Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Twitter: Στα αζήτητα το NFT με το πρώτο tweet του Τζακ Ντόρσεϊ

Twitter: Στα αζήτητα το NFT με το πρώτο tweet του Τζακ Ντόρσεϊ

Μόνο λίγες χιλιάδες δολάρια οι προτάσεις για το ψηφιακό πιστοποιητικό που πουλήθηκε για σχεδόν 3 εκατομμύρια.

Ο επιχειρηματίας των κρυπτονομισμάτων Σίνα Εστάβι προκάλεσε ντόρο τον περυσινό Μάρτιο όταν έδωσε 2,9 εκατ. δολάρια για να αποκτήσει την κυριότητα της πρώτης ανάρτησης στο Twitter, την οποία είχε ποστάρει ο ιδρυτής της πλατφόρμας Τζακ Ντόρσεϊ.

Τώρα όμως οι προσπάθειες του Εστάβι να πουλήσει το ψηφιακό πιστοποιητικό αποδεικνύονται άκαρπες, με την κορυφαία προσφορά που έχει υποβληθεί ως σήμερα να περιορίζεται σε λιγότερο από 7.000 δολάρια.

Τα NFT (Νon-Fungible Token, μη ανταλλάξιμη μάρκα σε ελεύθερη απόδοση) είναι ένα είδος ηλεκτρονικού πιστοποιητικού γνησιότητας και που καταχωρείται με την τεχνολογία blockhain –ένα κρυπτογραφημένο «τεφτέρι» συναλλαγών που είναι ορατό σε όλους αλλά θεωρείται αδύνατο να παραβιαστεί.

Η τρέλα κορυφώθηκε πέρυσι με την δημοπράτηση ενός ψηφιακού έργου τέχνης που στην τιμή-ρεκόρ των 67 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ορισμένοι αναλυτές πιστεύουν πάντως ότι πρόκειται για φούσκα, με την αγορά να βρίθει από απάτες και πλαστά NFT.

Ο Τζακ Ντόρσεϊ αποφάσισε πέρυσι να πουλήσει ως NFT το πρώτο, ιστορικό tweet, το οποίο έγραφε «απλά στήνω το twttr μου».

Ο Εστάβι αγόρασε το NFT και την περασμένη εβδομάδα το διέθεσε προς πώληση μέσω του OpenSea, μια δημοφιλή πλατφόρμα NFT, ζητώντας αρχικά 48 εκατομμύρια δολάρια.

Η ετικέτα με την τιμή αφαιρέθηκε καθώς οι προσφορές που υποβλήθηκαν την πρώτη εβδομάδα ήταν μόνο μερικές εκατοντάδες δολάρια. Μέχρι την Πέμπτη, η μεγαλύτερη προσφορά ήταν 2,2 μονάδες του κρυπτονομίσματος ether, ποσό που αντιστοιχεί σε 6.800 δολάρια.

Ο Εστάβι παραδέχτηκε μιλώντας στο Reuters ότι ίσως δεν καταφέρει να πουλήσει το NFT, το οποίο χαρακτήρισε «Μόνα Λίζα του ψηφιακού κόσμου».

«Έχει σημασία για μένα ποιος θα το αγοράσει. Δεν θα πουλήσω το NFT στον οποιονδήποτε επειδή δεν πιστεύω ότι ο οποιοσδήποτε αξίζει αυτό το NFT» είπε.

Ο Εστάβι, ο οποίος ζει στη Μαλαισία, αποφυλακίστηκε τον Φεβρουάριο στο Ιράν. Κρατικά ιρανικά μέσα ανέφεραν τον Μάιο του 2020 ότι είχε συλληφθεί κατηγορούμενος για «διατάραξη του οικονομικού συστήματος της χώρας».

Ο ίδιος ισχυρίστηκε στο Reuters ότι συνελήφθη λόγω της επιτυχίας του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων Bridge Oracle που είχε δημιουργήσει, και μάλιστα περιέγραψε τον εαυτό του ως «θύμα των κρυπτονομισμάτων».

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024