Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Google: Βάζει στόχο να λειτουργεί αποκλειστικά με πράσινη ενέργεια

Google: Βάζει στόχο να λειτουργεί αποκλειστικά με πράσινη ενέργεια

Το φιλόδοξο σχέδιο του τεχνολογικού κολοσσού με ορίζοντα το 2030

Tα κέντρα δεδομένων της Google σε όλο τον κόσμο χρησιμοποιούν περίπου διπλάσια ηλεκτρική ενέργεια από την πόλη του Σαν Φρανσίσκο.

Όπως επισημαίνει σε άρθρο του το CNBC, η Google χρησιμοποίησε 15,5 τεραβατώρες ηλεκτρικής ενέργειας το 2020 και το μεγαλύτερο μέρος αυτής πηγαίνει στα κέντρα δεδομένων της.

Και σύμφωνα με τον διευθυντή Ενέργειας της Google, Μάικλ Τέρελ, η κατανάλωση ενέργειας διογκώνεται όσο αυξάνεται η συνολική χρήση του Διαδικτύου.

Μέσα στο πλαίσιο αυτό,  ο τεχνολογικός κολοσσός έχει θέσει έναν ιδιαίτερα φιλόδοξο στόχο να λειτουργεί αποκλειστικά με ενέργεια χωρίς άνθρακα έως το 2030: «Η επόμενη μεγάλη φιλοδοξία της ανθρωπότητας », όπως είπε ο CEO της Alphabet Σούνταρ Πίτσαϊ.

Από το 2007, η Google ισχυρίζεται ότι είναι ουδέτερη ως προς τον άνθρακα, κάτι που σημαίνει ότι η εταιρεία τεχνολογίας αγοράζει αντισταθμίσεις άνθρακα για να μηδενίζει τις καθαρές λειτουργικές εκπομπές της .

Από το 2017, η Google έχει αντιστοιχίσει τη συνολική της χρήση ηλεκτρικής ενέργειας με αγορές ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Αυτό το δεύτερο στάδιο αντιπροσωπεύει μια βελτίωση, αλλά εξακολουθεί να σημαίνει ότι μερικές φορές η Google λειτουργεί με ισχύ από πηγές που εκπέμπουν διοξείδιο του άνθρακα.

Ο επόμενος στόχος, τον οποίο η Google στοχεύει να επιτύχει έως το 2030 , είναι να λειτουργεί αποκλειστικά με πράσινη ενέργεια . Αυτό σημαίνει ότι η Google θα λειτουργεί κάθε ώρα της ημέρας με ανανεώσιμη ηλεκτρική ενέργεια από ένα κοντινό, περιφερειακό δίκτυο.

Η ενεργειακή απόδοση είναι μόνο μέρος του παζλ βιωσιμότητας για τα κέντρα δεδομένων της Google. Σημασία έχει επίσης πώς παράγεται η ενέργεια που τα λειτουργεί.

Όταν η Google εξετάζει μια τοποθεσία για ένα κέντρο δεδομένων, λαμβάνει υπόψη τις πηγές που τροφοδοτούν το δίκτυο.

Εάν το πλέγμα δεν είναι καθαρό σε μια τοποθεσία που η Google θέλει να δημιουργήσει ένα κέντρο δεδομένων, τότε πρέπει να εξευρεθεί ένα άλλο μονοπάτι.

Μόλις κατασκευαστούν νέα κέντρα δεδομένων, η Google μπορεί να μετατοπίσει την υπολογιστική της ισχύ μεταξύ κέντρων δεδομένων. Η Google χρησιμοποιεί αλγόριθμους για να αποφασίσει πού θα εκτελέσει μια υπολογιστική συνάρτηση στον κόσμο και ενσωματώνει δεδομένα εκπομπών άνθρακα σε αυτούς τους αλγόριθμους.

Πηγή: OT.gr

Sports in

«Κοκκινίζει» το «Βίλα Παρκ»: Πόσα εισιτήρια θα πάρει ο Ολυμπιακός…

Τα εισιτήρια που θα πάρει ο Ολυμπιακός για τον εκτός έδρας ημιτελικό με την Άστον Βίλα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024