Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ουκρανία: «Άνευ προηγουμένου» κυβερνοεπιθέσεις στους ιστότοπους του Κρεμλίνου

Ουκρανία: «Άνευ προηγουμένου» κυβερνοεπιθέσεις στους ιστότοπους του Κρεμλίνου

Χάκερ επιτίθενται με «τριπλάσια ισχύ» εν μέσω της ρωσικής εισβολής.

Οι ρωσικοί κυβερνητικοί ιστότοποι αντιμετωπίζουν «άνευ προηγουμένου ηλεκτρονικές επιθέσεις» και καταβάλλονται τεχνικές προσπάθειες για το φιλτράρισμα της ξένης διαδικτυακής κίνησης, ανακοίνωσε το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης σύμφωνα με το πρακτορείο TASS.

Κυβερνητικές υπηρεσίες και κρατικές εταιρείες βρίσκονται στο στόχαστρο χάκερ λόγω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, με τος ιστότοπους του Κρεμλίνου, του κρατικού αερομεταφορέα Aeroflot και της τράπεζας Sberbank να παρουσιάζουν προσωρινά προβλήματα πρόσβασης τις τελευταίες εβδομάδες.

«Αν προηγουμένως η ισχύς τους σε στιγμές αιχμής έφτανε τα 500 gigabyte, τώρα βρίσκεται στο 1 terabyte» ανέφερε το υπουργείο. «Είναι διπλάσια ή τριπλάσια ισχύς σε σχέση με τα σοβαρότερα περιστατικά που είχαν αναφερθεί προηγουμένως».

Καθώς η Ρωσία απομονώνεται από τα παγκόσμια χρηματοπιστωτικά συστήματα και τις εφοδιαστικές αλυσίδες λόγω των κυρώσεων της Δύσης, η κυβέρνηση προσπαθεί να στηρίξει τον τομέα πληροφορικής.

Τεχνολογικές εταιρείες θα έχουν πρόσβαση σε προνομιακούς όρους φορολόγησης και δανεισμού και το υπουργείο είχε προηγουμένως προτείνει στις ρωσικές εταιρείες πληροφορικής να συζητήσουν μια σταδιακή μεταβίβαση στοιχείων τεχνικής υποστήριξης από ξένες εταιρείες.

Επικαλούμενο σχέδια κυβερνητικών εγγράφων, το Interfax μετέδωσε αργά χθες Τετάρτη ότι το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης είχε προτείνει την κατανομή 14 δισεκατομμυρίων ρουβλίων (130 εκατ. δολάρια) για την υποστήριξη των εταιρειών πληροφορικής με τη μορφή δωρεών.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024