Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τρίπολη: Ταξίδι στην ιστορία

Τρίπολη: Ταξίδι στην ιστορία

Τα ιστορικά μονοπάτια της επανάστασης της Τρίπολης μπορεί πλέον κανείς να τα επισκεφτεί ψηφιακά μέσα από εφαρμογή του Δήμου Τριπόλεως.

Ο Δήμος Τρίπολης  προσκαλεί τον κόσμο  στο Μουσείο Δασικής Ιστορίας, στο Χρυσοβίτσι, την Κυριακή 8 Μαΐου 2022, στις 18:00, για την παρουσίαση της ψηφιακής εφαρμογής των Ιστορικών Μονοπατιών της Επανάστασης του Δήμου Τρίπολης.

Η εφαρμογή αυτή δίνει πληροφορίες για τα ιστορικά μονοπάτια του Δήμου Τρίπολης (τα οποία έχουν σηματοδοτηθεί από τον ΣΑΟΟ), για τα σημεία ιστορικού ενδιαφέροντος τα οποία συναντά ο πεζοπόρος στην περιήγησή του και γενικότερα επεξηγεί αρκετά ιστορικά στοιχεία.

Επίσης με το σύνθημα «δεν θα βρεις ποτέ ένα ουράνιο τόξο, αν κοιτάς συνέχεια κάτω» θα γίνει το 1° Πανελλήνιο Εφηβικό Φεστιβάλ Θεατρικού Μιούζικαλ στην Τρίπολη, 6 με 8 Μαΐου 2022.

Για το Φεστιβάλ προχώρησε σε ανακοινώσεις η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, κυρία Ελένη Καρούντζου, μαζί με τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του πολιτιστικού συλλόγου « Δυτικές πινελιές», κ. Αντώνη Χανιώτη.

Η αρμόδια Αντιδήμαρχος σημείωσε: «Το νεοσύστατο αυτό φεστιβάλ φιλοδοξεί να γίνει η καλλιτεχνική φωνή των νεών όλης της Ελλάδας και να καταστεί η Τρίπολη κομβικό σημείο συνάντησης όλων των ανθρώπων που αγαπούν και καλλιεργούν την τέχνη.

Χαίρομαι που έχουμε συνεργαστεί με τον κ. Χανιώτη, διότι υπάρχει μία πολύ καλή ανταπόκριση σε όλες τις σχολικές μονάδες και στην Τρίπολη.
Θα έρθουν εκατοντάδες επισκέπτες. Είναι ένα φεστιβάλ που θα δώσει το έναυσμα για να έρχεται κόσμος στην πόλη και στον δήμο μας».

Από την πλευρά του ο κ. Αντώνης Χανιώτης μίλησε για ένα πρωτοποριακό φεστιβάλ, όχι μόνο για τα δεδομένα της Τρίπολης, αλλά όλης της χώρας.

«Είναι σπουδαίο διότι δίνει κίνητρο σε νέους για καλλιτεχνική δράση. Συμμετέχουν 7 ομάδες από την Αττική και την Πελοπόννησο.
Υπάρχει μεγάλη ποικιλία στα έργα του Φεστιβάλ.

Είναι μεγάλη τιμή που η κυρία Καρούντζου είχε αυτή την ιδέα και μου πρότεινε την συνεργασία για να πετύχουμε σε αυτό το Φεστιβάλ Θεατρικού Μιούζικαλ.

Θα γίνει θεσμός και για την πόλη και για τη χώρα. Σε λίγα χρόνια θα μιλάμε για ένα σπουδαίο καλλιτεχνικό επίτευγμα που ξεκίνησε από την Τρίπολη.
Αυτό που ενώνει όλες τις παραστάσεις είναι το μιούζικαλ.»

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024