Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
TikTok: Μπλόκο σε βίντεο που ωραιοποιούν τη νευρική ανορεξία

TikTok: Μπλόκο σε βίντεο που ωραιοποιούν τη νευρική ανορεξία

Η εφαρμογή θα αρχίσει να μπλοκάρει βίντεο που ωθούν σε διαταραχές πρόσληψης τροφής, όπως η νηστεία και η υπερβολική σωματική άσκηση.

Η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης TikTok ανακοίνωσε ότι επικαιροποιεί τις κατευθυντήριες γραμμές για να προωθήσει την «ασφάλεια, την προστασία και την ευημερία» των χρηστών της, καταργώντας μεταξύ άλλων αναρτήσεις που ωραιοποιούν τις διατροφικές διαταραχές.

Αν και το TikTok επίσημα δεν επιτρέπει περιεχόμενο που προωθεί ή εξυμνεί τις διατροφικές διαταραχές και εφαρμόζει τον κανόνα χρησιμοποιώντας έναν συνδυασμό ανθρώπων και τεχνητής νοημοσύνης, η εφαρμογή έχει επικριθεί στο παρελθόν επειδή επέτρεψε τον πολλαπλασιασμό του περιεχομένου υπέρ της νευρικής ανορεξίας.

Διαβάστε επίσης

Ως απάντηση το TikTok επέβαλε περιορισμούς στις διαφημίσεις απώλειας βάρους και από το 2021 προτείνει τηλεφωνική γραμμή βοήθειας στους χρήστες που αναζητούν hashtags σχετικά με διατροφικές διαταραχές.

Σε μια προσπάθεια να καταστήσει την εφαρμογή ασφαλέστερη, η κινεζική εταιρεία ByteDance στην οποία ανήκει το TikTok ανακοίνωσε ότι θα αρχίσει να μπλοκάρει βίντεο που ωθούν σε διαταραχές πρόσληψης τροφής, όπως η νηστεία και η υπερβολική σωματική άσκηση.

«Προχωρούμε σε αυτή την αλλαγή, σε συνεννόηση με ειδικούς, ερευνητές και γιατρούς στις διατροφικές διαταραχές, καθώς καταλαβαίνουμε ότι οι άνθρωποι μπορούν να έχουν προβλήματα με ανθυγιεινά πρότυπα διατροφής και συμπεριφορά χωρίς να έχουν διάγνωση διατροφικής διαταραχής» αναφέρεται στον δικτυακό τόπο της εταιρείας.

Sports in

H Γιουβέντους έχασε την δίκη με τον Ρονάλντο και θα του καταβάλει 19,5 εκατομμύρια ευρώ

Η Γιουβέντους έχασε τη δίκη με τον Κριστιάνο Ρονάλντο που αφορά οικονομικές οφειλές προς τον Πορτογάλο σούπερ σταρ και καλείται να του πληρώσει σχεδόν 20 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024