Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εντ Μπακ: Ο πολυεκατομμυριούχος gay δολοφόνος καταδικάστηκε σε 30 χρόνια στη φυλακή

Εντ Μπακ: Ο πολυεκατομμυριούχος gay δολοφόνος καταδικάστηκε σε 30 χρόνια στη φυλακή

Ο Εντ Μπακ είναι ένας πολυεκατομμυριούχος γνωστός για την ακτιβιστική του δράση και τις δωρεές του. Κάτω από όλα αυτά όμως υπήρχε το πρόσωπο ενός σαδιστή δολοφόνου

Οι ένορκοι στο δικαστήριο σηκώθηκαν όταν μπήκε μέσα ο πρόεδρος. Στη συνέχεια παρέδωσαν στον κλητήρα την απόφαση τους η οποία αναγνώστηκε: «Κρίνουμε τον Εντ Μπακ ένοχο για τη δολοφονία δυο αφροαμερικανών. Τους έκανε ένεση με μεθαμφεταμίνη με αντάλλαγμα το σεξ. Τον κρίνουμε ένοχο για 9 κατηγορίες μεταξύ των οποίων η διακίνηση ναρκωτικών και η εξώθηση σε πορνεία».

Ο Έντ Μπακ ο πολυεκατομμυριούχος γκέϊ δολοφόνος – σύμφωνα με τους εισαγγελείς – χρησιμοποίησε τον πλούτο και την επιρροή του για να λεηλατήσει και να εκμεταλλευτεί ως επί το πλείστον ευάλωτους μαύρους άνδρες για «πάρτι και παιχνίδι» στη βίλα του στο Δυτικό Χόλιγουντ. Ο Μπακ καταδικάστηκε από τους ενόρκους σε 30 χρόνια φυλακή. Μια ποινή που εκνεύρισε την κατηγορούσα αρχή.

Η δράση του και η μεθαμφεταμίνη

Όπως έγινε γνωστό στη δίκη οι συναντήσεις του Μπακ με άλλους άνδρες γινόντουσαν επι πληρωμή. Κατά τη διάρκεια των συνευρέσεων τους, ο Μπακ τους έκανε ενέσεις μεθαμφεταμίνης σε μεγάλες ποσότητες ενώ όπως κατέθεσαν οι  αξιωματικοί της αστυνομίας, τους έκανε ένεση ακόμη και χωρίς τη συγκατάθεση τους και μερικές φορές όταν αυτοί ήταν αναίσθητοι.

«Ο Μπακ χρησιμοποίησε τα χρήματά του και τα προνόμιά του για να εκμεταλλευτεί τα θύματα του που ήταν άποροι άνδρες, ή πάλευαν με τον εθισμό», δήλωσε η Τσέλσι Νόρελ, βοηθός εισαγγελέα στο δικαστήριο. Και συνέχισε: «Ξόδεψε χιλιάδες δολάρια σε ναρκωτικά, σε πάρτι και παιχνίδια που κατέστρεψαν ζωές και δημιούργησαν ύπουλους εθισμούς. Ο Μπακ σκότωνε με σαδισμό τους εραστές του».

Τα θύματα του τα οποία ήταν εξαφανισμένα για 2 χρόνια, ήταν δυο αφροαμερικάνοι. Ο Γκέμελ Μουρ και ο Τίμοθι Ντιν. Όταν έγινε γνωστός ο θάνατος τους, πολλοί ακτιβιστές (τουλάχιστον 50 οργανώσεις για τα δικαιώματα των μαύρων) διαμαρτυρήθηκαν για τον Μπακ που διέφυγε της ποινικής δίωξης για μεγάλο διάστημα λόγω του πλούτου και του χρώματος του δέρματος του.

Η αστυνομία βρήκε σπίτι του σε έρευνα που έκανε, σεξουαλικά παιχνίδια , σύριγγες και «διαφανείς πλαστικές σακούλες με μεθαμφεταμίνη», 24 σύριγγες με καφέ υπολείμματα, πέντε γυάλινους σωλήνες με λευκά υπολείμματα, ένα πλαστικό καλαμάκι με πιθανά λευκά υπολείμματα, διάφανες πλαστικές σακούλες με άσπρα υπολείμματα σκόνης και μια διαφανή πλαστική σακούλα με ένα «κομμάτι ουσίας που μοιάζει με κρύσταλλο».

Στην πιάτσα όπως έγινε γνωστό αποκαλούσαν τον Εντ Μπακ, «δρ Κεβορκιάν» (τον αμερικανό γιατρό που εκτέλεσε περισσότερες από 130 υποβοηθούμενες αυτοκτονίες σε ασθενείς). Τα θύματα του Μπακ είναι τουλάχιστον 10 αλλά για τους δυο μόνο έχουν βρεθεί σημαντικά στοιχεία για να καταδικαστεί.

Οι δυο εισαγγελείς προέτρεψαν τον δικαστή και τους ενόρκους να καταδικάσουν τον Μπακ σε ισόβια κάθειρξη, λέγοντας ότι χρησιμοποιούσε «σαδιστικά τους ανθρώπους, καταστρέφοντας τις ζωές τους. απλώς για να κατευνάσει τη δική του σεξουαλική ικανοποίηση».

Από την πλευρά τους οι δικηγόροι του Μπακ ζήτησαν ποινή κάθειρξης 10 ετών λέγοντας ότι είναι εθισμένος στα ναρκωτικά και ότι πέρασε εφιαλτικά παιδικά και εφηβικά χρόνια με σεξουαλικές κακοποιήσεις από τον πατέρα του αλλά και αρκετών ιερέων.

Τελικά καταδικάστηκε σε 30 χρόνια φυλάκισης, απόφαση που εξόρησε τους εισαγγελείς. Η εισαγγελέας Τρέισι Ουίλκινσον τον χαρακτήρισε «σαφή κίνδυνο για την κοινωνία». Ενώ η βοηθός εισαγγελέα Τσέλσι Νόρελ μόλις έγινε γνωστή η απόφαση είπε: «Ουσιαστικά καταδικάζεται για έναν φόνο και για έναν ακόμα φόνο με 50% έκπτωση. Διαφωνώ με την ποινή, καθώς οι υποχρεωτικές ελάχιστες ποινές για κάθε θάνατο αθροίζουν τουλάχιστον 40 χρόνια φυλακής»

Εντ Μπακ

Όπως λένε όσοι γνωρίζουν η πρώτη εντύπωση που αποκομίζει κάποιος από τον πολυεκατομμυριούχο Εντ Μπεκ, είναι εξαιρετική. Πανέξυπνος επιχειρηματίας, με προοδευτικές ιδέες και πλούσια ακτιβιστική δράση για τα δικαιώματα των μειονοτήτων, τα δικαιώματα των ζώων, δηλωμένος γκέϊ και υποστηρικτής της LGBTQ κοινότητας.

Δεν είναι λίγες οι φορές που έχει υποστηρίξει έμπρακτα τους Δημοκρατικούς στις ΗΠΑ όπου μένει ενώ κατά το παρελθόν είχε προσπαθήσει ανεπιτυχώς να κατέβει και αυτός στην πολιτική πάντα στο πλευρό των Δημοκρατικών.

Ο Μπακ που ξεκίνησε σαν μοντέλο εξελίχθηκε σε έναν πανέξυπνο επιχειρηματία. Αγόρασε μια εταιρία μεταφορών για 250.000 δολάρια στην Αριζόνα και μέσα σε 5 χρόνια έγινε ένας από τους βασιλιάδες των κούριερ στις ΗΠΑ.

Sports in

Άρης – Ολυμπιακός 1-1: Ο Ολυμπιακός μπορούσε, ο διαιτητής δεν ήθελε

«Χειρουργείο» του Ολυμπιακού στο Κλεάνθης Βικελίδης, με τον διαιτητή να σταματάει με το έτσι θέλω τους Ερυθρόλευκους.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024