Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι Ουκρανοί κάνουν τατουάζ για να υποστηρίξουν την αντίσταση

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι Ουκρανοί κάνουν τατουάζ για να υποστηρίξουν την αντίσταση

Τα στούντιο τατουάζ στο Κίεβο έχουν γεμίσει με νέους που θέλουν να κάνουν κάποιο σχέδιο στο δέρμα τους

Στο Κίεβο αλλά και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Ουκρανίας, τα στούντιο που κάνουν τατουάζ, είναι καθημερινά γεμάτα με κόσμο. Όλοι περιμένουν υπομονετικά τη σειρά τους για να κάνουν κάποιο τατουάζ στο δέρμα τους.

Και οι καλλιτέχνες του τατουάζ, έχουν συνεννοηθεί λες όλοι μαζί, και τα χρήματα που παίρνουν από κάποιο τατουάζ πολεμικού ενδιαφέροντος, τα συγκεντρώνουν και θα τα δώσουν σαν κεφάλαια για τον αγώνα κατά της Ρωσίας.

Τα σχήματα

Πλέον της μόδας στην Ουκρανία είναι τα τατουάζ πολεμικού ενδιαφέροντος. Όλος ο κόσμος εκεί, κάνει από ένα τέτοιο. Τατουάζ σε σχήμα βόμβας μολότοφ, σε σχήμα Καλάζνικοφ, σε σχήμα αντιαρματικών πυραύλων, μέχρι και τατουάζ drone έχουν δεχτεί παραγγελία να κάνουν οι καλλιτέχνες.

Όπως ένας άνδρας που έκανε ένα μεγάλο τατουάζ στην πλάτη του με το νρετανικό αντιαρματικό όπλο NLAW, το έβαλε σε μια καρδιά και έγραψε με καλλιτεχνικά γράμματα: «In Love».

Η Mariika μια κοπέλα που κάνει τατουάζ στους πελάτες θα πει στον thequardian.com: «Μέχρι και εγώ η ίδια κάνω τατουάζ στο κορμί μου για να τιμήσω την αντίσταση. Στο πόδι μου έχω “χτυπήσει” μια νάρκη και στο χέρι μου μια βόμβα μολότοφ».

Η ίδια κρύβεται σε ένα υπόγειο για να γλιτώσει από τους βομβαρδισμούς του Κιέβου, και εκεί έχει στήσει και το στούντιο της: «Η γιαγιά μου μου έλεγε ιστορίες από τον πόλεμο. Δεν πίστευα ποτέ ότι και εγώ θα κρυφτώ σε υπόγεια για να γλιτώσω από τις βόμβες.»

Η Mariika κάθε Σάββατο κάνει τατουάζ μαζί με άλλους καλλιτέχνες αποκλειστικά και μόνο με θέμα τον πόλεμο. Και όλα τα έσοδα τα δίνει για να συγκεντρωθούν κεφάλαια για την αντίσταση.

Και στο υπόγειο όπου κάνει τα τατουάζ της, δίπλα της ακριβώς άλλοι εθελοντές ετοιμάζουν βόμβες μολότοφ, καθαρίζουν τουφέκια, φτιάχνουν δίχτυα παραλλαγής για να το δώσουν στους στρατιώτες τους που μάχονται τους εισβολείς.

Ο Alexandar ένας 34χρονος καλλιτέχνης τατουάζ με 11 χρόνια εμπειρίας θα πει. «Μόνο εγώ από τα τατουάζ που κάνω έχω συγκεντρώσει τουλάχιστον 100.000 χρίβνιες» (χρίβνια είναι το εθνικό νόμισμα της Ουκρανίας, και οι 100.000 είναι περίπου 3 χιλιάδες ευρώ)

Η Palyanytsia

Βέβαια όλα τα σχέδια δεν είναι εμπνευσμένα από τον πόλεμο. Κάποιοι για να ξεχάσουν και να ξεχαστούν κάνουν άλλα σχέδια επάνω στο κορμί τους. Κάνουν γάτες, ή σχήματα, ή οτιδήποτε. Εκείνο όμως που έχει πέραση και θεωρείται πλέον σύμβολο της αντίστασης είναι η palyanytsia.

Ένα είδος παραδοσιακού καρβελιού με ιδιαίτερο σχήμα που τρώνε στην Ουκρανία σε ειδικές περιστάσεις. Αυτό λοιπόν το σχήμα του ψωμιού που κάνουν όλο και περισσότεροι συμβολίζει την αντίσταση.

Μάλιστα υπάρχει και ο αστικός μύθος που θέλει τους Ρώσουν να δυσκολεύονται να προφέρουν το όνομα αυτού του ψωμιού και έτσι οι Ουκρανοί όταν εντοπίσουν κάποιον ύποπτο που νομίζουν για κατάσκοπο τον βάζουν να πει το όνομα palyanytsia για να δουν εάν είναι Ρώσος ή όχι.

Άλλοι κάτοικοι του Κιέβου προτιμούν να κάνουν σχήματα με φύλλο καστανιάς, που είναι το σύμβολο της πόλης τους ενώ κάποιοι άλλοι, όπως ένα κορίτσι που γύρισε από την Χερσώνα, μια φέτα από καρπούζι για το οποίο φημίζεται η πόλη της.

Sports in

Αυτός είναι ο πρώτος υποψήφιος για τον πάγκο της Λίβερπουλ

Μετά την διαφαινόμενη παραμονή του Τσάμπι Αλόνσο στη Μπάγερν Λεβερκούζεν, η Λίβερπουλ έχει τον επόμενο υποψήφιο αντί-Κλοπ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024