Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ουκρανία: Η Ρωσία κατηγορεί τις ΗΠΑ για «χιλιάδες κυβερνοεπιθέσεις την ημέρα»

Ουκρανία: Η Ρωσία κατηγορεί τις ΗΠΑ για «χιλιάδες κυβερνοεπιθέσεις την ημέρα»

Στόχοι ήταν μέσα ενημέρωσης, ζωτικής σημασίας υποδομές και «συστήματα υποστήριξης ζωής», υποστηρίζει το υπουργείο Εξωτερικών.

Η Μόσχα κατηγόρησε την Τρίτη την Ουάσιγκτον για επιθετική ηλεκτρονική εκστρατεία με εκατοντάδες χιλιάδες κυβερνοεπιθέσεις κάθε μέρα μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Το υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι στόχος των κυβερνοεπιθέσεων ήταν μέσα ενημέρωσης, ζωτικής σημασίας υποδομές και «συστήματα υποστήριξης ζωής», υποστηρίζοντας ότι η άνευ προηγουμένου κλίμακα των επιθέσεων υποδηλώνει ότι υπεύθυνες είναι οι ειδικές δυνάμεις των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, καθώς και χάκερ που ενεργούν για λογαριασμό Δυτικών που στηρίζουν το Κίεβο.

«Οι πηγές των κυβερνοεπιθέσεων θα εντοπιστούν και οι δράστες αναπόφευκτα θα λογοδοτήσουν για τις ενέργειές τους σύμφωνα με το νόμο» δήλωσε το υπουργείο.

Διαβάστε επίσης:

Το αμερικανικό ειδησεογραφικό δίκτυο NBC News ανέφερε τον περασμένο μήνα ότι στη διάθεση του προέδρου Τζο Μπάιντεν είχε τεθεί η δυνατότητα κυβερνοεπιθέσεων στο ρωσικό Διαδίκτυο, τα δίκτυα ηλεκτροδότησης και τους σιδηροδρόμους. Ο Λευκός Οίκος όμως χαρακτήρισε το δημοσίευμα «εκτός πραγματικότητας».

Ο Μπάιντεν προειδοποίησε αργότερα ότι η Ρωσία θα μπορούσε να σχεδιάζει κυβερνοεπίθεση εναντίον των ΗΠΑ, κάτι που διέψευσε το Κρεμλίνο.

Το ρωσικό ΥΠΕΞ υποστήριξε ότι η ουκρανική κυβέρνηση, η οποία ανακοίνωσε τον Φεβρουάριο ότι δημιουργεί κυβερνοστρατό εθελοντών, έχει εξαπολύσει μια «επιθετική κυβερνοεπίθεση».

Κυβερνοεπιθέσεις έχουν αναφέρει μεταξύ άλλων το τμήμα κυβερνοασφάλειας της ρωσικής εταιρείας τηλεπικοινωνιών Rostelecom και το υπουργείο Ψηφιοποίησης της Ρωσίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Reuters

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024