Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Άντριαν Μούτου: Το «εύθραυστο» διαμάντι από τη Ρουμανία που έμπλεξε με ναρκωτικά

Άντριαν Μούτου: Το «εύθραυστο» διαμάντι από τη Ρουμανία που έμπλεξε με ναρκωτικά

Ενας σπουδαίος ποδοσφαιριστής που έμπλεξε με ναρκωτικά

Γράφει ο Δανιήλ Παπαδόπουλος

Ο αθλητισμός και τα ναρκωτικά είναι δύο δρόμοι που δεν μπορούν να συναντηθούν χωρίς να δημιουργηθεί σκάνδαλο. Έχουμε δει όμως τεράστιες καριέρες να καταστρέφονται από την μάστιγα των ναρκωτικών. Κάποιοι από αυτούς κατάφεραν να ξεπεράσουν το «πάθος» ή και το λάθος τους και να συνεχίσουν την καριέρα τους. Ένας από αυτούς και ο Ρουμάνος επιθετικός Άντριαν Μούτου, ο οποίος έμπλεξε με ναρκέμπορες για αρκετά χρόνια.

Ξεκίνησε να παίζει στην ομάδα της πόλης του Αρτζές Πιτέστι και μόλις στα 20 του πήρε και την πρώτη του μεταγραφή ως ένα από τα ανερχόμενα ταλέντα της Ρουμανίας αλλά κανείς δεν μπορεί να προβλέψει το μέλλον. Ο Μούτου απασχόλησε για κάθε άλλο εξωαγωνιστίκό παρά για το αστείρευτο του ταλέντο για την στρογγυλή θεά. Πήρε μεταγραφή αρχικά για την Ντιναμό Βουκουρεστίου και μετά απο μια εκπληκτική σεζόν του δώθηκε η ευκαιρία για το κάτι παραπάνω στην Ιταλία. Πέρασε αρχικά από Ίντερ, Ελλάς Βερόνα και τέλος Πάρμα πριν φύγει για την Πρέμιερ Λίγκ.

Ο Αμπράμοβιτς δαπάνησε το ποσό των 22 εκατομμυρίων για να τον φέρει στους Μπλέ του Λονδίνου. Αφού έκανε μια μέτρια σεζόν με τον Ρανιέρι στον πάγκο ήρθε η αλλαγή προπονητή και ο Ζοσέ Μουρίνιο τον παραγκώνισε αρκετά. Εκεί λοιπόν εμφανίστηκε μια παράξενη συμπεριφορά από τον ταλαντούχο Ρουμάνο που οδήγησε την Τσέλσι να τον περάσει απο drug-test.

Το αποτέλεσμα; Βρέθηκε θετικός σε χρήση κοκαΐνης. Εκεί τιμωρήθηκε και έμεινε αρκετό καιρό εκτός με την Γιουβέντους να τον καλεί ξανά στην Ιταλία για ένα restart στην καριέρα του.

Εκεί το σκάνδαλο με την Γιουβέντους τελικά δεν του έδωσε το έναυσμα για επανεκκίνηση και έτσι κατέληξε στην Φιορεντίνα. Ο Μούτου σιγά σιγά αρχισε να βρίσκει τον καλό του εαυτό. Οδήγησε την ομάδα του στην κατάκτηση της 4ης θέσης και την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ σημειώνοντας και το πρώτο χατ-τρικ της καριέρας του. Αλλά για ακόμα μια φορά ο Αντριάν έδειξε πως οι ουσίες δεν ήταν ένας λάθος της στιγμής. Βρέθηκε ξανά θετικός σε απαγορευμένες ουσίες και αποκλείστηκε για 9 μήνες. Του δόθηκε ακόμα μια προσπάθεια από την Τσεζένα και είχε ένα πέρασμα και από την Ιταλία αλλά ποτέ δεν κατάφερε να επιστρέψει με επιτυχία.

Αυτή είναι και η ιστορία ενός παίχτη όπου τα ναρκωτικά κατάφεραν να του κλέψουν την μεγάλη καριέρα που είχε την δυνατότητα να επιτύχει. Ο Αντριάν Μούτου, ήταν ένα ταλέντο με μικρό μυαλό. Το μόνο που άφησε ως παρακαταθήκη ήταν πως όταν μπλέξεις, δύσκολα ξεμπλέκεις. Είτε είσαι ο Άντριαν Μούτου είτε ένας απλός καθημερινός άνθρωπος.

 

ΠΗΓΕΣ:

https://www.sport-fm.gr/article/10-1-podosfairistes-pou-timwrithikan-gia-apagoreumenes-ousies/3236882

https://katerinisport.gr/?p=69510

https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%91%CE%BD%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%AC%CE%BD_%CE%9C%CE%BF%CF%8D%CF%84%CE%BF%CF%85

Ο Δανιήλ Παπαδόπουλος σπουδάζει στο Κέντρο Αθλητικής Δημοσιογραφίας

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024