Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
WWF: Μαζικός εκβρασμός ζιφιών - Καλούμε την κυβέρνηση να αναστείλει τις σεισμικές έρευνες

WWF: Μαζικός εκβρασμός ζιφιών – Καλούμε την κυβέρνηση να αναστείλει τις σεισμικές έρευνες

Καλούμε την ελληνική κυβέρνηση να αναστείλει τώρα τις εργασίες σεισμικών ερευνών μέχρι να εξακριβωθούν πλήρως τα αίτια των θλιβερών αυτών περιστατικών με τους εκβρασμούς ζιφιών, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η WWF

Τρεις ζιφιοί ξεβράστηκαν της τελευταίες ημέρες στην Κέρκυρα, προκαλώντας ανησυχία για τα αίτια που οδηγούν τα θηλαστικά να βγαίνουν στα ρηχά. Ευτυχώς και οι τρεις ζιφιοί οδηγήθηκαν στα αβαθή μετά από παρέμβαση περιβαλλοντικών οργανώσεων.

Για το περιστατικό εξέδωσε ανακοίνωση η οργάνωση ΑΡΙΩΝ και το WWF που μιλούν για φαινόμενο που έχει λάβει μαζικές διαστάσεις τις τελευταίες ημέρες και ζητούν από την κυβέρνηση να αναστείλει τις τις εργασίες σεισμικών ερευνών μέχρι να εξακριβωθούν πλήρως τα αίτια των θλιβερών αυτών περιστατικών.

Ειδικότερα αναφέρεται:

Περιστατικό μαζικών εκβρασμών ζιφιών (Ziphius cavirostris) καταγράφεται αυτή τη στιγμή στις ακτές της Κέρκυρας, σύμφωνα με τον ARION.
Στην περιοχή πραγματοποιούνται αυτή τη στιγμή σεισμικές έρευνες για λογαριασμό των ΕΛΠΕ, για έρευνα και εξόρυξη πετρελαίου και ορυκτού αερίου.

Καλούμε την ελληνική κυβέρνηση να αναστείλει τώρα τις εργασίες σεισμικών ερευνών μέχρι να εξακριβωθούν πλήρως τα αίτια των θλιβερών αυτών περιστατικών.

Δείτε την πρόσφατη ανακοίνωση του WWF Ελλάς μαζί με άλλες 14 περιβαλλοντικές οργανώσεις, με την οποία επισημάναμε συγκεκριμένες προτεραιότητες για την προστασία της άγριας ζωής των ελληνικών θαλασσών.

Στην ανακοίνωσή τους για το θέμα οι 15 περιβαλλοντικές οργανώσεις ζητούν την άμεση οργάνωση της περίθαλψης άγριων ζώων, ενώ αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι «η χώρα είναι απαραίτητο να σεβαστεί τον μοναδικό φυσικό πλούτο που φιλοξενεί και να προστατεύσει αποτελεσματικά τους βιοτόπους των σπάνιων και ευάλωτων ειδών, όπως των κητωδών και πρωτίστως την Ελληνική Τάφρο, η οποία στις μέρες μας απειλείται από τις παραχωρήσεις σε πετρελαϊκές για εξορύξεις υδρογονανθράκων αλλά και από άλλες πολλαπλές σημαντικές πιέσεις».

Sports in

Ο Ζέλσον στο πλάνο του Μεντιλίμπαρ

Ο έμπειρος εξτρέμ είναι παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά με μια κίνηση και ο Μεντιλίμπαρ ποντάρει πολλά πάνω του

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024