Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Netflix: Οι Ελβετοί οργανώνουν δημοψήφισμα για τη στήριξη των εγχώριων παραγωγών

Netflix: Οι Ελβετοί οργανώνουν δημοψήφισμα για τη στήριξη των εγχώριων παραγωγών

Οι πολίτες θα απαντήσουν για το εάν οι υπηρεσίες streaming πρέπει να επενδύουν το 4% των εσόδων τους στην Ελβετία σε τοπικές παραγωγές

Η Ελβετία το συνηθίζει να οργανώνει δημοψηφίσματα για θέματα που ούτε καν απασχολούν άλλα κράτη. Αυτή τη φορά, ζητά από τους ψηφοφόρους της να αποφασίσουν αν το Netflix και άλλες υπηρεσίες streaming πρέπει να επενδύσουν περισσότερο τους ελβετούς κινηματογραφιστές.

Στο δεσμευτικό δημοψήφισμα της Κυριακής, το οποίο ονομάστηκε «Lex Netflix», οι πολίτες θα απαντήσουν για το εάν οι υπηρεσίες streaming πρέπει να επενδύουν το 4% των εσόδων τους στην Ελβετία σε τοπικές παραγωγές, όπως ισχύει ήδη για τους ελβετικούς τηλεοπτικούς σταθμούς. Επιπλέον, το 30% του περιεχομένου κάθε υπηρεσίες πρέπει να αντιστοιχεί σε ταινίες και σειρές ευρωπαϊκής παραγωγής.

Διαβάστε επίσης: Κατακόρυφη πτώση 25% για τη μετοχή της Netflix μετά την απώλεια 200.000 συνδρομητών

Η κυβέρνηση και η πλειοψηφία του κοινοβουλίου στηρίζουν το «ναι», ωστόσο οι επικριτές της πρότασης ανησυχούν για μείωση του διαθέσιμου περιεχομένου και αυξήσεις τιμών από τις εταιρείες streaming.

«Σεβόμαστε απόλυτα τη δημοκρατική λήψη αποφάσεων του ελβετικού λαού και περιμένουμε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος» περιορίστηκε να δηλώσει εκπρόσωπος της Netflix στο Reuters.

Στο ίδιο δημοφήφισμα οι Ελβετοί θα κληθούν επίσης να αποφασίσουν αν θα ενισχύσουν την οικονομική συμμετοχή της χώρας στην υπηρεσία φύλαξης των ευρωπαϊκών συνόρων Frontex.

Αναλυτές εκτιμούν ότι σε περίπτωση αρνητικής απάντησης η Ελβετία ίσως αναγκαστεί να εγκαταλείψει τη Ζώνη Σένγκεν και το σύστημα του Δουβλίνου για την παροχή ασύλου.

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024