Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ίλον Μασκ: Ο «αντάρτης» δισεκατομμυριούχος συνέκρινε τον πρωθυπουργό του Καναδά με τον Χίτλερ

Ίλον Μασκ: Ο «αντάρτης» δισεκατομμυριούχος συνέκρινε τον πρωθυπουργό του Καναδά με τον Χίτλερ

Το αφεντικό της Tesla συνεχίζει να προσφέρει τη στήριξή του σε όσους αψηφούν τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς.

Ο εκκεντρικός δισεκατομμυριούχος Ίλον Μασκ προσέφερε και πάλι τη στήριξή του σε όσους αψηφούν τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς. Αυτή τη φορά παρομοίασε τον καναδό πρωθυπουργό Τζάστιν Τριντό με τον Αδόλφο Χίτλερ, αν και τελικά διέγραψε την επίμαχη ανάρτηση εν μέσω κατακραυγής.

Το προκλητικό tweet εστάλη την Τετάρτη, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα στην Καλιφόρνια, και είχε διαγραφεί χωρίς εξήγηση μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης, αναφέρει το Reuters. Το πρακτορείο κάλεσε τον Μασκ να σχολιάσει το περιστατικό αλλά δεν πήρε απάντηση.

Ο Μασκ  πόσταρε ένα meme με τη φωτογραφία του Χίτλερ, πάνω από την οποία υπήρχε η φράση «Σταματήστε να με συγκρίνετε με τον Τζάστριν Τριντό». Κάτω από την εικόνα έγραφε «Εγώ είχα προϋπολογισμό».

Ο επικεφαλής της Tesla και της SpaceX, του οποίου η μητέρα είναι Καναδή, έχει επανειλημμένα αντιταχθεί σε περιοριστικά μέτρα κατά της πανδημίας, και τον Ιανουάριο προσέφερε τη στήριξή του στους καναδούς οδηγούς φορτηγών που αποκλείουν δρόμους και γέφυρες διαμαρτυρόμενοι για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμού κατά του κοραναϊού.

Το tweet για τον Τριντό ήρθε λίγες ώρες πριν ο Μασκ και η Tesla κατηγορήσουν την αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ότι διεξάγει «ατελείωτες» έρευνες κατά του ίδιου και της εταιρείας του σε μια προσπάθεια να τον τιμωρήσει για τις επικρίσεις του στην αμερικανική κυβέρνηση.

Ο λογαριασμός του Μασκ στο Twitter έχει 75 εκατομμύρια ακολούθους και είναι ένας από τους δημοφιλέστερους της πλατφόρμας.

Διαβάστε επίσης: Η ΕΕ επενδύει δισεκατομμύρια σε δορυφόρους για να ανταγωνιστεί τον Μασκ

Η σύγκριση του Τριντό με τον Χίτλερ φαίνεται ότι για πολλούς ξεπέρασε τα όρια. Χρήστες διαμαρτυρήθηκαν με αναρτήσεις τους στο Twitter και η Αμερικανική Εβραϊκή Επιτροπή ζήτησε από τον Μασκ να απολογηθεί.

Ο καναδός υπουργός Βιομηχανίας απευθύνθηκε στον Μασκ στο Twitter λέγοντας πως η επίμαχη ανάρτηση ήταν «ειλικρινά σοκαριστική».

Όμως το tweet συγκέντρωσε και περισσότερα από 35.000 like, πάνω από 9.000 retweet και αρκετά θετικά σχόλια, όπως αυτό του @maroongolf17 που έγραψε «τώρα το επόμενο αυτοκίνητό μου πρέπει να είναι Tesla».

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024