Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ουκρανία: Οργή στο Κρεμλίνο για το μπλόκο του YouTube στο κανάλι της ρωσικής βουλής

Ουκρανία: Οργή στο Κρεμλίνο για το μπλόκο του YouTube στο κανάλι της ρωσικής βουλής

«Το YouTube υπέγραψε μόνο του το ένταλμα εναντίον του» δήλωσε η Μαρία Ζαχάροβα.

Αντιμέτωπη με νέες κυρώσεις είναι η Google στη Ρωσία μετά τον αποκλεισμό του Duma TV, καναλιού που μεταδίδει τις συνεδριάσεις της ρωσικής κάτω βουλής, από την πλατφόρμα του YouTube.

Το κανάλι αποκλείστηκε λόγω παραβίασης των όρων χρήσης της υπηρεσίας, ανέφερε μήνυμα που εμφανίστηκε το Σάββατο στο YouTube, χωρίς να διευκρινίζει ποια ήταν η παραβίαση.

To νέο μπλόκο προκάλεσε οργή στο Κρεμλίνο: «Όπως φαίνεται το YouTube υπέγραψε μόνο του το ένταλμα εναντίον του. Σώστε το περιεχόμενο, μεταφέρετέ το σε ρωσικές πλατφόρμες. Και βιαστείτε» έγραψε στο Telegram η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

Διαβάστε επίσης:

Η ρωσική αρχή επικοινωνιών Roskomnadzor κάλεσε την Google να αποκαταστήσει την πρόσβαση στο κανάλι της Δούμας κατηγορώντας την εταιρεία ότι «εμμένει σε μια αντι-ρωσική στάση στον πληροφοριακό πόλεμο που εξαπέλυσε η Δύση εναντίον της χώρας μας».

Ο πρόεδρος της Δούμας Βιάτσασλεφ Βολόντιν υποστήριξε από την πλευρά του ότι το μπλόκο του YouTube είναι ακόμα μια απόδειξη της καταπάτησης ελευθεριών και δικαιωμάτων από την κυβέρνηση της Ουάσιγκτον.

«Οι ΗΠΑ θέλουν να αποκτήσουν μονοπώλιο στη διάδοση πληροφοριών. Δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε» έγραψε ο Βολόντιν στο Telegram.

H Ρωσία έχει ήδη μπλοκάρει την πρόσβαση στο Facebook και το Instagram και επιβραδύνει εσκεμμένα την πρόσβαση στο Twitter, αντιδρώντας στη στάση που κρατούν τα Δυτικά μέσα μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Παλαιότερα είχε απαγορεύσει και το Telegram, ανακάλεσε όμως την απόφαση όταν ο ρώσος δημιουργός της εφαρμογής Πάβελ Ντούροφ δήλωσε πρόθυμος να συνεργαστεί με τις αρχές για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και του εξτρεμισμού στο Διαδίκτυο.

Σήμερα το Telegram χρησιμοποιείται ευρέως από ρώσους αξιωματούχους.

Sports in

Με... βιντεοκλήση στον Παπανικολάου πανηγύρισε ο Ολυμπιακός - Ο Λαρεντζάκης του αφιέρωσε τη νίκη (vid)

Οι παίκτες του Ολυμπιακού έδειξαν για ακόμα μια φορά γιατί είναι οικογένεια, καθώς μετά το τέλος του παιχνιδιού πήραν μέσω Face Time τον Κώστα Παπανικολάου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024