Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μαριάννα Μασάδη στο in.gr: Η τραγουδίστρια που θα γεφυρώσει μουσικά την Ελλάδα με την Γερμανία

Μαριάννα Μασάδη στο in.gr: Η τραγουδίστρια που θα γεφυρώσει μουσικά την Ελλάδα με την Γερμανία

Η Ελληνογερμανίδα τραγουδίστρια Μαριάννα Μασάδη μας συστήνεται...

Συναντήσαμε την Μαριάννα έξω από το Μόναχο , στο γραφικό θέρετρο Tegernsee χτισμένο πάνω στην ομώνυμη πανέμορφη λίμνη, που η θέα της και μόνο μπορεί να σε ηρεμήσει σε δευτερόλεπτα. Μια γρήγορη ματιά και κανείς καταλαβαίνει γιατί έφυγε από την πολύβουη πόλη και «έδεσε» σε αυτό το χωριό. Εκείνη μαζί με την «ομάδα» της ή το άλλο της μισό, όπως παραδέχεται η ίδια, τον σύζυγο της Ραλφ ζουν τα τελευταία χρόνια στο πολυτελές θέρετρο, που έχει γίνει το καταφύγιο που πάντα ονειρεύονταν. Η αλήθεια είναι πως τους ταιριάζει απόλυτα και αυτό φαίνεται στα μάτια τους, τις κινήσεις τους ακόμα και στην γαλήνια όψη τους. Αλήθεια πως τα καταφέρνει;

Το πρώτο πράγμα που παρατήρησα επάνω σου είναι η άκρατη αισιοδοξία σου. Ήσουν πάντα έτσι;

Σχεδόν από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Σιχαίνομαι τη υποκρισία, το μίσος και τις δεύτερες σκέψεις. Έχω επιλέξει να ζω ελεύθερη από όλα αυτά. Ήρθαν στην ζωή μου πολλά μαθήματα, που έκαναν πιο δυνατή και μου έδειξαν το δρόμο. Για αυτό προτιμώ να ζω εδώ, μακριά από το στρες, μέσα στη φύση και την ηρεμία. Κάθε πρωί που ξυπνώ ευχαριστώ τον Θεό, που με κρατάει υγιή και διαυγή. Η ζωή είναι ένα πραγματικό δώρο και εγώ δεν το ξεχνώ ποτέ αυτό. Η κάθε ανάσα, το κάθε βήμα, το κάθε βλέμμα, το κάθε σ’αγαπώ είναι πολύτιμο, μοναδικό. Η γερμανική μου πειθαρχία και το ελληνικό μου ταμπεραμέντο είναι οι οδηγοί μου.

Ποιο είναι το είδος μουσικής που ασχολείσαι και ποιοι είναι οι καλλιτέχνες που αγαπάς και θα ήθελες να συναντήσεις μουσικά;

Η οικογένεια μου πάντα άκουγε μουσική και εγώ καταλάβαινα πως ήταν κάτι μαγικό. Μέσα από την μουσική μπορούσα να επικοινωνήσω όλα μου τα συναισθήματα, όλη μου την ψυχή. Στο ρεπερτόριο μου λατρεύω να ερμηνεύω κομμάτια του Μίκη Θεοδωράκη, του Λέο Λέανδρος, του Μάνου Χατζηδάκι και κλασικά ιταλικά. Πριν από δεκατρία χρόνια είδα στη σκηνή την Γερμανορωσίδα Helene Fischer μαγεύτηκα και βρήκα πολλά κοινά στοιχεία στις συναυλίες της, με αυτά που ονειρευόμουν για τις δικές μου, σκέφτηκα ακριβώς το ίδιο με εκείνη. Βρήκα ένα alter ego! Αργότερα, η Kristina Bach με είδε να τραγουδώ σε μια μεγάλη δεξίωση και χωρίς πολλά – πολλά καταλήξαμε να ηχογραφούμε μαζί έναν ολόκληρο δίσκο. Από τις Ελληνίδες μου αρέσουν πολύ η Άλκηστις Πρωτοψάλτη, η Νατάσσα Μποφίλιου και η Μαρινέλλα. Ιδιαίτερη αγάπη μου είναι ο Μάριος Φραγκούλης, ο Στέφανος Κορκολής και οι στίχοι του Νίκου Μωραΐτη.

Η σχέση σου με τον Μίκη Θεοδωράκη είναι βαθιά, αλήθεια πως γνωριστήκατε και πώς κατέληξε να γίνει ο μέντορας σου;

Η ευτυχέστερη συνάντηση της ζωής μου. Εκείνος είχε έρθει στη Γερμανία και έκανε κάποιες συζητήσεις με τους γονείς μου, ιδιαίτερα με τον πατέρα μου ο οποίος ήταν αναμεμειγμένος στην πολιτική και προσωπικός φίλος του Ανδρέα Παπανδρέου, και μια μέρα με άκουσε στο σπίτι μας τυχαία να τραγουδώ. Αυτή ήταν αρχή για ένα μαγικό ταξίδι, μια υπέροχη στιγμή. Τραγουδήσαμε μαζί το «Περιγιάλι το κρυφό» και εκείνος είχε μόνο καλά σχόλια να μου πει. Ήταν γεμάτος φως και αγάπη, αυτό θυμάμαι πιο έντονα από εκείνον. Μου έκανε εντύπωση όχι μόνο η καλλιτεχνική «θωριά» του, άλλωστε ήμουν αρκετά μικρή για να αναλογιστώ το τεράστιο μέγεθος του, αλλά όλη η θετικότητα που είχε και πλημμύριζε το κάθε δωμάτιο που έμπαινε. Πήρα πολλά μαθήματα από την στάση του και όχι μόνο καλλιτεχνικά. Δεν θα μπορούσα ποτέ να κάνω μια συναυλία δίχως τραγούδια μου, είναι η ταυτότητα μου.

Έμαθα πως θα συνεργαστείς με τον κορυφαίο Λέο Λέανδρος. Πως τον γνώρισες;

Ο δημοσιογράφος Γιάννης Βίτσας, που ετοιμάζει την πολυαναμενόμενη βιογραφία του Λέο Λέανδρος, μας έφερε σε επαφή. Είχα την ευκαιρία να τον γνωρίσω και να μου δώσει να ερμηνεύσω γνωστά τραγούδια του και να με διδάξει μάλιστα τεχνικές. Η εμπειρία ήταν μεθυστική, το καλλιτεχνικό «ύψος» του είναι απέραντο. Αυτά που μου είπε τα κράτησα στην καρδιά μου και η αυτή η γνωριμία με σημάδεψε πραγματικά, ως άνθρωπο και καλλιτέχνη. Ετοιμαζόμαστε για μια μοναδική συνεργασία με ένα δικό του τραγούδι, το οποίο θα γράψει μάλιστα ο Νίκος Μωραϊτης.

Είδαμε και το βίντεο κλιπ για το τραγούδι σου «Καληνύχτα», θα είναι σίγουρα το hit του καλοκαιριού.

Το βιντεοκλίπ για το τραγούδι «Καληνύχτα», το οποίο θα αποτελέσει το πρώτο single του CD που ετοιμάζει, σε συνεργασία με μία από τις πιο γνωστές στιχουργούς της Γερμανίας, της Κριστίνα Μπαχ. Τον Αύγουστο, η γερμανική τηλεόραση παρουσίασε  μάλιστα ένα στιγμιότυπο του «Καληνύχτα» και το ανακήρυξε «τραγούδι του μήνα». Ελπίζω πως ο κόσμος θα το αγαπήσει όπως εγώ, το έκανα με μεγάλη χαρά.

Τελικά Μαριάννα είσαι μια συνεπής Γερμανίδα ή μια ταμπεραμεντόζα Ελληνίδα;

Είμαι και τα δύο και το λατρεύω. Η Ελλάδα είναι μέσα μου, όπως και η Γερμανία, δεν θέλω ούτε και μπορώ αν διαλέξω. Είμαι μια μίξη και των δυο πολιτισμών και αυτ΄’ο με κάνει μοναδική, με κάνει αυτό που είμαι… η Μαριάννα. Άλλωστε καμιά γυναίκα δεν είναι μόνο ένα πράγμα, σωστά;

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024