Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Δολοφονία Άλκη: Οι 12 εμπλεκόμενοι και ο ρόλος του καθένα

Δολοφονία Άλκη: Οι 12 εμπλεκόμενοι και ο ρόλος του καθένα

Η αστυνομία τους εντόπισε και τους συνέλαβε και η δικαιοσύνη εξέτασε εξονυχιστικά το ρόλο του καθένα.

Και οι 12 εμπλεκόμενοι στη δολοφονία του Άλκη Καμπανού έχουν προφυλακιστεί. Αυτό που δεν έχει εντοπιστεί ακόμη είναι ποιος από αυτούς κατάφερε το μοιραίο χτύπημα στον άτυχο 19χρονο.

Στη δολοφονία εμπλέκονται οι: Geca Aleksandro, Kambo Geraldi, Βελαλόπουλος Αλέξανδρος – Ηλίας, Κουμαρόπουλος Ιωάννης, Demirazi Roxhers, Βαρβέρης – Βασιλειάδης Ιωάννης, Χατζηκωνσταντίνου Δημήτριος, Μπίσκο – Τοκμακίδης Κωνσταντίνος, Σαρακατσάνος Στέργιος, Καλαϊτζίδης Νικόλαος, Τζούροβιτς Οδυσσέας και ο Αfksendos Carciu.

Όπως έχουν καταλήξει οι αρχές οι δράστες πήγαν στον τόπο του εγκλήματος με τρια αυτοκίνητα. Ένα λευκό Citroen C3, ένα μαύρο Renault Clio και ένα γκρί Volkswagen Polo.

Ποιοι ήταν μέσα στα αυτοκίνητα

Στo Citroen, οδηγός ήταν ο Carciu, συνοδηγός ο Geka, πίσω από τη θέση του οδηγού ο Τζούροβιτς και πίσω απο τη θέση του συνοδηγού ο Demirazi. Στο Renault οδηγός ήταν ο Χατζηκωνσταντίνου Δημήτριος, συνοδηγός ο Σαρακατσάνος Στέργιος, πίσω από τη θέση του οδηγού καθόταν ο Βαρβέρης – Βασιλειάδης Ιωάννης και στην πίσω θέση του συνοδηγού ο Καλαϊτζίδης Νικόλαος. Ενώ στο τρίτο αυτοκίνητο οδηγός ήταν ο Τοκμακίδης, συνοδηγός ο Βελαλόπουλος Αλέξανδρος – Ηλίας, πίσω από τη θέση του οδηγού καθόταν ο Κουμαρόπουλος Ιωάννης και πίσω από τη θέση του συνοδηγού ο Καmbo Geraldi.

Όπως αναφέρει η έκθεση της αστυνομίας Το Citroen και το Renault μόλις έφτασαν στο σημείο όπου έγινε το φονικό, στάθμευσαν εν μέσω της οδού Πλαστήρα, στη συμβολή με την οδό Γαζή, το δε τρίτο κινήθηκε αριστερά στην οδό Γαζή.

Οπλοστάσιο

Οι 12 κατηγορούμενοι μόλις κατέβηκαν από τα αυτοκίνητα κουβαλούσαν μαζί τους ένα μικρό οπλοστάσιο. Μαχαίρια, δρεπάνι, σουγιάδες, κάραμπιτ, λοστούς. Όπως κατέληξε η αστυνομία, ο Γκέκα Αλέξανδρος, μόλις μετά την έναρξη της επίθεσης, δέχτηκε χτύπημα στο κεφάλι με κράνος από την πλευρά των αμυνόμενων και αυτοτραυματίστηκε στο χέρι πιθανώς από μαχαίρι που έφερε.

O Demirazi κρατούσε μαχαίρι κατά την επίθεση. Οι τέσσερις επιβαίνοντες στο Renault Clio, οι Χατζηκωνσταντίνου Σαρακατσάνος, Βαρβέρης, Καλαϊτζίδης,  κρατούσαν σιδερένιο σωλήνα κατά την επίθεση.

Ο Βελαλόπουλος Αλέξανδρος – Ηλίας κρατούσε κατά την επίθεση ξύλινο στειλιάρι, ο Κουμαρόπουλος Ιωάννης κρατούσε δρεπάνι, με το οποίο τραυμάτισε το θύμα και τους παθόντες. Ο Kambo κρατούσε μαχαίρι με το οποίο κατάφερε τραύματα. Στο τρίτο αυτοκίνητο Volkswagen polo, ενδέχεται να υπήρχε και πέμπτο άτομο, το οποίο να συμμετείχε στην επίθεση.

Έχουν απασχολήσει

Κατά το παρελθόν οι περισσότεροι από τους 12 εμπλεκόμενους είχαν απασχολήσει τις αρχές για διάφορα αδικήματα στα οποία είχαν υποπέσει. Ο Τζούροβιτς τυγχάνει σεσημασμένος, καθόσον έχει απασχολήσει στο παρελθόν για απείθεια και διατάραξη κοινής ησυχίας.

Σε βάρος του Demirazi Roxhers εκκρεμούσε δικογραφία και ήταν κατηγορούμενος για επικίνδυνες σωματικές βλάβες που τέλεσε 14 Μαρτίου 2019 επί της οδού Νικόλαου Πλαστήρα στην περιοχή Χαριλάου (στο ίδιο σημείο που έγινε το φονικό)

Ο Χατζηκωνσταντίνου Δημήτριος είναι σεσημασμένος καθόσον έχει συλληφθεί κατά το παρελθόν κατηγορούμενος για παράβαση του άρθρου για διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς.

Ο Σαρακατσάνος Στέργιος ειναι σεσημασμένος καθόσον έχει συλληφθεί το Νοέμβριο του 2021 κατηγορούμενος για παράβαση του νόμου περί όπλων. Είχε πάνω του ένα μεταλλικό μαχαίρι μήκους 18cm με λαμά 8cm.

Ο Καλαϊτζίδης Νικόλαος είναι σεσημασμένος για τα αδικήματα της «παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας», της «απρόκλητης σωματικής βλάβης» και της «παράνομης βίας» σε συνδυασμό με το άρθρο 81 για «ρατσιστικό έγκλημα», καθώς έχει συλληφθεί για παράβαση του νόμου «περί όπλων».

Ο Βελαλόπουλος Αλέξανδρος – Ηλίας είναι σεσημασμένος για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών. Ο Κουμαρόπούλος Ιωάννης πριν από ένα χρόνο, δέχτηκε στην περιοχή του Φοινικα, επίθεση κατά την οποία τραυματίστηκε σοβαρά. Όταν βγήκε από το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ διατυμπάνιζε σε κύκλους οπαδών του, ότι θα πάρει εκδίκηση για τη ζημιά που είχε υποστεί από οπαδούς του Άρη.

  • 1) ( επ ) GEGA ( ον ) ALEKSANDRO του ARTAN, γεν . 2002 στην Αλβανία ,
  • 2) ΚΑΜΠΟ ή KAMBO Γκεράλντι ή GERALDI του Δημητερ ή DHIMITER , γεν. 1999 στην Αλβανία,
  • 3) ΒΕΛΑΛΟΠΟΥΛΟ Αλέξανδρο – Ηλία του Ευάγγελου, γεν. 1997 στην Αττική,
  • 4) ΚΟΥΜΑΡΟΠΟΥΛΟ Ιωάννη του Παρασκευά, γεν. 2001 στην Θεσσαλονίκη,
  • 5) (επ) DEMIRAZI (ον) ROXHERS του SOTIRAQ , γεν. 2002 στην Αλβανία,
  • 6) ΒΑΡΒΕΡΗ – ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ Ιωάννη του Νικολάου, γεν. 2001 στην Θεσσαλονίκη,
  • 7) ΧΑΤΖΗΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ Δημήτριο του Παύλου, γεν. 2000 στην Πτολεμαΐδα,
  • 8) ΜΠΙΣΚΟ-ΤΟΚΜΑΚΙΔΗ Κωνσταντίνο του Κων/νου, γεν. 2000 στην Θεσσαλονίκη
  • 9) ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΟ Στέργιο του Ευάγγελου, γεν. 1999 στις Σέρρες,
  • 10) ΚΑΛΑΪΤΖΙΔΗ Νικόλαο του Βαλέριου, γεν. 2002 στην Θεσσαλονίκη,
  • 11) (επ.) ΤΖΟΥΡΟΒΙΤΣ (όν.) Οδυσσέα του Ιορδάνη, γεν. 2001 στην Θεσσαλονίκη,
  • 12) (επ.) CARCIU (όν.) AFKSENDOS του ARTUR, γεν. 1999 στην Θεσσαλονίκη

Sports in

Ο Μπέος δίνει 15.000 εισιτήρια στο Πανθεσσαλικό – Θέλει περισσότερα ο Αλαφούζος

Ο Αχιλλέας Μπέος ανέφερε κατά την αποχώρησή του από την συνάντηση για τον τελικό του Κυπέλλου, ότι είναι θετικός -υπό προϋποθέσεις- για την παρουσία 15.000 φιλάθλων.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024