Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κλιματική αλλαγή: Ο Λευκός Οίκος προβλέπει ζημιές 2 τρισ. δολαρίων το χρόνο

Κλιματική αλλαγή: Ο Λευκός Οίκος προβλέπει ζημιές 2 τρισ. δολαρίων το χρόνο

«Η κλιματική αλλαγή απειλεί κοινότητες και τομείς σε ολόκληρη τη χώρα»

Μέχρι το τέλος του αιώνα οι πλημμύρες, η ξηρασία, οι πυρκαγιές και οι τυφώνες που επιδεινώνονται από την κλιματική αλλαγή μπορεί να κοστίζουν στον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό των ΗΠΑ περίπου 2 τρισεκατομμύρια δολάρια το χρόνο, ή  7,1% των εσόδων, ανέφερε ο Λευκός Οίκος τη Δευτέρα.

Η ανάλυση του Γραφείου Διαχείρισης και Προϋπολογισμού (ΟΜΒ), που διαχειρίζεται τον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό, προειδοποίησε επίσης ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα μπορούσε να δαπανήσει επιπλέον 25 έως 128 δισεκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο σε τομείς όπως η ανακούφιση από παράκτιες καταστροφές, η ασφάλιση πλημμύρας, η ασφάλιση καλλιεργειών, η ασφάλιση υγειονομικής περίθαλψης , καταστολή πυρκαγιάς σε άγρια ​​περιοχή και πλημμύρες σε ομοσπονδιακές εγκαταστάσεις.

Διαβάστε επίσης: «Τώρα ή ποτέ» προειδοποιεί ο ΟΗΕ για την αποτροπή κλιματικής καταστροφής

«Ο δημοσιονομικός κίνδυνος της κλιματικής αλλαγής είναι τεράστιος», έγραψαν η Candace Vahlsing, αναπληρώτρια διευθύντρια του OMB για το κλίμα, και ο Danny Yagan, επικεφαλής οικονομολόγος του.

«Η κλιματική αλλαγή απειλεί κοινότητες και τομείς σε ολόκληρη τη χώρα, μεταξύ άλλων μέσω πλημυρών, ξηρασίας, ακραίας ζέστης, πυρκαγιών και τυφώνων που επηρεάζουν την οικονομία των ΗΠΑ και τις ζωές των καθημερινών Αμερικανών», έγραψαν. «Οι μελλοντικές ζημιές θα μπορούσαν να μειώσουν τις τρέχουσες ζημιές εάν οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου συνεχίσουν αμείωτες».

Τα νέα έρχονται την ίδια μέρα με την πολυαναμενόμενη έκθεση της έκθεση της ιακυβερνητικής Επιτροπής του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή, η οποία προειδοποίησε ότι η μείωση της υπερθέρμανσης του πλανήτη κατά 1,5 βαθμούς Κελσίου πάνω από τα προβιομηχανικά επίπεδα θα απαιτήσει την κορύφωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου πριν από το 2025.

Ο κόσμος έχει ήδη θερμανθεί κατά περίπου 1,1 βαθμούς Κελσίου σε σχέση με τα προβιομηχανικά επίπεδα και οδεύει προς παγκόσμια αύξηση της θερμοκρασίας κατά 2,4 βαθμούς Κελσίου έως το 2100.

Η ανάλυση του OMB προειδοποίησε ότι η εντατικοποίηση των δασικών πυρκαγιών θα μπορούσε να αυξήσει το ομοσπονδιακό κόστος κατάσβεσης κατά 1,55 δισεκατομμύρια δολάρια έως 9,60 δισεκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο, που αντιπροσωπεύει μια αύξηση μεταξύ 78% και 480% μέχρι το τέλος του αιώνα. Εν τω μεταξύ, οι πιο συχνοί τυφώνες θα μπορούσαν να αυξήσουν τις ετήσιες δαπάνες για την αντιμετώπιση των παράκτιων καταστροφών σε 22 έως 94 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2100.

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024