αλλά ενδιαφέροντα σχεδιασμό και την αδιάβροχη κατασκευή, που θα κρατήσει ασφαλές και σταθερό το laptop σου σε κάθε συνθήκη, όμως για σένα η απάντηση ίσως διαφέρει. Αυτό που μπορούμε να πούμε με σιγουριά, είναι ότι στην τεράστια γκάμα του shopflix.gr σε laptop, περιφερειακά υπολογιστή και αξεσουάρ – ανάμεσα σε δεκάδες ακόμη κατηγορίες και αμέτρητα προϊόντα – θα βρεις ό,τι και αν ψάχνεις σε συμφέρουσα τιμή. Και χάρη στην αποκλειστική συνεργασία της πλατφόρμας με την Courier Center, η παραγγελία σου θα φτάσει εγγυημένα στην ακριβή ημερομηνία παράδοσης που θα δεις, σε όποιο μέρος της Ελλάδας και αν βρίσκεσαι.

Sports in

«Κοκκινίζει» το «Βίλα Παρκ»: Πόσα εισιτήρια θα πάρει ο Ολυμπιακός…

Τα εισιτήρια που θα πάρει ο Ολυμπιακός για τον εκτός έδρας ημιτελικό με την Άστον Βίλα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024