Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το σύνδρομο Μινχάουζεν διά αντιπροσώπου και η ανατριχιαστική ιστορία της Gypsy Rose

Το σύνδρομο Μινχάουζεν διά αντιπροσώπου και η ανατριχιαστική ιστορία της Gypsy Rose

Η Dee Dee έπεισε τη Gypsy και τον κόσμο ότι η μικρή πάσχει από διάφορες ασθένειες, όπως λευχαιμία, νοητική υστέρηση, μυϊκά προβλήματα που την εμπόδιζαν να περπατήσει ή να φάει φυσιολογικά.

Το 2015 η Gypsy Rose Blanchard καταδικάστηκε σε 10 χρόνια φυλάκιση για τον φόνο της μητέρας της Dee Dee.

Η ίδια δεν ήταν παρούσα τη στιγμή του φονικού, αλλά παραδέχτηκε ότι ζήτησε από τον φίλο της, Nicholas Godejohn να τη σκοτώσει για λογαριασμό της.

Η ίδια απογοητεύτηκε με την ποινή της μιας και θεώρησε, ότι ναι μεν η πράξη της ήταν αξιόποινη, ήταν υπερβολική δε, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς τα όσα πέρασε στο πλευρό της μητέρας της.

Η Dee Dee ήταν μία ψυχικά ασθενής γυναίκα, η οποία έπασχε από το πολύ επικίνδυνο σύνδρομο Μινχάουζεν διά αντιπροσώπου. 

Η ανατριχιαστική ιστορία

Η υπόθεσή της ήρθε στο φως με το ντοκιμαντέρ «Mommy Dead and Dearest» που προβλήθηκε για πρώτη φορά στο κανάλι HBO το 2017.

Η μητέρα της Gypsy, πείστηκε από νωρίς ότι η κόρη της πάσχει από διάφορες νόσους και την έτρεχε στα νοσοκομεία από την ηλικία των τριών μηνών. Μετά από ένα ατύχημα στα 7 της χρόνια, η Gypsy καθηλώθηκε σε αναπηρικό καροτσάκι και έκανε πολλές εγχειρήσεις, προκειμένου να διορθώσει τις συνέπειες που είχε το ατύχημα στα πόδια της.

Στη συνέχεια, η Dee Dee έπεισε τη Gypsy και τον κόσμο ότι η μικρή πάσχει από διάφορες ασθένειες, όπως λευχαιμία, νοητική υστέρηση, μυϊκά προβλήματα που την εμπόδιζαν να περπατήσει ή να φάει φυσιολογικά, με αποτέλεσμα να παραμένει στο αναπηρικό καροτσάκι και να τρέφεται μέσω σωλήνα.

Πέρα από την προσοχή που εισέπραξε, η Dee Dee εξαπάτησε πολλούς ανθρώπους και τους πήρε λεφτά, με σκοπό να καλύψει τα υποτιθέμενα ιατρικά έξοδα της Gypsy.

Η απόλυτη παράνοια

Όλα ξεκίνησαν το 1991 όταν η Dee Dee πήγε την κόρη της η οποία τότε ήταν μόλις λίγων μηνών στον γιατρό. Όπως ισχυρίστηκε το παιδί υπέφερε από υπνική άπνοια και φοβόταν πολύ για τη ζωή του. Τα συμπτώματα που περιέγραψε ήταν φυσικά ψεύτικα, και κάπως έτσι ξεκίνησε το ταξίδι της Gypsy στην απόλυτη παράνοια. Ήδη μέχρι την ηλικία των 8 ετών το κορίτσι υπέφερε από λευχαιμία, μυική ατροφία και ένα σωρό άλλες ασθένειες. Μάλιστα ένα αθώο ατύχημα που είχε, χτύπησε λίγο το πόδι της, οδήγησε την Dee Dee να την καθηλώσει σε αναπηρικό καροτσάκι μιας και ο τραυματισμός της ήταν πολύ πιο σοβαρός από αυτό που έδειχνε.

Επιπλέον, έτρωγε μέσω σωλήνα τροφοδοσίας χωρίς ωστόσο να έχει απολύτως κανένα πρόβλημα ενώ κατά τη διάρκεια του ύπνου χρησιμοποιούσε ειδική συσκευή για να τη «βοηθά» στην αναπνοή. Παράλληλα, υπεβλήθη σε αμέτρητες εγχειρίσεις, ενώ όταν τα δόντια της σάπισαν – εξαιτίας της δυνατής φαρμακευτικής αγωγής – η μητέρα της απλά της τα έβγαλε.

Ακόμα και όταν οι εξετάσεις της κοπέλας έβγαιναν καλές, η Dee Dee ζητούσε γωμάτευση και από άλλους γιατρούς, μέχρι να βρει κάποιον ο οποίος θα πίστευε τα ψέματά της. Παρά τα βάσανά της, ήταν μία άκρως γοητευτική και πρόσχαρη παρουσία, ιδιαίτερα αγαπητή στους γείτονές της, οι οποίοι την λάτρευαν και τη θαύμαζαν για το θάρρος και την αυταπάρνηση με την οποία φρόντιζε το άρρωστο παιδί της. Ωστόσο, όπως συμβαίνει σχεδόν πάντα, όταν ο περίγυρος άρχιζε να έχει υποψίες, η Dee Dee και η άρρωστη κόρη της, μετακόμιζαν.

Όταν η Gypsy ήταν 14 ετών, ένας από τους νευρολόγους που την κούραραν, άρχισε να υποψιάζεται ότι το κορίτσι ήταν θύμα του συνδρόμου Μινχάουζεν διά αντιπροσώπου, χωρίς ωστόσο να προσφύγει στις Αρχές. Πολύ αργότερα όταν ρωτήθηκε γιατί δεν μίλησε σε κάποιον, είπε ότι δεν είχε αρκετές αποδείξεις. Παράλληλα, η κοπέλα μεγάλωνε και υποψιαζόταν όλο και περισσότερο ότι η υγεία της είναι μια χαρά και ότι η μητέρα της παίζει ρόλο σε όλα αυτά. Η Dee Dee ήταν υπερπροστατευτική με την κόρη της εξαιτίας των υποτιθέμενων θεμάτων υγείας και δεν της επέτρεπε να πηγαίνει σχολείο ή να έχει φίλους. Όταν ανακάλυψε ότι η Gypsy επικοινωνεί διαδικτυακά με διάφορους άνδρες, έσπασε τον υπολογιστή και της απαγόρευσε την πρόσβαση στο Ίντερνετ. Παρ’ όλα αυτά, η Gypsy γνώρισε στην πορεία τον Nicholas Godejohn σε ένα χριστιανικό site γνωριμιών και του αποκάλυψε την αλήθεια: η μητέρα της την εκμεταλλευόταν για να εξαπατά τον κόσμο και την ανάγκαζε να φέρεται σαν ανήλικη με νοητική υστέρηση, ενώ δεν είχε κανένα πρόβλημα. Η μικρή είχε ήδη βρει διάφορα έγγραφα στα οποία αναγραφόταν η πραγματική ημερομηνία γέννησής της και είχε αντιμετωπίσει τη μητέρα της σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα.

Το 2011 η νεαρή προσπάθησε να το σκάσει με κάποιον που γνώρισε μέσω διαδικτύου, στον οποίο περιέγραψε την κατάστασή της. Η Dee Dee ωστόσο κινητοποίησε όλη τη γειτονιά και πολύ σύντομα εντόπισαν την κοπέλα. Η μητέρα της κατηγόρησε τον άνθρωπο που προσπάθησε να βοηθήσει την κόρη της ως παιδεραστή, μιας και όπως είπε ήταν ανήλικη. Η αλήθεια είναι βέβαια ότι η Gypsy τότε ήταν 19 ετών.

Η δολοφονία

Η αποτυχημένη πρώτη προσπάθεια δεν την απογοήτευσε, μιας και συνέχισε να ψάχνει τρόπο να απαλλαγεί από το μαρτύριο που περνούσε. Ο Nicholas Godejohn ήταν η μοναδική της σωτηρία. Του ζήτησε να σκοτώσει τη μητέρα της και έτσι κι έγινε.

Μετά τη δολοφονία αποκαλύφθηκε όλη η αλήθεια σχετικά με την ηλικία και την υγεία της Gypsy, η οποία, μάλιστα, κέρδισε την αγάπη και την υποστήριξη του κόσμου. Παρ’ όλα αυτά, καταδικάστηκε σε 10 χρόνια για φόνο δευτέρου βαθμού, ενώ ο σύντροφός της έλαβε ισόβια κάθειρξη χωρίς δυνατότητα αναστολής για φόνο πρώτου βαθμού.

«Ουσιαστικά ποτέ δεν ήθελα η μητέρα μου να πεθάνει. Ήθελα η ζωή που ζούσα να πεθάνει», απάντησε η Τζίπσι όταν τη ρώτησαν γιατί ήθελε τη μητέρα της νεκρή. Η κοπέλα μπορούσε να περπατήσει κανονικά, ενώ δεν έπασχε από καμία από τις ασθένειες που η μητέρα της είχε σκαρφιστεί. Έχει μετανιώσει που έδωσε εντολή για τη δολοφονία της μητέρας της, όμως έστω και πίσω από τα κάγκελα της φυλακής νιώθει λύτρωση.

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024