Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Google: Απόβαση στην Αφρική με επενδύσεις 1 δισ. δολαρίων

Google: Απόβαση στην Αφρική με επενδύσεις 1 δισ. δολαρίων

Μέχρι το τέλος αυτής της δεκαετίας, η Αφρική θα φιλοξενεί 800 εκατομμύρια χρήστες διαδικτύου, αλλά και το ένα τρίτο του παγκόσμιου νεανικού πληθυσμού, στοιχεία άκρως «ελκυστικά» για την Google

Το πρώτο της κέντρο ανάπτυξης προϊόντων στην Αφρική ετοιμάζεται να αναπτύξει η Google επιλέγοντας για αυτή την επένδυση την πρωτεύουσα της Κένυας, Ναϊρόμπι. Απώτερος στόχος της να προλάβει τις εξελίξεις και να δημιουργήσει τις υποδομές εξυπηρέτησης της ολοένα αυξανόμενης βάσης χρηστών του διαδικτύου στη Μαύρη Ήπειρο.

Μέχρι το τέλος αυτής της δεκαετίας, η Αφρική θα φιλοξενεί 800 εκατομμύρια χρήστες διαδικτύου, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Google, αλλά και το ένα τρίτο του παγκόσμιου νεανικού πληθυσμού, καθιστώντας την έναν ελκυστικό επενδυτικό προορισμό.

Η Google προσλαμβάνει μηχανικούς, διαχειριστές προϊόντων, σχεδιαστές εμπειρίας χρήστη και ερευνητές για να στελεχώσει το νέο κέντρο, δήλωσαν από κοινού η Σούζαν Φρέι, αντιπρόεδρος του τομέα των προϊόντων, και ο Νίτιν Γκαρία, επικεφαλής της Google Africa.

Επενδύσεις 1 δισ. δολ. στην πενταετία

Η εταιρεία επενδύει 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε διάφορα έργα στην ήπειρο για τα επόμενα πέντε χρόνια, όπως τόνισε ο CEO της Google Σουντάρ Πιτσάι τον περασμένο Οκτώβριο, με απώτερο στόχο να βοηθήσει τις οικονομίες να επιταχύνουν τον ψηφιακό τους μετασχηματισμό.

Έχει ήδη ιδρύσει κέντρο τεχνητής νοημοσύνης στην πρωτεύουσα της Γκάνας, Άκρα, εστιάζοντας σε καινοτομίες που μπορούν να εφαρμοστούν σε διάφορες προκλήσεις.

Η Microsoft έχει επίσης επενδύσει σε κόμβους τεχνολογικής ανάπτυξης στην Κένυα και τη Νιγηρία, επενδύοντας 100 εκατομμύρια δολάρια και προσλαμβάνοντας εκατοντάδες μηχανικούς και στις δύο χώρες.

Πηγή: ΟΤ.gr

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024