Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Οικόπεδο πρώην στάβλων θα μετατραπεί σε πάρκο ανοιχτών εκδηλώσεων

Οικόπεδο πρώην στάβλων θα μετατραπεί σε πάρκο ανοιχτών εκδηλώσεων

Ένα έργο αξιοποίησης ελεύθερου δημόσιου χώρου δρομολογείται στη Μυτιλήνη. Η κυριότερη παρέμβαση θα αφορά την κατασκευή υπαίθριου δημοτικού θεάτρου χωρητικότητας 250 θεατών.

Σύντομα η Μυτιλήνη θα αποκτήσει ένα νέο ανοιχτό θέατρο και άλλα συνοδά έργα μετά την υπογραφή σήμερα της προκήρυξη της διαδικασίας του ηλεκτρονικού διαγωνισμού, για την επιλογή αναδόχου κατασκευής του έργου: ΠΑΡΚΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΕΠΑΝΩ ΣΚΑΛΑ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ», εκτιμώμενης αξίας 1.061.127,38 Ευρώ.

Το έργο χρηματοδοτείται από την Ε.Ε. και η συνολική προθεσμία εκτέλεσής του ορίζεται σε δώδεκα (12) μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης με τον ανάδοχο.

Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες αναπλάσεις στη Μυτιλήνη για τη δημιουργία ενός χώρου, που μέχρι σήμερα δεν υπάρχει στην πόλη και ο οποίος εντάσσεται στο συνολικότερο σχέδιο της Δημοτικής Αρχής για αναβάθμιση και ανάδειξη της Επάνω Σκάλας και της παλιάς πόλης. Το οικόπεδο των πρώην στάβλων στην Επάνω Σκάλα θα μετατραπεί σε Πάρκο ανοιχτών Εκδηλώσεων, με κυριότερες τις παρακάτω κατασκευαστικές εργασίες:

– Ανέγερση Ανοιχτού αμφιθεάτρου 250 θέσεων.

– Κατασκευή χώρου στάθμευσης 24 αυτοκινήτων. Ο χώρος του πάρκινγκ και ο χώρος εκδηλώσεων θα χωρίζονται με καθιστικά από φυσικό τοπικό λίθο, ενώ στο πάρκινγκ και στο χώρο του τοιχίου θα φυτευτούν ελιές.

– Στο χώρο κάτω από το αμφιθέατρο θα υπάρχουν WC ανδρών, γυναικών και ΑΜΕΑ, μια αποθήκη υλικού εκδηλώσεων και χώροι αποδυτηρίων.

– Θα επιτευχθεί λειτουργική σύνδεση του πάρκου εκδηλώσεων με το Κάτω Κάστρο και τον πεζόδρομο – ποδηλατόδρομο, που κατασκευάστηκε πρόσφατα από το Δήμο και την Εφορεία Αρχαιοτήτων.

Ο χώρος που θα γίνει το έργο

– Κατασκευή λιθόκτιστων παρτεριών σαν καθιστικά.

– Όλα τα τοιχία θα ντυθούν με φυσικό τοπικό λίθο

– Σε επιλεγμένα σημεία θα τοποθετηθούν φωτιστικά σώματα και αστικός εξοπλισμός.

Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης, Στρατής Κύτελης, δήλωσε ότι «είναι ένα από τα οραματικά μας έργα, με νέα αισθητική, που σέβεται, όμως, το ιστορικό παρελθόν και ενοποιεί το χώρο από το Άγαλμα της Ελευθερίας και το Κάτω Κάστρο μέσω του πεζόδρομου – ποδηλατοδρόμου, που κατασκευάστηκε, πρόσφατα, από το Δήμο και την Εφορεία Αρχαιοτήτων. Δημιουργούμε τον «Μεγάλο Περίπατο» της Μυτιλήνης».

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Προγραμματισμού, Στρατής Τζιμής, επεσήμανε: «Τα περισσότερα ταυτοτικά χαρακτηριστικά που συγκροτούν τη φυσιογνωμία της πόλης μας, δηλαδή η Προκυμαία, η Πλατεία Σαπφούς, το Άγαλμα Ελευθερίας, ο ιστορικός χώρος του Κάστρου και οι Στάβλοι, σε ένα χρόνο περίπου, θα έχουν ενοποιηθεί, αναπλαστεί και αναβαθμιστεί. Θα αναδειχθεί ως ο πιο σημαντικός άξονας περιπάτου και ταυτότητας της πόλης μας».

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024